Autor Subiect: Vitara Hybrid  (Citit de 114542 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline smiley

Re: Vitara Hybrid
« Răspuns #40 : 12.Dec.2019, 05:21:38 p.m. »
@catalin  e mild hibrid ceea ce inseamna ca ai si nu mai ai urmatoarele :

1 - un motor electric mic care e si generator care tine locul - electromotorului si al alternatorului clasic - Deci aici REDUCI greutate.
2 - Pachetul ala de baterii li-ion cel mai probabil de 48 volti care e angreneaza "electroalternatorul" care nu are mai mult de 10 15 kg . Cablurile sunt subtiri si un driver/ calculator care nu are cum sa fie mare.

Nu cred ca va fi o crestere semnificativa de greutate.

Vitara Passion AllGrip 2018 1.4 Boosterjet White
Opel Astra H 2004 1.4 XEP

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2537
  • Gen: Bărbat
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
« Răspuns #41 : 12.Dec.2019, 06:27:59 p.m. »
Pai din cate am inteles e sistem mild hybrid, nu full hibryd gen Toyota. E practic un ISG cu o baterie suplimentara (2 in cazul asta).

Da, ceea ce pana ieri era "Hybrid" si "Mild Hybrid" a devenit azi "Plug In Hybrid" si "Hybrid". Sistemul asta este doar un sistem electric echivalent volantei care inmagazineaza energie la franare si elibereaza o parte la accelerare scazand consumurile INSTANTANEE.  Sau alta analogie, face ce face un Condensator de mare capacitate intr-un circuit de redresare a curentului alternativ...Avand asta in minte si faptul ca niste francezi s-au laudat cu supercapacitoarele lor, ma intreb de ce au pus baterie si nu supercondensator?
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

Offline manu.pcservice

• SUZUKI VITARA 1.4 PASSION HYBRID

Offline Costique

• Hero Member
    • Göteborg
« Răspuns #43 : 15.Dec.2019, 12:26:50 p.m. »
Interesant...deci Toyota va furniza motoarele de acum, motorele produse la fabrica Toyota din Polonia...Cine stie la ce motorizari ne putem astepta? De fapt eu inteleg ca cam tot pachetul de putere va fi de la Toyota...

Offline dthem

« Răspuns #44 : 16.Dec.2019, 10:39:51 a.m. »
Eu n-am citit că pachetul de putere e de la Toyota sau că e făcut în Polonia sau alte chestii, ci că ”The system will be attached to the new K14D Boosterjet engine, an improved version of the outgoing unit.”

Motorul pare că va fi tot 1.4 Boosterjet, dar e interesant cum se va împăca configurația hibridă - care favorizează oprirea motorului termic când nu e nevoie de el - cu motorul Boosterjet care este turbo. Problema e veche, nu degeaba are doar aspirate pe hibride.
  • Vitara 1.4 BoosterJet AT Passion 2019

Offline Costique

• Hero Member
    • Göteborg
« Răspuns #45 : 16.Dec.2019, 12:28:01 p.m. »
Nu chiar, eu am Start&Stop pe 1.4 turbo de mai bine de 3 ani fara probleme.

Am gresit eu, Suzuki va da licenta pentru motoarele mici  Toyotei , pe care Toyota le va produce in Polonia:

"In return, Toyota will get to use Suzuki’s latest engines, developed for use in compact and small cars, in its European model range. The engines will be produced at Toyota’s factory in Poland."

Offline solymir

« Răspuns #46 : 16.Dec.2019, 12:46:55 p.m. »
"The upcoming 48V self-charging hybrid system will also be able to use electric power alone at city speeds below 10 mph (16 km/h) to further improve fuel consumption."
Ataaaat. Perfect. Nimic nu e mai rau decat hatza-hatza la un stop sau la parcare; I call that a win.
  • S-Cross Luxus Mineral Grey. Pentru ca Spirit AT nu exista...

Offline Sefer Jesirah

« Răspuns #47 : 16.Dec.2019, 12:56:37 p.m. »
Mda...luati voi de testati, pe ale voastre, sa nu ne injure lumea pe noi!  =)) =))
  • Ex sx4 s-cross 1.6 DDIS Luxus AT Allgrip / Renegat Night Eagle

Offline fan66hd

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 1
    • Petrosani
« Răspuns #48 : 07.Ian.2020, 12:01:14 a.m. »
Foarte relevanta este informatia de la finalul articolului:

"Suzuki will announce all the details and specifications of the new 48-Volt hybrid versions of the Swift Sport, Vitara and S-Cross in advance of their launch in Europe, which is planned for March 2020."

Deci nu mai avem prea mult de asteptat.

Offline manu.pcservice

« Răspuns #49 : 12.Ian.2020, 05:17:04 p.m. »
A apărut și în Belgia listate oferte la new VITARA Hybrid cu discounturi importante....
https://suzuki.be/fr
Mai citeam undeva că se va lansa oficial la salonul auto de la Viena din 16 ianuarie....
https://www.meinbezirk.at/innere-stadt/c-motor/premiere-fuer-suzuki-vitara-und-sx4-s-cross-hybrid_a3854262
Sa vedem ce va fi că nu mai este mult.....
  • SUZUKI VITARA 1.4 PASSION HYBRID

The following users thanked this post: Dogy