Autor Subiect: Zgomote  (Citit de 22988 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Utilizator_Anonim

Re: Zgomote
« Răspuns #40 : 27.Iun.2018, 11:38:57 p.m. »
Eu zic ca e de verificat, ca sa excluda o problema mai nasoala (cardan)
S-crossul cu care ma dau in concediu nu scoate niciunul din zgomotele de care zici @enicky
  • Scross 1.4 allgrip pasion, skoda yeti 2.0 tdi 4x4, saab 900 coupe 230 cp

Offline Myhay

« Răspuns #41 : 28.Iun.2018, 01:47:33 a.m. »
Deja am ajuns la cardan pentru un scartait de placute....mai incolo o sa bagam motorul la banuieli ca ar fi lantul de distributie sau ce ar mai putea scartai pe acolo. La a mea de ce scartaie atunci ca nu am niciun cardan nici allgrip ? Am mai auzit astfel de scartait si la masinile vechi pe care le-am avut deci sunetul imi este cunoscut de aia sunt convins ca problema este la ansamblul placute / discuri sau la angrenajele din zona aia. La ultima masina imi facea la fel si dupa ce s-a curatat , uns , polizat tot ce tine de placute , pistonasi si etrier tot a facut dupa o perioada. Nu-mi mai ramanea decat sa schimb discurile si placutele dar nu merita investitia mai ales ca aveau 10-15.000 km , erau ca noi. Pana sa mai fac ceva am dat masina. Dar barem aia era la al 3 lea set de discuri/ placute la 200 si ceva de mii de km.

Nici la mine nu a mai facut astazi , care in mod normal facea daca erau 35 de grade afara si aglomeratie adica frane dese. Daca se intrece masura cu scartaitul asta si face mai rau si mai des o sa ma programez la reprezentanta inainte de revizia din noiembrie. Sincer mi-e sila si cu o masina noua sa vizitez service-ul cu probleme de genul care nu ar trebui sa fie prezente decat dupa ani de zile poate , de asta mai strang din dinti. Sunt curios sa vad cum face in iulie cand am drum la munte , pe serpentine. Acolo vrei nu vrei tot se incing nitel discurile si placutele cu tot cu frana de motor. Sper sa nu trebuiasca sa trag pe dreapta sau sa fiu ''alarma auto'' pe drum.
  • Suzuki Baleno 1.2 DUALJET GLX / Granite Grey Mettalic + Vitara Hybryd ALLGRIP 1.4Boosterjet Spirit 6MT / Galactic Grey Metallic

« Răspuns #42 : 28.Iun.2018, 04:28:45 a.m. »
Ok atunci ignora sunetul pana se amplifica si va fi un defect clar.
Eu nu am mai auzit sa scartaie placutele daca nu apesi frana. Inseamna ca nu departeaza etrierul placutele?
Ar trebui sa nu atinga nimic, nu inteleg cum poate sa frece, din ce povestesti masina asta e atipica si merge semifranata? Sau zdrangane din toate incheieturile iar atunci da muzica mai tare.
Nici dacia 1300 nu facea asa.

Offline Myhay

« Răspuns #43 : 28.Iun.2018, 07:15:39 a.m. »
Da corect! Daca nu ai intalnit astfel de situatii nu inseamna ca nu exista. Eu am spus ca am mai intalnit si nu la o singura masina. Placutele oricum se freaca de disc in mers chiar daca nu franezi , este valabil la orice masina de pe lumea asta deci ce spui ca nu ar trebui sa atinga nimic este oarecum fals. Daca nu ma crezi , intreaba un mecanic. Dar un mecanic calumea , bun , nu bucsari.  Si o explicatie logica din punctul meu de vedere este calitatea indoielnica a placutelor sau / si a discurilor , ma refer la materialele din care sunt facute.

