Autor Subiect: Zgomot ca de strung de la disc de frana  (Citit de 6849 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Laurentiu

Re: Zgomot ca de strung de la disc de frana
« Răspuns #10 : 27.Iul.2018, 09:34:25 a.m. »
... am inteles ca la franarea obisnuita intra in actiune placutele din fata.
Pina la o anumita presiune aplicata pedalei de frina, ambele circuite (fata - spate) functioneaza la fel. Peste acea limita de presiune, forta aplicata de etrieri pe placutele fata va fi ceva mai mare. Peste acea limita, forta de frinare fata va fi mereu mai mare decit forta de frinare spate care la rindul ei va creste in functie de greutate incarcata pe puntea spate.

Nu-ti pot spune cauza zgomotului pentru ca nu l-am auzit insa e posibil sa fi intrat o pietricica intre disc si placute. Ti-am specificat doar unde anume se afla unicul ''senzor'' de uzura al placutelor de frina.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

The following users thanked this post: Costique

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2537
  • Gen: Bărbat
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
« Răspuns #11 : 27.Iul.2018, 12:41:52 p.m. »
Nu, @Costique, l-ai creat in aria Vitara/Probleme tehnice. I se vede si acum "urma" acolo. Aici l-am mutat eu, la sesizarea lui @ulise.

Drept sa-ti spun as jura ca l-am pus unde trebuie...Asta ma pune pe ganduri serios...!  :D
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #12 : 18.Aug.2018, 08:45:01 p.m. »
@Costique, s-a lămurit cauza zgomotului?

Trimis folosind Tapatalk

• SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline Costique

• Hero Member
    • Göteborg
« Răspuns #13 : 19.Aug.2018, 03:58:21 p.m. »
Am facut revizia si am o surpriza: mecanicii nu au gasit nimic in neregula la revizie si in plus, ca nici placutele nu trebuie schimbate pentru ca sunt mai mult de jumatate (am 63.500 km in bord si inca sunt placutele originale - dar explicabil, 80-90% din timp sunt pe autostrada). Asa ca am inceput sa ma gandesc daca idea ca o pietricica a intrat acolo si a facut zgomotul pana efectiv a fost polizata si expulzata nu ar fi fapt si adevarul...Doar ca sa mi se intample asta de 4 ori in 2 saptamani mi s-a parut ciudat...Exista o urma care ar putea sa dovedeasca asta, am gasit o adancitura ca un sant circular facut in discul de frana si loginca imi spune ca nu poate proveni de la placute. Voi ce spuneti?

Offline Utilizator_Anonim

« Răspuns #14 : 19.Aug.2018, 04:02:45 p.m. »
Piatra mica 99%
Daca aveai vreun piston de la etrier blocat te prindeai, ar fi dansat la frane bruste plus ca s-ar fi incins
Ai vreo alee pietruita pe unde parchezi?
Piatra fina “margaritar” cum se spune in ro
  • Scross 1.4 allgrip pasion, skoda yeti 2.0 tdi 4x4, saab 900 coupe 230 cp

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #15 : 19.Aug.2018, 04:13:13 p.m. »
În parcare la Mamaia venise un tânăr cu masina de PH foarte îngrijorat că pe autostrada îi ieșise fum din roata dreapta acompaniat de un zgomot asurzitor. A oprit pe banda de urgenta dar n-a sesizat nimic deosebit. Roata nu era blocată. Ne-am uitat împreună si am văzut un canal circular pe disc. Probabil a fost o pietricica prinsa între plăcută si disc. 
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline Costique

• Hero Member
    • Göteborg
« Răspuns #16 : 19.Aug.2018, 04:32:51 p.m. »
Multumesc pentru raspunsuri. Nu am alee pietruita dar avand in vedere ca parbrizul mi-e "mancat" de pietricele de pe autostrada...are balta peste! Totusi aici in Suedia am patit-o cu zgomotul doar o data pe cand in Franta de doua ori intr-o saptamana...dar au si cele mai scumpe autostrazi pe care am mers eu si m-am plans de asta...poate au un zeu al autostrazii care-i arde pe "necredinciosi" !

Offline Costique

• Hero Member
    • Göteborg
« Răspuns #17 : 08.Sep.2018, 06:22:27 p.m. »
Salut tuturor. Am rezolvat problema!  Traiasca serviciile suedeze...ca n-au gasit nimic la revizie dar dupa ce m-am trezit din nou cu zgomotul si discul incins au avut bunavointa de a demonta roata stanga spate...si mi-au dat verdictul dupa vreo doua ore - timp in care am fost plecat , caci nu poti sta in service langa ei. M-au asigurat ca am scapat foarte ieftin, ca daca ma duceam in alta parte, acolo imi schimbau tot ansamblul si plateam cam 8000 SEK - cam 750 Euro. Draguti , nu? Au spus ca au gasit formata o depunere de praf si alte chestii care de la temperatura s-au intarit ca piatra si ca aia freca. Ca au dat-o jos cu ciocanul si ca au gresat totul asa ca garanteaza ca n-o sa mai am nici o problema.
Eu unul cu respectivul mecanic am avut/am o relatie buna dar ce spuneti, se inatampla asa ceva (depunere de praf si alte chestii care se intaresc in timp ca piatra pana freaca pe disc) sau poate ca m-au mintit sa acopere un defect de fabricatie si sa platesc manopera cel putin caci am dat cam 750 RON pe reparatie? Voi ce spuneti? A mai patit cineva asta?

The following users thanked this post: kellogs

Offline huminiuc_radu

« Răspuns #18 : 08.Sep.2018, 09:06:24 p.m. »
Vin și eu in Suedia la service pentru ca în România service-urile așteaptă sa ieși din garanție și apoi sesizează și ei defectul. Pana atunci zgomot norma , tehnologic , drum bun ca avem altceva de lucru.
  • Vitara 1,6 VVT AllGrip Passion MT

Offline fireburn

« Răspuns #19 : 09.Sep.2018, 07:12:55 a.m. »
Depunere unde mai exact ? ca parca ai placute pe spate.
La tamburi inteleg, ca-s inchisi si praful ramane in interior + condens => depuneri, dar la placute si discuri  :-/