Autor Subiect: Piese de schimb Suzuki  (Citit de 1505 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline gabi males

Piese de schimb Suzuki
« : 21.Iun.2018, 03:53:47 p.m. »
Dragi colegi, pentru noi, posesorii de Suzuki, am in plan sa incerc sa aduc pe viitor piese de schimb(OEM). In prima faza, voi incerca sa aduc ceea ce schimbam mai des...consumabile( filtre, placute,etc). Dar, am nevoie si de o mana de ajutor de la voi. As avea nevoie, in primul rand de codurile pieselor, seria de caroserie a autoturismului. De asemenea, cei care ati efectuat reviziile, daca imi puteti da preturile pt fiecare reper inlocuit, ar fi de folos in cautarea unui furnizor care sa ne permita achizitia la costuri cat mai mici.
Rog un admin sa mute acest topic acolo unde considera ca ii este locul!
Multumesc anticipat!
  • Ex-Suzuki Baleno 1,2 GLX,acum Suzuki Vitara 1,4, allgrip,AT,luxus,2019

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
Re: Piese de schimb Suzuki
« Răspuns #1 : 21.Iun.2018, 05:47:08 p.m. »
Salutara inițiativa!  Dar trebuie explicata în detaliu ca sa aibă succes:
1. Pentru mașinile aflate în garanție,  sunt necesare piese OEM. Service-urile pot cere provenienta produselor respective, eventual prin factura si certificat de garantie. Ce înseamnă "sa aduc"? Ai o firma care se ocupa cu importul/comercializarea pieselor și consumabilelor auto? Sau vrei sa faci un "mic trafic" cu un adaos comercial pe bucata?
2. Dacă da, cum le aduci și de unde? La comanda sau vrei sa faci un stoc?

Detaliază te rog procedura, pentru a ușura înțelegerea ei.
« Ultima Modificare: 21.Iun.2018, 06:10:59 p.m. de gabineg »
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline gabi males

« Răspuns #2 : 21.Iun.2018, 07:58:06 p.m. »
Așa cum am spus, am o societate de import și vânzare piese auto. Până acum, vorbeam despre piese Hyundai. Acum, dacă tot am schimbat marca, zic să încerc să aduc și ceea ce ne trebuie. Procedura va dura destul de multișor pt că, spre deosebire de cealaltă marcă unde aveam un program de identificare după seria de caroserie...aici trebuie să încep de la zero. Întâi să aflu coduri de repere, să caut un program asemănător, să caut un furnizor, să găsesc o soluție de import, etc. Exact așa am spus...piese OEM și, normal, cu factura (nu am lucrat niciodată altfel). Pentru cei care nu mai au nevoie de piese OEM, voi încerca să aduc after market.

The following users thanked this post: gabineg, enicky, toma

Offline jupanul1

« Răspuns #3 : 22.Iun.2018, 03:05:22 p.m. »
Dacă ne primești și cu cardul, apăs și eu pe ”say thanks”!
  • Hyundai Tucson HEV (NX4e); ex Vitara 1.4 S, Allgrip, AT, turquoise

Offline gabi males

« Răspuns #4 : 22.Iun.2018, 03:11:22 p.m. »
Este o propunere de care voi tine cont. Oricum, va dura pana voi reusi sa pun la punct toate amanuntele.

Offline jupanul1

« Răspuns #5 : 22.Iun.2018, 03:41:15 p.m. »
Eh, dacă faci business (cu factură) de cam 4,5k eur/lună - ceea ce-ți doresc, măcar ca minim-, oricum vei avea obligația de a accepta plata cu cardul.  ;)

Offline gabi males

« Răspuns #6 : 22.Iun.2018, 03:54:32 p.m. »
Ca sa ajung la suma pe care mi-o doresti ar trebui sa lucrez cu service-urile...lucru foarte complicat de realizat. Asa cum spuneam, piata pieselor auto este cam...restrictionata. Si,sincer, nu stiu daca mai am nervii necesari sa ma "lupt" cu dealerii.

Offline jupanul1

« Răspuns #7 : 22.Iun.2018, 04:06:42 p.m. »
Dacă este o activitate cât de cât lucrativă, acolo... de ce să nu te lupți?  :good:

Mie mi se pare foarte interesant că ”se permite” importul paralel pentru repere de origine. Eu, dacă aș fi producător, n-aș ”da din mână” afacerea cu piese de schimb OEM - adică aș ”avea grijă” de dealerii mei, service-urile autorizate (de mine, pentru marca mea), nu? Practic e un fel de piață gri, îmi face părerea.

Offline gabi males

« Răspuns #8 : 22.Iun.2018, 06:24:33 p.m. »
Pai...grija au la modul că le impune target de achiziție piese de schimb. Dar...problema este ca la prețurile cu care le achiziționează, ca să se mențină, un service trebuie să își pună un adaos. Și, de aici rezulta preturile destul de ridicate pe care le plătim noi.

Offline Mak110

« Răspuns #9 : 21.Iun.2021, 08:09:47 a.m. »
Ma poate ajuta cineva cu un cod pentru a aceasta piesa de plastic ce fixeaza sezutul.Sunt 2 piese stanga dreapta.
  • Suzuki Scross 2021