Dupa cum spuneam , in mers placutele incingandu-se de la caldura exterioara si de la frane frecvente ,  frecand oricum de disc in mers ( este vb de microni)  atunci cand nu actionez frana , fiind incinse din cauza franarilor dese se aude scartaitul asta din cauza componentei lor , naiba stie din ce sunt facute... probabil nu s-au respectat cantitatile standard de materiale si s-a pus mai mult sau mai putin din ceva si de aici rezultatul. Or avea prea mult fier in ele. Asta ar fi una. A doua ar fi treaba pe care a expus-o colegul mai sus cu indoirea tablitei , perfect corect si posibil. Restul cam pica , pentru ca masina nu este si nu merge infranata indiferent de viteza. O ia la vale si cand sunt pe drum drept stationat cu ea scoasa din viteza uneori + ca am facut testul la viteza mica , lasand-o sa ''curga'' si din nou nu se simte nimic infranat sau blocat. La cea mai mica panta , scoasa din viteza o ia de nebuna la vale. Deci asta pica din start. Din nou , am franat si mai brusc in linie dreapta si nu trage nici stanga nici dreapta si nu se simte ceva blocat sau semi-blocat in franare. Din nou , jantele nu se incing excesiv si nu miroase a incins sau a placute sau etriere incinse , ba chiar jantele sunt calai sau calde in cel mai rau caz pot spune , nici macar nu frig , chiar si dupa un drum de 30 km in oras in aglomeratie. Am testat de cateva ori lucrul asta sa elimin si chestia asta cand au fost caldurile maricele. Deci nu se incing excesiv , nu exista nimic blocat / infranat. Eu de asta dau vina pe calitatea materialelor dar poate ma insel. Pana nu vede mecanicul nu putem sa stim exact , parerea mea.

De ex : In dimineata asta , un drum de 16 km , 18 grade afara , ud pe jos , ploaie marunta , mers snur ca era liber. Nu a facut deloc. Nici aseara nu a facut tot dupa un drum de 16 km cu putin mai mult trafic dar fara ploaie si fara apa pe jos , temperatura tot pe acolo 19-20 grade. O sa vedeti ca o sa faca iar cum dau caldurile. De fapt , o sa vad mai bine zis.
  • Suzuki Baleno 1.2 DUALJET GLX / Granite Grey Mettalic + Vitara Hybryd ALLGRIP 1.4Boosterjet Spirit 6MT / Galactic Grey Metallic

The following users thanked this post: Utilizator_Anonim

Offline f.cristi

« Răspuns #44 : 28.Iun.2018, 08:17:31 a.m. »
De dimineata (ploaie de la marunta la torentiala) - niciun zgomot.

Offline gabi males

« Răspuns #45 : 28.Iun.2018, 11:08:18 a.m. »
Inclin sa-i dau dreptate colegului Myhay in privinta calitatii materialului (placute si discuri). Avand in vedere pretul de vanzare al masinii, nu cred ca au pus pe ea ceva de top. Desi la mine nu se aude nici un zgomot deocamdata, am zis sa ma pregatesc din timp si,la primul semn, sa schimb placutele(eventual si discurile) cu ceva mai bun calitativ. Dar, nici macar in programul de la service, nu spun nimic cei de la Suzuki de la ce producatori sunt cele cu care vine masina echipata.
  • Ex-Suzuki Baleno 1,2 GLX,acum Suzuki Vitara 1,4, allgrip,AT,luxus,2019

Offline Myhay

« Răspuns #46 : 28.Iun.2018, 03:23:13 p.m. »
Producatorul este mai mult ca sigur TRW. Am vazut si ''mostre'' de placute expuse la reprezentanta facandu-le reclama cu distanta mai mica de franare si mi se pare ca am vazut odata si cand am dat rotile jos , sa le schimb cu cele de iarna. Oricum eu stiam ca de ani buni TRW nu mai este ce a fost. Inainte da , era ok , dar de cativa ani da cocs , calitatea nu mai este ca inainte. S-au stricat si astia. Nici la placute , nici la discuri nici la alte piese produse de ei. Mi-au spus-o mai multi mecanici acum cativa ani. Se pare ca aveau cam dreptate....

Offline enicky

« Răspuns #47 : 28.Iun.2018, 08:58:57 p.m. »
  @Myhay, dimineata 16km i-ai parcurs pe timp rece(tablita aceea nu s-a mai dilatat), ploua si geamurile le-ai avut inchise si deci ....n-a mai facut ! Si la mine mai scartie uneori(mai mult in viraj), dar nu stau numai cu urechea pe geam. Chiar face un zgomot asurzitor? Ca la mine il aud destul de incet. Daca ar fi zgomot de la frecarea placutelor pe disc, tocmai postase un coleg niste solutii anti-(parca)frecare.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

« Răspuns #48 : 28.Iun.2018, 09:00:31 p.m. »
Daca imi permiteti o gluma, daca nu se aude cu muzica la 1/2 e ok

Offline Myhay

« Răspuns #49 : 28.Iun.2018, 11:59:58 p.m. »
Aia e problema k uneori se aude si cu muzica dar nu la 1/2. Este prea tare pt mine. Nu pot spune k este asurzitor dar este sesizabil clar.