M-am intooooors !!!!!
Si vreau sa va spun ca a fost super. Chiar faceam socoteala ca n-am mai fost pe acolo de aproape 20 de ani, era chiar timpul! Asadar drumul a fost:
Sinaia-Piatra Arsa-Zanoaga-Bolboci-Padina-Pestera-Moroieni-Sinaia. A durat de la 10 dimineata pana la 7 seara, a plouat, a fost si soare, m-a udat si m-am si bronzat. Super-super! Singura frustrare, nu am urcat la Babele - vedeti mai jos de ce.
Sa incepem cu inceputul: Plecat din Sinaia (Furnica) la ora 10:00, spre Calea Codrului (iese de la Furnica direct unde incepe urcarea spre Cuibu Dorului). TZEAPA! la 100m de Taverna = BARIERA pusa de padurari! Intorc si ocolesc toata Sinaia sa o iau spre Targoviste.
In sfarsit, urc spre Cuibu Dorului, unde stiam eu ca e drumul - iar tzeapa: alta bariera!
Eram jumate nervos jumate confuz: astia au pus bariere in toata padurea?? In fine, al doilea drum e castigator. Urc la Cuibu Dorului, din fericire nu e blocat. Trec, incep sa urc. Drumul e frumos, merge facut si in 4x2, dar cel mai bine in iAWD combinat cu AWD-Lock. Ajung la Piatra arsa pe la 12:30, pauza de ciorba de burta si cafea
Incerc sa urc la Babele, alta tzeapa: pe marginea drumului un mare panou pe care nu l-am inteles (vezi mai jos), asa ca intorc si o iau spre Bolboci via Zanoaga. Notez ca drumul spre Scropoasa e de asemenea inchis cu bariera (astia m-au innebunit cu atatea bariere!
) si ajung la Bolboci. Alta pauza de cafea, alta sedinta foto. Urc la Pestera via Padina, sedinta foto si drum inapoi prin Moroieni.
CONCLUZII:
1. drumul prin Moroieni e bulevard comparativ cu cel prin Cuibu Dorului dar i-am gasit trei dezavantaje:
- Foarte aglomerat (inclusiv multe masini mici de oras - Clio, Fiesta)
- EXTREM de lung si plictisitor, atat drumul cat si peisajul - comparativ cu cel prin Cuibu Dorului
- Monoton si enervant; Fata de drumul pe Cuibu Dorului e bulevard. In schimb, te omoara monotonia de a merge timp de 2 ore pe un drum care nici asfalt nu e, nici mari provocari nu are. Nu e un drum greu, e pur si simplu un drum prost pe care nu poti merge cu viteza. Plus ca te scoate la 25 de km de Sinaia.
2. Peisaje foarte frumoase, mi-a placut lacul Bolboci pe care eu nu-l stiam decat un fir de apa pe fundul unei vai.
3. Merita o plimbare de tot weekendul, in care sa faci si un gratar la Padina, sa vezi si pestera, dar si sa vizitezi grotele din Cheile Zanoagei - si in general sa mergi si cu pasul, nu doar cu masina.
Cateva poze vor explica mai bine ce vreau sa spun: