Autor Subiect: Zgarieturi pe plasticul lucios din bord  (Citit de 2327 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline bgd

Zgarieturi pe plasticul lucios din bord
« : 04.Iun.2018, 07:21:21 a.m. »
Salutare!

S-a ales cineva cu zgarieturi pe plasticul lucios de pe bord, cel din jurul display-ului, dupa vizitele la spalatorii? La mine a aparut una destul de mare, probabil dupa ce au prins vreo pietricica mica sau un fir mai consistent de nisip in carpa cu care au sters bordul.

Acum dilema mea e urmatoarea: exista vreo solutie pentru eliminatarea zgarieturilor de genul asta? Stiu ca sunt o  multiple de solutii de genul (Displex, Xerapol, etc) dar nu stiu cum reactioneaza plasticul acela lucios la ele. Exista cumva posibilitatea schimbarii plasticului cu totul? Banuiesc ca e prins in niste cleme acolo si s-ar putea scoate. Pe pagina de accesorii Vitara nu am gasit plasticul respectiv.

In cazul in care se poate scoate, l-as imbraca pe tot in autocolant negru mat, ma gandesc ca ar putea arata interesant. A facut cineva asta pana acum?
  • Suzuki Vitara Passion 1.6 Benzina AllGrip (2018)

Offline acidutzu

Re: Zgarieturi pe plasticul lucios din bord
« Răspuns #1 : 04.Iun.2018, 12:34:17 p.m. »
Salut,

Eu am o camera auto montată pe parbriz; cablul ei de alimentare e puțin tensionat și atinge rama de plastic intr-un colț. Am constatat cu neplăcere ca rama de plastic e zgâriată de acel cablu după doar câteva luni (și zgâriată ca lumea, nu așa superficial). Plasticul ăla are o duritate extrem de scăzută. Evident, dacă știam asta de la inceput, protejam rama cu un autocolant, cum ai tu de gând.
De șlefuit cu soluții bănuiesc că se poate, dar numai dacă o scoți de acolo.
  • Vitara Boosterjet 1.4 AT

Offline bgd

« Răspuns #2 : 04.Iun.2018, 12:36:13 p.m. »
Teoretic se poate slefui si daca e acolo cu niste banda de hartie pusa pe elementele din jur ca sa fie protejate de solutia respectiva. Dar in continuare nu stiu cum ar reactiona la solutiile astea, plus ca solutia cu autocolant ar fi de lunga durata pentru ca si daca o slefuiesc si scap de zgarietura, apare alta in scurt timp la spalatorie.

Offline bgd

« Răspuns #3 : 06.Iun.2018, 07:26:00 a.m. »
Pentru cine e interesat, am intrebat la service si se pare ca plasticul respectiv se poate schimba, dar se comanda DOAR impreuna cu displayul din bord. Nu am mai intrebat de pret pentru ca nu avea rost. Eu voi incerca sa il slefuiesc sa vedem ce iese, colantarea fara scoaterea lui completa e cam complicata.

Offline JMu

« Răspuns #4 : 06.Iun.2018, 07:38:39 a.m. »
Așa ceva oare nu s-ar potrivi?
AHHDMCL Car Fascias Stereo Radio Panel Audio Navigation Frame Dash Kit For Suzuki SX4 S Cross 2013 2014 2015 2016 2017

Dacă mergi pe soluția cu polish există niște polish special pentru plastice și suprafețe acrilice - de exemplu Xerapol Acrylic Scratch Remover. Cât de bine vor merge pe plasticul ăla lucios... naiba știe.
  • S-Cross 1.4 Boosterjet MT Allgrip 2017 / Clio 1.2 TCe MT 2017

Offline bgd

« Răspuns #5 : 06.Iun.2018, 07:41:46 a.m. »
Nu pare sa se potriveasca, parca are alta forma in Vitara.

La Xerapol ma gandeam si eu, mai era acum cativa ani si Displex special pentru ecranele telefoanelor. Acum ramane de vazut cum va reactiona suprafata aia lucioasa, teoretic nu ar trebui sa ii faca rau. Oricum, daca nu iese bine, planuiesc sa imbrac plastic respectiv in autocolant negru mat, cred ca se poate face la cald si fara scoaterea lui, ceva mai complicat, dar e posibil sa mearga. Ramane de vazut.