Autor Subiect: Vitara Hybrid  (Citit de 114581 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline steph

Re: Vitara Hybrid
« Răspuns #190 : 13.Apr.2020, 10:10:28 p.m. »
Evolutie e atunci cand mai cresc si performantele. Cand scade puterea, scade viteza maxima si acceleratia nu mai e publicata pe site nu stiu ce sa zic. S-a mai spus mai sus. Hibridizarea asta ajuta la incadrarea in norme. Atat.
S-Cross `18 / Vitara `19 / ex Swift `14

The following users thanked this post: Utilizator_Anonim

Offline Vecchio

« Răspuns #191 : 13.Apr.2020, 10:19:58 p.m. »
Păi pentru asta au și făcut hibridizarea, pentru încadrarea în normele de poluare. Pentru cutia automată încă nu au soluția. Poate la toamnă!
  • Vitara 1.4 Passion Allgrip AT/Jymni LJ80
Nu mă cert niciodată cu un prost, că mă aduce la nivelul lui și mă bate cu experiența. Bașca, are și mintea odihnită!
Am o mare calitate - iert foarte repede! Dar am și un mare defect - nu uit nicidată!

Offline Tatallor

« Răspuns #192 : 18.Apr.2020, 10:45:12 a.m. »
Pai oricum n-avea ce sa-si cumpere omul. Si eu cand m-am hotarat ca vreau Vitara in toamna lui 2018 n-am mai gasit decat varianta Facelift, mai scumpa decat precedenta. La banii aia luam AllGrip si pe varianta Passion in vara lui 2018. Altfel in afara de un minus la consum urban si faruri cu led nu prea vad avantaje, SS eu nu folosesc deloc.
  • Suzuki Vitara 1.4 Passion 2WD MT Galactic Grey Metallic

Offline Marci

« Răspuns #193 : 02.Mai.2020, 10:25:23 p.m. »

Imi permit sa atasez un link cu noul Vitara, in maghiara, presupun ca sunt ceva mai multi cunoscatori de maghiara decat germana sau italiana. Din ce am inteles, este laudata si in privinta aspectului, are look de masina din 2020, cat si in privinta dinamicii si a consumului.Mai lauda scaunele si bordul, mai exact ceasurile si ecranul dintre ele, care par mai moderne.  Zice ca producatorii estimeaza  un consum cu 0.5-0.8 litri mai redus decat la motorizarea non hybrida. El zica ca masina consuma peste 7.3 urban, pe nationale aprox 6, iar pe autostrada 7%. Reiese ca economia cea mai mare se face in trafic urban, in afara orasului consumurile fiind similare cu motoarele non hybrid. Inca o precizare, soferul avea inaltimea de 1,85 m. Mai zice ceva de o franare accentuata la liber, dar nu-s prea sigur ca am inteles bine. Daca am inteles gresit nu aruncati cu pietre, nu-s vorbitor nativ de maghiara, am invatat de musai. Precis sunt pe forum maghiari care vor face corecturile necesare. :) O seara faina.
  • S-Cross 1.4 AllGrip, ex. S-Cross1.6 Premium AllGrip

The following users thanked this post: enicky, teutzue, Dogy

Offline enicky

« Răspuns #194 : 02.Mai.2020, 10:48:45 p.m. »
   Multumesc ca ai tradus, ca eu din limba vecinilor nu stiu decat micinas, ighen si vreo doua injuraturi. :)
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline FritzVonSpritz

« Răspuns #195 : 02.Mai.2020, 10:51:21 p.m. »
   Multumesc ca ai tradus, ca eu din limba vecinilor nu stiu decat micinas, ighen si vreo doua injuraturi. :)
Scuze de corectie.....MicinaLs, cu L dar de fapt sunt 2 cuvinte Mit ( adica ce) si cinals ( faci)  :dknw:........micinals e bine  ;)
Ok, nu am scris corect  ci cum se aude
  • Suzuki Ignis GL 2018, Ex-Nissan Micra Hatchback 2005
Daca ai o masina, te bucuri de 2 ori: cand o cumperi si cand o vinzi....

The following users thanked this post: enicky

Offline Bobi

« Răspuns #196 : 03.Mai.2020, 05:53:53 a.m. »
Din ce am inteles, este laudata si in privinta aspectului, hai sa fim seriosi, un aspect identic de acum 5 ani,  are look de masina din 2020, mai ales stopurile alea hidoase  :-)) cat si in privinta dinamicii si a consumului.Mai lauda scaunele si bordul, mai exact ceasurile si ecranul dintre ele, care par mai moderne  si ele vechi de 5 ani.  Zice ca producatorii estimeaza  un consum cu 0.5-0.8 litri mai redus decat la motorizarea non hybrida. El zica ca masina consuma peste 7.3 urban, pe nationale aprox 6, iar pe autostrada 7%. Reiese ca economia cea mai mare se face in trafic urban, in afara orasului consumurile fiind similare cu motoarele non hybrid. Inca o precizare, soferul avea inaltimea de 1,85 m. Mai zice ceva de o franare accentuata la liber, dar nu-s prea sigur ca am inteles bine. Daca am inteles gresit nu aruncati cu pietre, nu-s vorbitor nativ de maghiara, am invatat de musai.
Cat despre consum, am fost ieri la o plimbare scurta de vreo 30 Km pe centura orasului si ceva comune de pe langa Buc. consumul aratat la intoarcere acasa a fost de 5,7L, ce e drept nu am prins trafic aglomerat decat la cateva sensuri giratorii, gen bara la bara timp de maxim 2 minute si ca viteza nu i-am dat mai mult de 120Km si reprize scurte de 4000 rpm, in general am rulat cu vreo 90-100Km/h.
Treaba cu franarea accentuata la liber, eu nu am sesizat-o, arata ca incarca acumulatorul dar nu simt nicio franare, chiar ma enerveaza la culme ca incerc sa fac frana regenerativa si nu-mi iese, adica vreau sa incarc acumulatorul Li-Ion si mai mult de 3 liniute nu am reusit oricat m-am straduit cu frana de motor, aici ori eu gresesc cu ceva, ori masina are o problema.

Offline Marci

« Răspuns #197 : 03.Mai.2020, 08:54:40 a.m. »
Salutare, Bobi, felicitari pt. noua achizitie. Sa stii ca si tipul care a facut testul s-a legat de aspectul ciudat al stopurilor, in schimb a apreciat modul cum se vad noaptea. A apreciat f. mult noile faruri, care dau un aspect modern dar mai ales practic noii Vitara. Referitor la ceasurile din bord, la bord in general, mie mi se par mai mult decat decente, chiar difera mult fata de vitarele de acum 5 ani. Te-ai gandit ca totusi nu este posibil ca la acesti bani sa ai super bord si display-uri de 10 inch( se poate la Puma, dar costa).
 Sunt o multime de masini  coreene, franceze,probabil si japoneze care au un bord si o grafica mai inapoiata decat Vitara. O mentiune, tipul din video clip face multe comparatii su S Cross si Dacia Duster. Ma mir ca dupa doar  2-3 zile de cand detii masina, ai comentarii legate aspectul ei, eu eram extaziat dupa o asteptare asa lunga. In sinea ta cred ca esti f. fericit ca ai luat-o si ca ai facut cel mai intelept compromis. Consumul pe care l-ai obtinut avea o relevanta mai mare daca precizai viteza medie, dar cred cu tarie ca la acest aspect vitara hybrid in mediul urban demonstreaza ca are cel mai mic consum comparat cu  motorizarile precedente. Nu te contrazic. Sa te bucuri de masina, e f. frumoasa.
  • S-Cross 1.4 AllGrip, ex. S-Cross1.6 Premium AllGrip

Offline Bobi

« Răspuns #198 : 03.Mai.2020, 09:43:33 a.m. »
Mulțumesc.
Eu am comentat la ce ai tradus tu, neștiind ca a specificat de iluminat stopuri și de faruri, ca aici ii dau dreptate.
Cat despre faptul ca nu sunt extaziat, incerc pe cat posibil sa fiu obiectiv si sa spun lucrurilor pe nume, la stopuri am facut inca un compromis pe langa altele cateva, dar cum spui tu, la banii dati pe ea, este OK.
Ca si viteza medie, as zice ceva in jur de 70km/h.

Offline enicky

« Răspuns #199 : 03.Mai.2020, 03:46:44 p.m. »
   Daca reducerea consumului s-ar obtine mai mult(numai) in oras e de bine, ptr. ca traficul urban este ponderea mare(de obicei).
   Asta in detrimentul traficului de naveta, ptr. ca pana la urma 5,7 chiar daca e ok, nu este cel ma bun ptr. o naveta de 1-2pers. si portbagaj gol. Cu al meu 1,6 sotia a scos sub 5 la 90-100km/h, din cate imi amintesc eu si tot la temperaturi de vara.
    Stopurile pe spate nici pe mine nu ma incanta, dar asa e, noapte se vad mai bine ca ale mele.
    Farurile imi plac, daca s-ar ivi vreo ocazie(sau mi se pune pata) le-as inlocui pe ale mele, led-ul e pasiune ptr. mine.
   Cea mai tare chestie ar fi fost sa fie si semnal pe led, poate mai mult decat bordul electronic.
   Cat despre frana regenerativa, ti-as sugera in oras sa ai in vedere semafoarele de la distanta, sa-l anticipezi si sa ridici piciorul de pe acceleratie mai devreme, fata de cum faceai de obicei, adica cel putin 100-2 de m sa mergi pe "liber", ca si cum ar fi iarna si vrei sa faci frana de motor.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip