Autor Subiect: Vitara Hybrid  (Citit de 114580 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline AndreiMihnea

Re: Vitara Hybrid
« Răspuns #550 : 28.Iun.2021, 01:15:35 a.m. »
Salutare,

De 3 zile si vreo 600 km ma bucur de o Vitara 1.4 Hybrid 2wd AT, cred ca printre ultimele ajunse in tara cu AT. Cam 3 saptamani a durat sa ajunga la dealer si inca vrei 4-5 saptamani sa se miste prietenii de la AFM cu aprobarile la programul rabla (a fost cumparata pe PJ).

Timpul si distanta parcurse sunt prea scurte sa-mi formez o parere pertinenta, insa asa la cald:

+++++
Imi place cum trage motorul, am mai condus un 1.6 normal aspirat 2018 si diferenta este f mare, pentru nevoile mele curente pare ok
Cutia AT mi se pare ca lucreaza bine, nu am descoperit ceva sa ma deranjeze.
Sistemele de asistenta sunt super ok
Nivelul interior de zgomot este mai redus decat ma asteptam (vin de pe Audi A6), o sa ma gandesc daca merita sau nu o izolare

--------
Singurele lucruri pe care le gasesc deranjante momentan, sunt:
1. Sistemul audio se aude absolut sinistru, parca am cumparat doua boxe genius de 50 RON pt calculator. E drept, compar cu un sistem bose de care m-am bucurat ultimii 9 ani. Il mai las vreo 1000 -2000 km dupa care ma bate gandul la un upgrade, nimic complicat doar upgrade de difuzoare si ceva izolatie/cutie mai ok pe usa pentru difuzoare, poate si tweetere fara amplificatoare si alte povesti mai avansate
2. Plasticul de pe fetele de usi ma face pe creier. Mi se pare cel mai oribil plastic pe care l-am vazut in viata mea. Cand ajung la Bucuresti ma opresc direct la ex-ta sa vad ce solutie imi dau sa le acopar cu ceva sa nu le mai vad :)

Intrebari pentru voi (scuze daca postez in topicul nepotrivit, poate ma puteti indruma):
1. Intermitent aud un sunet ca de ventilator insa usor metalic venind dinspre motor, in mers. Am eliminat AC-ul (l-am oprit si sunetul a continuat mult si bine) si ciudat, nu se aude deloc (practic se intrerupe) atunci cand masina nu se mai misca. Initial am avut impresia ca se aude din boxe (ca atunci cand ai volumul dat tare dar nu vine semnal audio si se aude asa ca un fel de paraziti in boxe) insa mi-am dat seama ca nu este nici asta. Vreo idee?
2. Dupa ce am mers vreo 30 de min printr-o ploaie nu prea foarte foarte si apoi am spalat masina, deschizand capota am gasit o gramada de stropi uscati pe: baterie, faruri, capac filtru de aer, etc. Asa e la toate ? a gasit cineva vreo solutie de izolare mai fericita a compartimentului motor ?
3. M-am uitat astazi pe dedesupt si este destul de expus motorul. Aveti vreo sugestie de scut mai sanatos ?
4. Daca pentru iarna imi iau jante pe 16 si cumpar senzorii de la dealer, la fiecare schimbare de roti trebuie sa merg la dealer sa seteze senzorii sau masina ii recunoaste automat ?

Multumesc, mult pentru orice sugetii la cele de mai sus.

Drumuri bune si fara surprize neplacute!!!
  • Suzuki Vitara 1.4 Hybrid 2WD AT 2021

Offline enicky

« Răspuns #551 : 28.Iun.2021, 01:26:18 a.m. »
  S-o stapanesti sanatos ! :good:
Referitor la intrebarile tale, as putea sa-ti raspund la unele.
 La Vitara multi am pus scuturi motor si nu mai intra decat praf in compartimentul motor. Parca exista un topic specific, foloseste "cautare".
 Senzorii de presiune sunt recunoscuti automat de CB.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

The following users thanked this post: AndreiMihnea

Offline AndreiMihnea

« Răspuns #552 : 28.Iun.2021, 01:30:47 a.m. »
merci mult pt raspunsuri.

Offline Myhay

« Răspuns #553 : 28.Iun.2021, 09:11:36 a.m. »
S-o stapanesti sanatos si drumuri lungi!

Cum colegul ti-s raspuns deja la unele , eu iti raspund legat de boxe. Mie unul nu mi se pare ca se aud atat de rau. Ba chiar sunt ok. Acuma tine si de fiecare. Ca atare , poti incerca sa umbli in setari si sa reglezi bass , inalte etc sau sa selectezi un mod audio preferat ( rock , pop etc). Poate se schimba treaba in bine. Ma gandesc ca modul standard de setare nu este pe gustul tau de aia ti am recomandat sa te joci putin cu setarile sunetului. Spor !
  • Suzuki Baleno 1.2 DUALJET GLX / Granite Grey Mettalic + Vitara Hybryd ALLGRIP 1.4Boosterjet Spirit 6MT / Galactic Grey Metallic

Offline AndreiMihnea

« Răspuns #554 : 28.Iun.2021, 05:47:59 p.m. »
multumesc mult, cum ziceam, le mai dau un pic de timp, poate este un gust dobandit

Offline marius_p

« Răspuns #555 : 29.Iun.2021, 01:22:01 p.m. »
Buna ziua, eu ar trebui sa primesc masina prin august 2021. Vitara hybrid 2wd, passion. am tot incercat sa gasesc informatii despre depunerile de carbon de pe supape la motoarele suzuki cu injectie directa. Se pare ca nu prea sunt date despre aceste depuneri. Doar cateva trimiteri la un articol publicat prin japonia acum cativa ani, 2017, parca, cum ca suzuki ar fi luat ceva masuri, de genul canale pt antigel care sa nu permita incalzirea excesiva a cilindrilor, implicit depunerile de carbon. Aveti info de incredere privind acest subiect ?
  • suzuki vitara hybrid 2wd passion

The following users thanked this post: Flint Beastmood

Offline Flint Beastmood

« Răspuns #556 : 29.Iun.2021, 02:22:47 p.m. »
Pana aflam mai multe, pune benzina de calitate superioara. La motorul mașinii anterioare, injectie directa dar fara turbina, a ajuns la 200.000 de km fara probleme.
  • Vitara 1.4/48V Allgrip

The following users thanked this post: marius_p

Offline AndreiMihnea

« Răspuns #557 : 30.Iun.2021, 05:59:00 p.m. »
Buna ziua, eu ar trebui sa primesc masina prin august 2021. Vitara hybrid 2wd, passion. am tot incercat sa gasesc informatii despre depunerile de carbon de pe supape la motoarele suzuki cu injectie directa. Se pare ca nu prea sunt date despre aceste depuneri. Doar cateva trimiteri la un articol publicat prin japonia acum cativa ani, 2017, parca, cum ca suzuki ar fi luat ceva masuri, de genul canale pt antigel care sa nu permita incalzirea excesiva a cilindrilor, implicit depunerile de carbon. Aveti info de incredere privind acest subiect ?

Ma pasioneaza si pe mine subiectul. La 50K am de gand sa cer la servis sa desfacem supapele sa vedem cum arata.

Offline AndreiMihnea

« Răspuns #558 : 30.Iun.2021, 05:59:43 p.m. »
Pana aflam mai multe, pune benzina de calitate superioara. La motorul mașinii anterioare, injectie directa dar fara turbina, a ajuns la 200.000 de km fara probleme.

La mine au insistat doi deleari destul de vehement sa merg pe benzina de 95 si sa nu ii pun de 98 sau 100 chiar daca mi se pare ca trage mai bine.

Offline enicky

« Răspuns #559 : 30.Iun.2021, 06:12:12 p.m. »
    Sunt modele aparute de aprox. doi ani, in aceasta perioada se poate intampla fenomenul astfel incat sa fie nevoie sa se desfaca supapele ?!!!!!
Parca n-ar fi momentul pentru asemenea intrebare, zic si eu... ca nu prea gasesti raspuns. Si chiar daca le luam in calcul si pe cele normale din 2017...
@AndreiMihnea sper c-ai primt pm-ul.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip