Suzuki-Club.ro - My own "Way of Life"!
Bine ai venit,
Vizitator
. Te rugăm să
te autentifici
sau să
te înregistrezi
.
O Oră
O Zi
O Săptămână
O Lună
Pentru totdeauna
Logați-vă cu numele de utilizator, parola și durata sesiunii de logare
Pagina de Start
Forum
Ajutor
Căutare
Autentificare
Înregistrare
Suzuki Club ROMANIA
»
Suzuki - discutii TEHNICE
»
Suzuki GRAND VITARA
»
Diverse
»
Grand Vitara vs...
»
Vitara vs Grand Vitara
« precedentul
următorul »
Tipărire
Pagini: [
1
]
2
3
Mergi Jos
Autor
Subiect: Vitara vs Grand Vitara (Citit de 28748 ori)
0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.
dentimarius
Newbie
Mesaje postate: 5
Vitara vs Grand Vitara
«
:
29.Iun.2009, 10:05:01 a.m. »
Salutare tuturor.Sunt nou pe acest forum si inca nu am un auto Suzuki. Postez aici pentru unele lamuriri in vederea achizitionarii unui auto.
Va fi o doua masina, de mers la o iarba verde(eventual offroad usor) si toamna-iarna(mazga, zapada). Stiu ca in prezent nu se mai fabrica Vitara.
O prima intrebare ar fi: ce diferentze ar fi intre Vitara si Grand Vitara? Ma refer aici la cele care nu se vad, nicidecum la ca forma caroseriei, aspect, etc.
As prefera ceva fabricatie pana in 2005, pentru ca am vazut ca acestea au reductorul blocabil manual, mecanic si nu electronic. Fiind a doua masina nu tin sa fie foarte dotata, ci mai degraba cat mai simpla si cat ieftin de intretinut.
Voi ce recomandati? Ce model, ce motorizare, ce an de fabricatie ?
Multumesc. Cu stima,
memorat
bogdanb
Hero Member
Mesaje postate: 2041
Gen:
Re: Vitara vs Grand Vitara
«
Răspuns #1 :
29.Iun.2009, 10:24:04 a.m. »
Draga Marius, ai nimerit fix unde trebuia, asa am facut si eu inainte de a deveni posesor de Suzuki (ceea ce s-a intamplat saptamana trecuta
)
Desi eu nu sunt in masura sa-ti dau sfaturi, pot spune ca un coleg de serviciu (actualmente pensionar) are o Vitara de prin '96~'98, 1.6 benzina, pe care o foloseste asa cum spui tu. Omul e incantat de: fiabilitatea mare, reductor, consumul redus si intretinerea ieftina (comparativ cu alte marci/modele). Dar asta e totusi o parere auzita.
memorat
SX4 4x4 1.6GS aka Suzie Q
grandvitara
Full Member
Mesaje postate: 219
«
Răspuns #2 :
29.Iun.2009, 10:38:17 a.m. »
Sa incerc eu sa te ajut: am suzuki grand vitara an 2006 79000km schimbat ulei,filtre si placute de frana in rest nimic pana acum.sant masini fiabile .
memorat
dentimarius
Newbie
«
Răspuns #3 :
29.Iun.2009, 06:17:27 p.m. »
Pai am facut contul pe forum special sa am de unde sa aflu diverse. Cel mai multe lucruri le pot afla de cei care conduc asemenea masini.
Dar totusi ce diferente majore exista intre Vitara si Grand Vitara? Asta nu reusesc sa imi dau seama deloc.
Motoarele pe benzina sunt mari consumatoare? Sunt in dilema pentru ca dieselul are cuplu mare dar e oarecum sensibil la turatii , iar benzina se poate tura fara griji pentru putere insa cuplul e mult mai mic.
In afara strazilor e mai important cuplul sau puterea obtinuta prin turatii( spun "in afara strazilor" pentru ca nu sunt genul offroad greu) ?
Motoarele diesel 2004-2005 sunt commonrail?
memorat
grandvitara
Full Member
Mesaje postate: 219
«
Răspuns #4 :
29.Iun.2009, 08:00:44 p.m. »
commonrail sant motoarele din2005 >cand cei de la suzuki au echipat grand vitara si alte modele cu motorul F9Q de la renault cu niste modificari facute pe la admisie si filtru de particule-evacuare.Eu unu sant pentru motoarele diesel,nu zic ca motorul pe benzina nu e bun asta chiar tu singur hotarasti din ce cauze inclini balanta CATRE DIESEL SAU BENZINA.
memorat
razak
Vizitator
«
Răspuns #5 :
29.Iun.2009, 08:16:17 p.m. »
Eu as alege diesel pentru Offroad, cuplu mare la turatii joase
memorat
deconectat
Hero Member
Mesaje postate: 762
Gen:
Membru cu logan
«
Răspuns #6 :
30.Iun.2009, 08:25:06 a.m. »
Pe de alta parte F9Q de la renault se zice ca ar fi cam pretentios la calitatea motorinei...Daca ai de gand sa bagi de la tiristi sau chiar si de la benzinarii mai dubioase, poate ca ar fi mai bine sa te orientezi spre altceva.
memorat
42 is not an anwser
, it's an error code. the universe is saying 'Error 42: meaning to universe not found'
http://deconectat.wordpress.com/
dentimarius
Newbie
«
Răspuns #7 :
30.Iun.2009, 08:33:28 a.m. »
Ok, deci dupa facelift-ul din 2005 motoarele diesel sunt commonrail si au 129 cai. Pana aici ar fi de preferat acest facelift, fata de cel dinainte de doar 109 cai. Trebuie sa fie cu siguranta si diferentza de cuplu, insa nu cunosc acum acest detaliu.
Insa, tot odata cu acest facelift a disparut maneta de blocare a diferentialului, probabil blocarea lui fiind comandata electronic. Din acest punct de vedere ce ar fi recomandat? Manual-mecanic sau electronic?
Si inca o intrebare as mai avea acum. Care motoare sunt euro4, din ce an? Cele diesel au toate filtru de particule? Asta ma intereseaza in mod deosebit la taxa de inmatriculare, sau in eventualul viitor impozit bazat pe normele de poluare.
Post Merge: 30.Iun.2009, 08:43:12 a.m.
Nu ma intereseaza catusi de putin economia facuta prin motorina de la tiristi. Mai am o masina cu motor diesel commonrail din 2003, si e destul de pretentios lamotorina. Cand am spus costuri de intretinere mici nu m-am gandit deloc la scaderea costurilor prin orice metoda.
Am intrebat pentru ca, la masina actuala, este diferenta foarte mare de costuri intre motoarele diesel si cele pe benzina.
Si fiind a doua masina, nu imi permit inca una costisitoare de intretinut. Ma intereseaza mai mult cam ce piese pica cel mai des pe Grand Vitara, si cam la ce preturi se ridica. Injectoarele fac probleme in general? Pompele de inalte? Turbinele, debitmetrele, etc.... Asta ma intereseaza mai mult. Costurile pentru schimburile normale de ulei si filtre, placute, bujii, nu ma intereseaza in mod deosebit, pentru ca am idee cam ce inseamna.
«
Ultima Modificare: 30.Iun.2009, 08:43:12 a.m. de dentimarius
»
memorat
flotl
Full Member
Mesaje postate: 191
Gen:
«
Răspuns #8 :
30.Iun.2009, 09:31:32 a.m. »
Motorul diesel fiind sub 2L, taxa de inmatriculare este zero. Iar daca se va modifica taxa in functie de emisia de CO2, sper ca posesorii de filtru de particule sa aiba o reducere.
memorat
SUZUKI GRAND VITARA 1.9 DDiS / 129 CP / 4X4 / ECHIPARE PREMIUM EDITION (FULL)
Trecut de 130.000 km in februarie 2015.
dentimarius
Newbie
«
Răspuns #9 :
30.Iun.2009, 09:44:25 a.m. »
Flotl, nu ai citit cu atentie topicul. Eu nu vreau masina noua. Motoarele noi e clar ca sunt euro4 si au filtru de particule, si da, ai dreptate, la masinile noi euro4 cu motoare sub 2000 taxa e zero.
Dar pe mine ma intereseaza masina intre 2004-2006. Nu ma pot decide asupra anului, pentru ca in 2005 e facelift-ul. Aduce motor euro4 si finisaje mai elegante in interior, acest facelift, insa are si un mare dezavantaj din punctul meu de vedere : diferentialul nu mai e comandat manual si electronic. Si in offroad electronica asta nu stiu cat e de binevenita.
memorat
Tipărire
Pagini: [
1
]
2
3
Mergi Sus
« precedentul
următorul »
Suzuki Club ROMANIA
»