Autor Subiect: Zgomot suspect compresor AC  (Citit de 12929 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Svoicu

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 6
  • Gen: Bărbat
    • Bucuresti
Re: Zgomot suspect compresor AC
« Răspuns #80 : 13.Dec.2020, 10:45:45 p.m. »
Ai dreptate, cam de cand s a facut mai frig se simte asa dar i am dat si sa bage aer rece si tot asa face. Ma gandesc sa nu fie cumva de la curea, sa se fi slabit.
  • Vitara 1.4

Offline ntire2000

« Răspuns #81 : 13.Dec.2020, 10:55:54 p.m. »
Degeaba i-ai dat sa bage aer rece, ca doar nu baga aer mai rece decât cel de afara.
Doar daca nu l-ai setat pe 2-3 grade.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline gxx

« Răspuns #82 : 14.Dec.2020, 07:58:17 p.m. »
Confirm și eu apariția trepidațiilor in mașină (cum spune și colegul, au apărut de când dau drumul la căldură)
  • Vitara 2019, 1.4 allgrip, echipare passion

Offline ntire2000

« Răspuns #83 : 14.Dec.2020, 09:50:14 p.m. »
Deci înca o manifestare de genul "asa face toate".
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline cydul79

« Răspuns #84 : 16.Mar.2021, 02:22:46 p.m. »
Acelasi zgomot si la mine cand cupleaza AC-ul. Observat in timp ce am schimbat curelele de accesorii. Una din ele arata asa:

https://we.tl/t-pIFf4pHzCb
  • Vitara S 4WD, MT- Cool White Pearl

Offline Laurentiu

« Răspuns #85 : 18.Mar.2021, 10:56:41 a.m. »
...cand cupleaza compresorul de la clima si in timp ce masina sta la ralanti cu compresorul cuplat, pe langa mica crestere a turatiei (care e normala) se simt si trepidatii in masina...
Daca motorul este cald (80-90 gr.C) si turatia sta la relanti la valoare de 700-750 rpm, cind cupleaza AC-ul, in mod normal turatia motorului ar trebui sa scada (consum de energie) undeva in jurul valorii de 600 rpm ceea ce duce la trepidatii ale motorului transmise caroseriei prin bucsele amortizoare de prindere a acestuia. Nu conteaza valoarea temperaturii exterioare.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline dthem

« Răspuns #86 : 18.Mar.2021, 11:47:35 a.m. »
Da, doar că la unii nu e așa de brutală scăderea bruscă a turației apărută la cuplarea compresorului. De asemenea, la unii nu trepidează așa tare ca la alții. Sincer, e mult prea perceptibilă senzația.
  • Vitara 1.4 BoosterJet AT Passion 2019

Offline Laurentiu

« Răspuns #87 : 18.Mar.2021, 02:02:41 p.m. »
...la unii nu e așa de brutală scăderea bruscă a turației apărută la cuplarea compresorului.
Atunci sa se verifice starea de incarcare a bateriei, tensiunea de incarcare a alternatorului (cu si fara consumatori in functie), eliminarea marilor consumatori.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).

Offline dthem

« Răspuns #88 : 18.Mar.2021, 02:24:38 p.m. »
Problemele respective vin de la partea electrică de sugerezi verificări în acest sens?
  • Vitara 1.4 BoosterJet AT Passion 2019

Offline Laurentiu

« Răspuns #89 : 18.Mar.2021, 02:26:26 p.m. »
Asta e parerea mea; se poate verifica foarte usor.
  • Suzuki SX4