Autor Subiect: Scadere demaraj  (Citit de 6313 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline croco

Re: Scadere demaraj
« Răspuns #30 : 12.Sep.2018, 12:47:41 p.m. »
Recomand un plin de benzina scumpa (chiar de 100) si talpa (preferabil la drum lung)...

O testare i s-a facut masinii - vreun mesaj de eroare?!

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk

Pana la 1000km a mers ok, asta insemand cam 2 plinuri si ceva de benzina, cred. Nu am avut motiv la revizie sa cer vreo verificare suplimentara.
In bord nu a afisat nici o eroare niciodata.
O sa incerc si asta la urmatoarele plinuri CO 98/100 si turata mai mult in afara. Ultima mie de kilometri a facut-o in oras, viteza mici, distante mici, opriri  multe. Presupun ca asta nu e benefic.
  • Suzuki Vitara 1.6 Spirit Allgrip / Suzuki Baleno 1.2 GLX

Offline croco

« Răspuns #31 : 12.Sep.2018, 12:50:20 p.m. »
Altii au stricat un ambreiaj dupa 50 km, parca o doamna cu un Polo, aparuta la stiri, deci orice e posibil.

Preupun ca asta ar trebui sa aiba niste efecte premergatoare, intrat greu in viteze, patinat ambreiaj, zgomote la schimbarea treptelor sau altceva pe acolo, problema pare a fi legata de urcarea mai grea in turatie la trepte mici. a 4 a si a 5 sunt neschimbate.

Offline Soimu

« Răspuns #32 : 12.Sep.2018, 09:36:38 p.m. »
Comportamentul enuntat ca benzinarul aspirat devine nervos de abia dupa 3,000rpm eu personal il vad ca normal - cuplul cam atunci devine disponibil...

Recomand un plin de benzina scumpa (chiar de 100) si talpa (preferabil la drum lung)...

Absolut de acord cu cele de mai sus!
Este un motor 1.2 tip C (ca pe noile IGNIS, SWIFT) cu Moment Motor Maxim la 4400 rot/min. Parerea mea e ca in oras  trebuie sa-l duci peste 3500 rot/min ca sa schimbi, sa nu scazi sub 2500 si pe cat posibil sa fie mereu la putin 3000 si asa vei avea si acceleratie la nevoie.

Eu de ani buni pun combustibil NUMAI de la MOL (si f. rar de la OMW si Petrom) si sunt extrem de multumit de calitate (odata am avut o furaciune la moto la un rezervor e 13.5 L in care mai aveam vreo 3 L cel putin mi-a "intrat" la pompa si am platit 14 L, dar ma grabeam si nu am avut timp de scandal...)

Si pun numai benzina premium de 98; e mai buna ca are aditivi si ca fiind cu cifra octanica mai mare, protejaza la detonatii si autoaprinderi si astfel motorul are o viata mai lunga. (cifra octanica mai mare nu inseamna energie mai multa sau ardere mai "puternica" ci ardere mai "blanda"si fara socuri pt motor).

Cred ca Balena nu are probleme ci ii trebuie o benzina  buna si un stil de condus mai vioi, mai turat.
  • 2018 SWIFT 1.2 PASSION 90 CP 2WD si 2018 IGNIS 1.2 GLX AllGrip

Offline croco

« Răspuns #33 : 13.Sep.2018, 12:21:23 p.m. »
Mol o aveam si eu in vedere pentru urmatorul plin, multumesc pentru descrierea problemei

Offline Myhay

« Răspuns #34 : 13.Sep.2018, 04:17:01 p.m. »
Acum am facut si eu un plin cu Mol de 95. Poate mi se pare mie dar parca se consuma mai greu , acul nu scade atat de repede. Mai monitorizez
  • Suzuki Baleno 1.2 DUALJET GLX / Granite Grey Mettalic + Vitara Hybryd ALLGRIP 1.4Boosterjet Spirit 6MT / Galactic Grey Metallic

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14536
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #35 : 13.Sep.2018, 04:54:38 p.m. »
Asa e pana la jumătatea scalei. După aia zici că-i ...Hummer.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline Myhay

« Răspuns #36 : 13.Sep.2018, 05:26:03 p.m. »
Cu aia de la rompetrol , petrom scadea pana acum de aia zic. Poate mi se pare mie.
  • Suzuki Baleno 1.2 DUALJET GLX / Granite Grey Mettalic + Vitara Hybryd ALLGRIP 1.4Boosterjet Spirit 6MT / Galactic Grey Metallic

Offline Soimu

« Răspuns #37 : 13.Sep.2018, 05:38:50 p.m. »
Acum am facut si eu un plin cu Mol de 95. Poate mi se pare mie dar parca se consuma mai greu , acul nu scade atat de repede. Mai monitorizez

Data viitoare incearca si cu CO de 98...posibil sa constati ca o sa ai un consum un pic mai bun si motorul o idee mai silentios...diferenta de bani merita, zic eu!
  • 2018 SWIFT 1.2 PASSION 90 CP 2WD si 2018 IGNIS 1.2 GLX AllGrip

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14536
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #38 : 13.Sep.2018, 05:39:19 p.m. »
Eu numai de la MOL alimentez, asa ca n-am cu ce compara.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline croco

« Răspuns #39 : 14.Sep.2018, 12:17:06 p.m. »

Asa e pana la jumătatea scalei. După aia zici că-i ...Hummer.

In weekend am programat un drum de 300km cu ea, ocazie cu care o sa o alerg nitel si consum benzina de Petrom, urmeaza MOL 95 si la urmatorul plin 98, o sa urmaresc si figura cu acul rezervorului dupa jumatatea scalei, nu am observat cu atentie.
Cu ocazia asta ma elucidez si daca e diferenta de demaraj intre cele 2, Petrom si MOL.
Multumesc din nou tuturor colegilor pentru pareri si impresii.