Autor Subiect: Vitara Hybrid  (Citit de 114626 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Ake

Re: Vitara Hybrid
« Răspuns #390 : 02.Ian.2021, 11:54:27 a.m. »
stiu ce scrie mare si mic in manual, ingrosat sau nu, doar ca e irelevant in contextul in care intrebasem eu. procentul de etanol si cifra octanica sunt lucruri diferite. eu am adus in discutie discrepanta dintre CO din document si cea din manual si de pe capacul rezervorului
  • Suzuki Vitara Hybrid

Offline enicky

« Răspuns #391 : 02.Ian.2021, 01:06:19 p.m. »
stiu ce scrie mare si mic in manual, ingrosat sau nu, doar ca e irelevant in contextul in care intrebasem eu. procentul de etanol si cifra octanica sunt lucruri diferite.
  In primul rand multumesc ca ma iei la misto, dupa ce caut in manual si transcriu aici ! Am "ingrosat" fiindca era citat!
In al doilea rand eu ca utilizator ma uit in manual si aplic indicatiile de acolo :  "CO 91 sau mai mare(sau 95 sau mai mare, daca pe capacul rezervorului de carburant exista o eticheta "CO95""
  Iar intrebarea era asa, citez :  voi, cei cu hybrid, cu ce benzina alimentati?, am incheiat citatul.

Foarte amabil !!!! :-?

• Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline Ake

« Răspuns #392 : 02.Ian.2021, 01:41:22 p.m. »
Ok, pregatisem un mesaj detaliat, dar pentru ca ar fi putut fi vazut si asta ca fiind oarecum agresiv iar eu nu sunt genul asta de persoana, il rescriu:
1. Nu te-am luat la misto, doar am subliniat care e informatia relevanta.
2. Ai raspuns "benzina normala". Putem presupune ca te referi la CO95? Dupa mine, cea de 98 e la fel de normală. Cel mult, nu la fel de populară. In plus, putem presupune ca te referi la S-Cross Hybrid (acelasi motor K14D ca si pe Vitara Hybrid de la momentul asta), ca sa pastram relevanța?
3. Cu scuzele de rigoare, am pus o intrebare fara ca eu insumi sa raspund la ea. Alimentez cu benzina de 95. Doar la prima alimentare am bagat de 98 pentru ca nu stiam ce benzina avea initial in rezervor
  • Suzuki Vitara Hybrid

Offline MariusVTR

« Răspuns #393 : 02.Ian.2021, 04:27:34 p.m. »
Eu utilizez de regula benzina de 100, MaxxMotion 100 (de la OMV). Cifra octanica ridicata presupune o putere calorica superioara + 'octanul' (chimic vorbind, in cazul benzinelor superioare) prezinta mai multe ramificatii, adica se descompune mai usor in cilindru si astfel arderea este mai completa, cu mai putine reziduri care se regasesc in depuneri pe motor (de calamina in special). In principal din aceste considerente prefer sa alimentez cu benzina de 100 (sau 98 ex: EfixS), eficienta este mai mare, datorita puterii calorice, se reduce usor si consumul de combustibil, astfel consider ca o parte din bani e recuperata, + eu consider, avand in vedere testele de calitate ale combustibililor ca benzina CO95 de la noi nu are totdeauna 95, valoare minima indicata in manual..., fapt experimentat, prin analiza functionarii motorului la alte auto detinute in trecut...
Din cate m-am documentat arderea completa (descompunerea catenelor de carbon ale octanului, cred ca asta e terminologia, - este cu atat mai buna cu cat acesta are o cifra mai mare) este foarte importanta pentru motoarele cu raport de compresie mare, pentru a evita depunerile de calamina pe supape, etc., iar eu cosider ca raportul de compresie de 10.9 al motorului K14D de pe Vitara e mare pt. un motor turbo, deci intentionez sa-i prelungesc 'curatenia'  :D pentru o functionare eficienta. La noul Swift Hybrid am observat ca raportul este de 13, o compresie mare pentru un motor MPI DualJet - K12D-ul din echiparea actuala, acolo tot asa, in unele documente, e recomandat min 95..., in trecut doar auto din clasa sport aveau specificat min 98, din cate stiu, dar se pare ca evoluam...
  • Suzuki Vitara Hybrid/ Suzuki Swift Hybrid

