Autor Subiect: Vitara Hybrid  (Citit de 114592 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Bobi

Re: Vitara Hybrid
« Răspuns #490 : 13.Mar.2021, 10:59:01 a.m. »
Apropo de bateria Li-Ion, stiai / ti s-a spus ca masina nu trebuie sa stea mai mult de o luna nemiscata ?
Daca nu ai stiut ai aflat acum, in caz ca bateria Li-Ion isi pierde din capacitate sau pur si simplu se deterioreaza si din diagnoza se constata ca masina a fost prost exploatata, adica nu s-a rulat cu ea si asta a determinat defectarea bateriei, esti bun de plata chiar daca masina este in garantia full, de 3 ani.
Asta mi s-a spus la ridicarea masinii si tot de atunci stiu ca bateria Li-Ion este garantata 8 ani.

The following users thanked this post: cristidav

Online cristidav

« Răspuns #491 : 13.Mar.2021, 11:07:56 a.m. »
Multumim de pont. Nu, inca nu mi s-a spus. Dar era de inteles. Oricum, cam toata lumea foloseste masina macar o data pe saptamana, asa ca riscul asta poate fi exclus zic eu  :)
  • S-Cross 1.4T AllGrip Hybrid Passion 2021 ( inainte - SX4 2WD 1.6 VVT 2012 )

Offline Myhay

« Răspuns #492 : 13.Mar.2021, 05:01:35 p.m. »
Masina folosita in sensul ca sa mergi pur si simplu cu ea / sau la relantiu fara a incerca regenerarea activa ( frana de motor ) ? Cand imi aduc aminte si am spatiu o mai duc pe la 3000 RPM si iau piciorul de pe acceleratie si o las pana pe la 1500 RPM. Nu stiu daca ii face bine la turbo , sistem injectie , ambreiaj. Ma mai documentez.

De altfel , bateria asta se incarca si in mers normal , constant? Sau este mentinuta cumva macar? De incarcat se incarca doar in modalitatea de mai sus cand apare indicatorul in bord. Trebuie sa stam mereu cu grija sa o frecam in frana de motor asa?
  • Suzuki Baleno 1.2 DUALJET GLX / Granite Grey Mettalic + Vitara Hybryd ALLGRIP 1.4Boosterjet Spirit 6MT / Galactic Grey Metallic

Online cristidav

« Răspuns #493 : 13.Mar.2021, 05:06:43 p.m. »
Nu prea vad de ce i-ar face rau turbinei un 3000+ turatii. As spune ca mai nociv e sa duci masina la 1500...  :pardon:

Offline Myhay

« Răspuns #494 : 13.Mar.2021, 05:10:18 p.m. »
Nu nu.... nu m ai inteles. Nu ma refer la faptul ca o turez pana la 3000. Ci de faptul ca o las in frana de motor sa curga turatia scazand continuu. La scaderea asta ma refer....
  • Suzuki Baleno 1.2 DUALJET GLX / Granite Grey Mettalic + Vitara Hybryd ALLGRIP 1.4Boosterjet Spirit 6MT / Galactic Grey Metallic

Offline Bobi

« Răspuns #495 : 13.Mar.2021, 05:26:39 p.m. »
Masina folosita in sensul ca sa mergi pur si simplu cu ea / sau la relantiu fara a incerca regenerarea activa ( frana de motor ) ? Cand imi aduc aminte si am spatiu o mai duc pe la 3000 RPM si iau piciorul de pe acceleratie si o las pana pe la 1500 RPM. Nu stiu daca ii face bine la turbo , sistem injectie , ambreiaj. Ma mai documentez.

De altfel , bateria asta se incarca si in mers normal , constant? Sau este mentinuta cumva macar? De incarcat se incarca doar in modalitatea de mai sus cand apare indicatorul in bord. Trebuie sa stam mereu cu grija sa o frecam in frana de motor asa?
Da, masina folosita ca sa mergi.
Ceea ce faci tu adica frana de motor este super ok, asta se si recomanda.
Bateria nu se incarca cand mergi cursiv fara sa folosesti franarea regenerativa si nu trebuie sa stai cu grija, masina este proiectata sa faca treaba asta.

Offline Myhay

« Răspuns #496 : 13.Mar.2021, 06:23:29 p.m. »
De ambreiaj imi e. Stiam ca se poate uza in felul asta. Poate gresesc.

Online cristidav

« Răspuns #497 : 13.Mar.2021, 06:26:26 p.m. »
Eu cobor in frana de motor de pe la munte (pe drumuri abrupte, pietruite) de cand am masina, iar ambreiajul inca prinde sus si nu patineaza deloc nici la talpa in a 5a, nici in panta mare. Inca "are carne". Asa ca nu cred sa afecteze.  :good:

The following users thanked this post: Myhay

Offline Bobi

« Răspuns #498 : 13.Mar.2021, 06:27:16 p.m. »
Nu se uzeaza, ca nu patineaza si nici nu este fortat.

The following users thanked this post: Myhay

Offline enicky

« Răspuns #499 : 13.Mar.2021, 06:45:09 p.m. »
O sa studiez mai amanuntit forumul.
  Daca ai citit de la postarea mea pana aici, @cattavencu acum intelegi de ce te-am trimis direct la sursa sa te informezi ! (cer scuze colegilor ! :pardon:)
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip