Autor Subiect: Sunete zgomote la motor  (Citit de 8384 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline FritzVonSpritz

Re: Sunete zgomote la motor
« Răspuns #30 : 24.Ian.2019, 01:00:35 p.m. »
Relax, tacane 1.4
A sotiei, a unui amic, cea de drive test, toate tacane

Deci, din nou ajungem la celebra : "Asa face toate"
  • Suzuki Ignis GL 2018, Ex-Nissan Micra Hatchback 2005
Daca ai o masina, te bucuri de 2 ori: cand o cumperi si cand o vinzi....

Offline Utilizator_Anonim

« Răspuns #31 : 24.Ian.2019, 01:02:02 p.m. »
Astea de 1.4 da
  • Scross 1.4 allgrip pasion, skoda yeti 2.0 tdi 4x4, saab 900 coupe 230 cp

Offline remarque

« Răspuns #32 : 24.Ian.2019, 02:30:25 p.m. »
1,6 de la Suzuki are injecție indirectă de tip MPI, 1,4 are injecție directă (GDI, FSI). În timp ce un injector de la MPI merge la presiune mică, uzual 3 bari, injectoarele GDI lucrează la presiuni mari, ce depășesc uzual 100 bari (la motorină presiunea e de ordinul miilor de bari). Bănui că țăcănitul de la 1,4 vine de la injectoare. Întotdeauna injectoarele  de la injecția directă sunt cu ceva mai  zgomotoase decât cele  de la injecția indirectă. E un fel de ronțăit de care-ți poți da seama că e normal. Frecvența ronțăitului e de 4 ori mai mare decât frecvența bătăii unui singur injector (care injector are de altfel un zgomot tehnologic normal, în nici un caz nu e silențios) altfel zis se aud toate injectoarele odată. Un injector defect într-adevăr poate suna mai tare (țăcăne), dar toate 4 să se strice odată e cam greu. Altfel zis doar ascultând frecvența mare a  bătăii injectoarelor ș(ronțăitul = țăcănitul X 4) îți dai seama că motorul de 1,4 e ok. De exemplu multă lume a zis chiar și de Loganul pe benzină 1,6 MPI că face că un diesel, într-adevăr injectoarele sunt ceva mai zgomotoase, le aud perfect, dar e un zgomot normal, ronțăie frumos. Ca o paranteză, de când cu pățania cu motorul M16A mă uit cu respect la Loganul din curte, motorul merge impecabil.

Diagnoza funcție de frecvența audibilă se aplică și în alte cazuri, de exemplu dacă un motor bate și nu-ți poți da seama dacă bătaia e de sus (ax cu came, injectoare, bobine și bujii, tacheți, supape, ghiduri supapă, etc.) sau de jos (arbore cotit, bielă, cuzineți palier, etc.) ești atent la frecvență: deoarece arborele cotit face 2 rotații la o rotație a axului cu came, frecvența bătăii mai mică e de sus, cea dublă e de jos. Și așa cum muzicienii obțin o referință cu un diapazon, poți obține referința că să știi care e frecvența mai mică ascultând cu stetoscopul sau o coada de șurubelniță mai lungă un injector.
« Ultima Modificare: 24.Ian.2019, 03:02:19 p.m. de remarque »
Knock! knock! knock! Cine bate? Rod knock!
La Suzuki RO un defect major în garanție ți-l rezolvi pe banii tăi! Până îi acționezi în instanță pentru recuperarea prejudiciilor...
New Vitara 1.6 VVT MT Passion Allgrip

The following users thanked this post: ntire2000, Utilizator_Anonim, steph, croco

Offline LJnknown

« Răspuns #33 : 24.Ian.2019, 06:06:48 p.m. »
, ce depășesc uzual 100 bari (la motorină presiunea e de ordinul miilor de bari.)

Scuze ca ma bag si eu in discutie, dar imi spui si mie cu subiect si predicat numele la o pompa de injectie cu acei mii de bari???
  • Suzuki Vitara 1.6 DDIS Passion ALLGRIP

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #34 : 24.Ian.2019, 06:34:11 p.m. »
Citeste aici... >:D<
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline remarque

« Răspuns #35 : 24.Ian.2019, 07:04:05 p.m. »
Scuză-mă că m-ai călcat pe picior cu bocancul tău mare și delicat.

La  mii de bari vorbim evident  numai  de motorină. Dar eu vorbeam nu de pompe de injecție cum zici tu, chiar dacă și alea au presiuni la fel de mari, ci de injectoare ...  Între pompele de injecție și injectoare e o subtilă diferență dar e atât de mică încât mulți nici nu-și dau seama de ea.

Iar despre injectoare pe motorină  cu mii de bari, azi se folosește la diesel rampa comună și injecția directă, unde presiunile de injecţie sunt cuprinse uzual între 1300 şi 2000 de bari, iar njectoarele sunt acţionate cu solenoid sau cristal piezoelectric,
Ia să vedem:
-  injectoarele cu solenoid  Bosch CRI2 (2 de la generația a 2-a) sunt folosite ia VW și echipează sistemele lor  de injecție cu rampă comună ce lucreaza la o presiune maximă de 1600 bari. Sunt capabile de injecții divizate, adică sunt capabile să controleze deschideri multiple cu timpi infimi.
- injectoarele piezoelectrice Delphi DFI3, cu acționare directă, lucrează cu presiuni de până la 2000 de bari, acul injectorului este acționat direct de actuatorul piezoelectric și nu de un sistem de control hidraulic cu supape acționate electric.
Ai găsit subiectul și predicatul ?
Knock! knock! knock! Cine bate? Rod knock!
La Suzuki RO un defect major în garanție ți-l rezolvi pe banii tăi! Până îi acționezi în instanță pentru recuperarea prejudiciilor...
New Vitara 1.6 VVT MT Passion Allgrip

Offline LJnknown

« Răspuns #36 : 24.Ian.2019, 07:47:44 p.m. »
Scuză-mă că m-ai călcat pe picior cu bocancul tău mare și delicat.

Scuza-ma ca o intrebare te irita si devi acid, insa era doar o intrebare. Nu toti sunt doctoranzi in diesel. Ma bucur ca poti sa dai raspunsuri cu subiect si predicat.
  • Suzuki Vitara 1.6 DDIS Passion ALLGRIP

Offline enicky

« Răspuns #37 : 24.Ian.2019, 08:37:34 p.m. »
  Ca sa incerc sa fiu impartial, la citirea propozitiei "la motorină presiunea e de ordinul miilor de bari", esti tentat sa te gandesti la o valoare mult mai mare de 2000 !(4-5) :)
 Dar explicatiile sunt interesante.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline Tatallor

« Răspuns #38 : 24.Ian.2019, 10:24:45 p.m. »
Eu sincer nu m-am gandit in veci ca vreo piesa pe orice masina din lume poate rezista la o presiune de ordinul sutelor de bari, daramite de ordinul miilor.... :dknw: Ma rog, eu am lucrat doar cu compresoare Corblin de pana la 250 de bari mari cat jumatate de masina cu membrana metalica care mi se se par wow  :)
  • Suzuki Vitara 1.4 Passion 2WD MT Galactic Grey Metallic

Offline toma

« Răspuns #39 : 25.Ian.2019, 11:32:38 a.m. »
Domnilor, atentie la tonul folosit in relatia cu colegii coforumisti!
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain