Suzuki-Club.ro - My own "Way of Life"!
Bine ai venit,
Vizitator
. Te rugăm să
te autentifici
sau să
te înregistrezi
.
O Oră
O Zi
O Săptămână
O Lună
Pentru totdeauna
Logați-vă cu numele de utilizator, parola și durata sesiunii de logare
Pagina de Start
Forum
Ajutor
Căutare
Autentificare
Înregistrare
Suzuki Club ROMANIA
»
Suzuki - discutii TEHNICE
»
Suzuki NEW IGNIS
»
Probleme tehnice NEW IGNIS
(Moderator:
gabineg
) »
Inchidere capota
« precedentul
următorul »
Tipărire
Pagini: [
1
]
2
Mergi Jos
Autor
Subiect: Inchidere capota (Citit de 2316 ori)
0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.
marius31
Newbie
Mesaje postate: 19
Gen:
Calarasi
Inchidere capota
«
:
09.Iun.2018, 01:14:48 p.m. »
Va salut baieti,
Joi am ridicat si eu GLX-ul, si abia azi am avut timp sa ma uit mai atent la el, si am observat ceva, in partea stanga pe partea cu rezervorul de lichid de parbriz, mi se pare ca, locul ce ramane intre capota si caroserie este cam mare fata de cealalta parte, sa zic asa imi cam intra degetul mic pe acolo putin mai fortat, V-ati confruntat cu lucrul acesta? Este normal? Nu vreau sa mai fac un drum de Calarasi-Bucuresti acum, in momentul reviziei vizuale la 1000 km. Sau poate pot sa o rezolv eu fara sa mai merg la ei, eu m-a uitat dar nu imi dau seama. Am pus si poze in care se poate vedea distana
memorat
Suzuki Ignis
steph
Hero Member
Mesaje postate: 861
Re: Inchidere capota
«
Răspuns #1 :
09.Iun.2018, 04:17:28 p.m. »
Sunt masini de buget. Si eu am la ambele Suzukiuri diverse lufturi inegale.
memorat
S-Cross `18 / Vitara `19 / ex Swift `14
marius31
Newbie
Gen:
Calarasi
«
Răspuns #2 :
09.Iun.2018, 07:26:33 p.m. »
Aaaa si inca ceva la peste 80 km/h se aude un suierat de afara deranjant la viteze mai mari, cineva imi spunea ca nu s-au asezat chedere cum trebuie.
memorat
Suzuki Ignis
Leutz
Hero Member
Mesaje postate: 2742
Gen:
Canberra
«
Răspuns #3 :
12.Iun.2018, 08:32:34 a.m. »
Pot fi doua cauze. Oricare din ele sau ambele in acelasi timp.
1. O data am fost tamp pentru o fractiune de secunda si in graba am dat sa inchid (cu maxim aplomb) capota la SX4 in timp ce propteaua care tine capota deschisa era inca pusa. Se mai intampla
. Urmarea a fost ca [,] capota a ramas un pic suie. Rezolvarea a fost simpla. Am facut acelasi lucru putin cate putin tinand contra in partea opusa ... pana am facut-o la loc. S-o fi intamplat asa ceva si cu masina ta, fie in fabrica, fie pe la dealer, daca cineva a avut acelasi moment de maxima inteligenta ca si mine. Banuiesc ca la Ignis tabla e foaie de hartie in comparatie cu vechiul SX4, deci cu atat mai mult se poate strica repede ... dar si indrepta repede. Daca te doare tare milimetrul ala ... poti incerca sa o indoi in corespunzaotr sens opus pana ajunge la drept.
2. Capota e in regula, insa suportii pe care sta cand e inchisa nu sunt la nivel. Nu stiu cum e la Ignis, dar in general sunt niste suporti de cauciuc cu filet melc sus pe grila, acolo unde calca capota cand se inchide. Posibil ca cei 2 (3, 4 sau cati or fi la Ignis) sa nu fie infiletati la fel. Poti sa te uiti la ei sa sa-i infiletezi/desfiletezi pana se aseaza lucrurile bine.
memorat
SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019
marius31
Newbie
Gen:
Calarasi
«
Răspuns #4 :
12.Iun.2018, 12:44:08 p.m. »
Salut,
Am mai verificat inchiderea, chestia e ca, de la dealer am luat-o asa, am vazut cand am ajuns acasa, o sa verific si suportii de care spui pe seara poate e de acolo. Nu ma deranjeaza prea mult lucrul acesta numai ca, cine se uita atent e putin inestetic.
memorat
Suzuki Ignis
ngeo
Jr. Member
Mesaje postate: 75
Gen:
«
Răspuns #5 :
12.Iun.2018, 01:32:13 p.m. »
Aceiasi buba o am si eu la Vitara. Hayonul dupa inchidere are in partea dreapta jos spatiu de 1 cm fata de aripa iar in stanga jos 5mm fata de aripa.
Am tras de el cu lene sa-l asez cat de cat pe centru dar am renuntat. Este prea rigid iar eu nu vreau alte probleme colaterale. Din moment ce nu ploua inauntru sau nu zdrangane, nu ma deranjeaza.
Am vazut un filmulet pe youtube cum echipe speciale de oameni corecteaza abaterile de genul asta prin batai cu palmele,tractiuni in forta sau impingere cu hei rup. Au muschi nu gluma. Nu-ti doresti o strangere de mana din partea lor.
Ps: asa iti recunosti masina in parcare!
memorat
Masina
Leutz
Hero Member
Mesaje postate: 2742
Gen:
Canberra
«
Răspuns #6 :
13.Iun.2018, 01:36:38 a.m. »
Vezi ca si la hayon ar trebui sa fie acelasi tip de suporti/tampoane/distantiere de cauciuc. Daca imi aduc aminte bine, astea sunt infiletate in hayon si le poti ajusta cativa mm +/-
memorat
SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019
marius31
Newbie
Gen:
Calarasi
«
Răspuns #7 :
14.Iun.2018, 09:06:34 a.m. »
Noroc,
De la suportii de la capota nu este , am incercat sa ii reglez in fel si chip nu e de acolo. O sa ma uit si la hayon.
Si vroiam sa va mai intreb ceva, si-a montat cineva pana acum aparatoare de noroi? Si daca da, se monteaza greu? Vreau sa evit o deplasare la dealer, multumesc.
memorat
Suzuki Ignis
f.cristi
Hero Member
Mesaje postate: 2302
Gen:
«
Răspuns #8 :
25.Iun.2018, 07:49:56 p.m. »
Si eu am o diferență de luft stanga (aprox. 4-5 mm) față de dreapta (aprox. 6-7 mm), dar tot nu intră degetul mic.
memorat
Ignis 2017 GLX 1.2 MT5 AllGrip Rosu/Negru
Jimny 2020 GLX 1.5 MT5 AllGrip Silky Silver
marius31
Newbie
Gen:
Calarasi
«
Răspuns #9 :
25.Iun.2018, 08:45:40 p.m. »
Am incercat diferite reglaje ale suportilor capotei precum si ale hayonului, dar nu am rezolvat nimic, o sa intreb la dealer cand o sa fac revizia de 1000 km.
memorat
Suzuki Ignis
Tipărire
Pagini: [
1
]
2
Mergi Sus
« precedentul
următorul »
Suzuki Club ROMANIA
»