Offline MariusVTR

« Răspuns #394 : 02.Ian.2021, 04:33:33 p.m. »
In cazul motoarelor noi, cu eficienta ridicata, majoritatea producatorilor merg pe uleiul supersintetic 0W..., datorita proprietatilor mult superioare ale acestuia de reducere a frecarilor...
  • Suzuki Vitara Hybrid/ Suzuki Swift Hybrid

Offline Bobi

« Răspuns #395 : 02.Ian.2021, 04:34:06 p.m. »
Eu am alimentat o singura data cu benzina de 100 si cand am vazut cum tacane motorul nu stiam cum sa scap mai repede de ea.
Cert e ca masinii mele nu-i place benzina cu cifra octanica mai mare de 95, cu benzina asta motorul toarce frumos.

Offline enicky

« Răspuns #396 : 02.Ian.2021, 05:29:41 p.m. »
...2. Ai raspuns "benzina normala". Putem presupune ca te referi la CO95? Dupa mine, cea de 98 e la fel de normală. Cel mult, nu la fel de populară. In plus, putem presupune ca te referi la S-Cross Hybrid (acelasi motor K14D ca si pe Vitara Hybrid de la momentul asta), ca sa pastram relevanța?
   Ok, sa trecem peste...
Evident ca ma refer la S-Cross hybrid, care are acelasi motor ca la Vitara hybrid,  altfel nu ma bagam in vorba.
Benzina normala este cea pe care o gasim la orice statie de alimentare, adica 95.  Producatorul spune "sau mai mare" deci  95 ar fi un minim, zic eu.
  Asa ca am bagat frecvent 98 si 100 de la Lukoil, Mol si OMV. Ultima data le-am alimentat pe ambele de la Lukoil in weekend cand aveau promotie, -50 de bani.
  Ca si concluzie as spune ca motorul nu este pretentios la "papa", dar "suporta" si calitate superioara. @MariusVTR spune bine despre "curatenie".
   Ce-i drept ca n-am sesizat zgomotul(tacanitul) de care face vorbire @Bobi, dar poate din cauza insonorizarii, cine stie.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline Bobi

« Răspuns #397 : 02.Ian.2021, 05:29:45 p.m. »
De studiat ce se zice aici despre cifra octanica.

Offline Calin sb

« Răspuns #398 : 02.Ian.2021, 06:26:35 p.m. »
Ma bucur sa văd ca nu sunt singurul preocupat de problema combustibililor,
 pentru a face o analiza in termeni reali am băgat doar co95 pana acum si voi vorbi doar de aceasta
Am depășit de curând  10000km

In Romanica găsim doar e10 la co95 ,
In Germanica e10 e cea mai ieftină benzina din pompa (cred ca e subvenționată )
majoritatea pompelor le au pe amândouă e5 si e10 diferența de preț e 5 centi cam 3~4 %
Ca fapt divers ei o denumesc ”super” si respectiv “super E10”
Concluzia mea Consumul la  E10 e cu  0,5 lt/100km mai mare , asta fără sa țin cont de viteza medie cu siguranța mai mare

• Superb iV PHEV Style

“ Be first, be smarter, or cheat. Well, I don't cheat “ John Tuld ,Margin call

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #399 : 15.Ian.2021, 10:36:51 p.m. »
Salutare tuturor,
Felicitări pentru achiziție.
Personal mă uit de mult timp la Vitara, am de gînd să îmi iau una, mai la vară, toamnă după nebunie asta.
De cind au apărut la vînzare modele noi mild mă tot uit după consum real pe net.
Să fim cinstiți, nu luam orice fel de hibrid că suntem mari ecologiști.
Rugămintea mea e sa ne dai un update cu consumul real după o perioadă, o săptămână... citeva sute de km. care au făcut făcuți in toate condițiile.
Eu mă uit la SX4 S-Cross pentru volumul portbagajului mai mare si dotări.
Mulțumesc, numai bine.

Ai făcut pasul până la urmă?  :)