Autor Subiect: Drumuri spre Platoul Bucegi  (Citit de 15464 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline grandvitara

• Full Member
  • Mesaje postate: 219
Re: Drumuri spre Platoul Bucegi
« Răspuns #20 : 02.Iul.2009, 10:21:47 p.m. »
 ;)

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • Gen: Bărbat
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
« Răspuns #21 : 03.Iul.2009, 12:43:53 a.m. »
Desi s-ar putea sa fie tzeapa, fiindca am inteles ca Poiana in sine a fost retrocedata si s-ar putea sa dau intr-o mare bariera... in fine, pana nu incerci, nu afli... :dknw:

Check this out! :good:
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

Offline grandvitara

• Full Member
  • Mesaje postate: 219
« Răspuns #22 : 03.Iul.2009, 04:07:46 p.m. »
Asa cum am promis m-am interesat de drumul care urca de la cuibul dorului spre platou,am vb azi cu un coleg care lucreaza la parcul national bucegi si a zis ca pentru suv sau jeep e bun si puteti merge,in schimp m-a atentionat ca jandarmii dau amenzi pentru patrunderea in teritoriul parcului.Deci fiti atenti la semnele care indica faptul ca intrati in parcul national.Si mai vedeti ca in sinaia sant mai multe drumuri blocate cu lucrari!Distratie maxima va doresc!

Offline >pexic<

« Răspuns #23 : 03.Iul.2009, 08:30:44 p.m. »
salut, din pacate eu nu mai pot merge :(  astept cu nerabdare pozele voastre.
Fă din disperarea cea mai profundă, speranţa cea mai invincibilă.

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
« Răspuns #24 : 03.Iul.2009, 08:43:19 p.m. »
Maine vremea nu e tocmai placuta pentru o astfel de avantura :(
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

Offline deconectat

• Hero Member
  • Mesaje postate: 762
  • Membru cu logan
« Răspuns #25 : 03.Iul.2009, 08:55:23 p.m. »
In brasov nu prea a plouat zille astea...si cred ca nici la sinaia. Pe aici e destul de uscat pe jos si nu cred ca va ploua nici maine.
42 is not an anwser, it's an error code. the universe is saying 'Error 42: meaning to universe not found'
http://deconectat.wordpress.com/

Offline bogdanb

« Răspuns #26 : 06.Iul.2009, 01:12:34 a.m. »
M-am intooooors !!!!!
Si vreau sa va spun ca a fost super. Chiar faceam socoteala ca n-am mai fost pe acolo de aproape 20 de ani, era chiar timpul! Asadar drumul a fost: Sinaia-Piatra Arsa-Zanoaga-Bolboci-Padina-Pestera-Moroieni-Sinaia. A durat de la 10 dimineata pana la 7 seara, a plouat, a fost si soare, m-a udat si m-am si bronzat. Super-super! Singura frustrare, nu am urcat la Babele - vedeti mai jos de ce.

Sa incepem cu inceputul: Plecat din Sinaia (Furnica) la ora 10:00, spre Calea Codrului (iese de la Furnica direct unde incepe urcarea spre Cuibu Dorului). TZEAPA! la 100m de Taverna = BARIERA pusa de padurari! Intorc si ocolesc toata Sinaia sa o iau spre Targoviste.
In sfarsit, urc spre Cuibu Dorului, unde stiam eu ca e drumul - iar tzeapa: alta bariera!  :-O
Eram jumate nervos jumate confuz: astia au pus bariere in toata padurea?? In fine, al doilea drum e castigator. Urc la Cuibu Dorului, din fericire nu e blocat. Trec, incep sa urc. Drumul e frumos, merge facut si in 4x2, dar cel mai bine in iAWD combinat cu AWD-Lock.  Ajung la Piatra arsa pe la 12:30, pauza de ciorba de burta  si cafea ;)
Incerc sa urc la Babele, alta tzeapa: pe marginea drumului un mare panou pe care nu l-am inteles (vezi mai jos), asa ca intorc si o iau spre Bolboci via Zanoaga. Notez ca drumul spre Scropoasa e de asemenea inchis cu bariera (astia m-au innebunit cu atatea bariere! X-() si ajung la Bolboci. Alta pauza de cafea, alta sedinta foto. Urc la Pestera via Padina, sedinta foto si drum inapoi prin Moroieni.
CONCLUZII:
1. drumul prin Moroieni e bulevard comparativ cu cel prin Cuibu Dorului dar i-am gasit trei dezavantaje:
- Foarte aglomerat (inclusiv multe masini mici de oras - Clio, Fiesta)
- EXTREM de lung si plictisitor, atat drumul cat si peisajul - comparativ cu cel prin Cuibu Dorului
- Monoton si enervant; Fata de drumul pe Cuibu Dorului e bulevard. In schimb, te omoara monotonia de a merge timp de 2 ore pe un drum care nici asfalt nu e, nici mari provocari nu are. Nu e un drum greu, e pur si simplu un drum prost pe care nu poti merge cu viteza. Plus ca te scoate la 25 de km de Sinaia.
2. Peisaje foarte frumoase, mi-a placut lacul Bolboci pe care eu nu-l stiam decat un fir de apa pe fundul unei vai.
3. Merita o plimbare de tot weekendul, in care sa faci si un gratar la Padina, sa vezi si pestera, dar si sa vizitezi grotele din Cheile Zanoagei - si in general sa mergi si cu pasul, nu doar cu masina.
Cateva poze vor explica mai bine ce vreau sa spun:

« Ultima Modificare: 06.Iul.2009, 10:03:05 a.m. de cristyyy2003 »
SX4 4x4 1.6GS aka Suzie Q :)

Offline >pexic<

« Răspuns #27 : 06.Iul.2009, 11:52:50 a.m. »
Cum adica e bariera spre scropoasa ??? unde mai exact e bariera ?

Offline bogdanb

« Răspuns #28 : 06.Iul.2009, 12:53:25 p.m. »
Cum adica e bariera spre scropoasa ??? unde mai exact e bariera ?

Pana in Zanoaga e drumul care face spre stanga si traverseaza un fir de apa. la vreo 30m pe malul celalalt e bariera. Sau, poate confund eu!? :-/
SX4 4x4 1.6GS aka Suzie Q :)

Offline >pexic<

« Răspuns #29 : 06.Iul.2009, 02:35:12 p.m. »
Da, e o confuzie, drumul spre scropoasa e mult mai inainte, m-am linistit :) deja gasisem un alt drum spre scropoasa dar de la complexul Vanatorul, drum care nu a mai fost practicat de multi ani (are vegetatie pana peste genunchi).