Autor Subiect: Zgomote  (Citit de 22985 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline f.cristi

Re: Zgomote
« Răspuns #30 : 27.Iun.2018, 01:40:53 p.m. »
Ignis-ul meu are doar 4000 de km, deci nu cred ca se pune problema de placute uzate.
Totusi, daca e tablita aceea, n-ar trebui sa lase urma pe disc ? Bine, e pe interior si e greu de vazut....

Offline jupanul1

« Răspuns #31 : 27.Iun.2018, 01:43:23 p.m. »
La nimeni nu s-a pus problema de plăcuțe uzate. Doar că la unii așa a făcut! Urme nu lasă, că e prea moale pentru asta.

Totuși, o verificare nu implică mare deranj, mai ales că se poate face oriunde, dacă există un cric/elevator, chiar și la o vulcanizare.
  • Hyundai Tucson HEV (NX4e); ex Vitara 1.4 S, Allgrip, AT, turquoise

Offline Myhay

« Răspuns #32 : 27.Iun.2018, 01:45:14 p.m. »
Si eu am aproape 11.000 km, la fel , placutele sunt in carne.... de altfel asa este sunt de alea eco , ca lasa numai negreala pe jante si cand dau cu apa in zona lor curge raul de negreala.... Eu cred ca pana nu ajungem la service nu putem afla exact ce si cum....
  • Suzuki Baleno 1.2 DUALJET GLX / Granite Grey Mettalic + Vitara Hybryd ALLGRIP 1.4Boosterjet Spirit 6MT / Galactic Grey Metallic

Offline jupanul1

« Răspuns #33 : 27.Iun.2018, 01:56:17 p.m. »
La toată lumea plăcuțele ”erau în carne” și totuși făcea gălăgie tabla cu pricina. Poți să elimini o cauză sau poate chiar să o ”rezolvi” cu doar un simplu drum la vulcanizare. Sau chiar DIY, dacă ai cric, coarbă și o șurupelniță - faci economie la o oră de manoperă plătită la service, te murdărești tot, plus că petreci timp de calitate împreună cu mașina  :P. Că mâine-poimâine face op'șpe ani și pleacă de-acasă  :-S.

PS. Dacă tot desfaceți roțile față, și n-ați făcut-o până acum, dați și cu ceva vaselică (șprey cu cupru, etc) pe butuc.
  • Hyundai Tucson HEV (NX4e); ex Vitara 1.4 S, Allgrip, AT, turquoise

Offline f.cristi

« Răspuns #34 : 27.Iun.2018, 02:12:33 p.m. »
Multumim de sfaturi . Poate ajung azi pe la o vulcanizare dacă am timp. Mai si ploua rău...

Offline f.cristi

« Răspuns #35 : 27.Iun.2018, 10:36:35 p.m. »
N-am reusit sa merg la vulcanizare azi. A si plouat rau. Dar la intoarcere n-a mai scartait.

Offline Utilizator_Anonim

« Răspuns #36 : 27.Iun.2018, 11:02:11 p.m. »
Sunt curios ce-ti gaseste, e ciudat ca suna in mers.
Ti se incalzeste vreo roata mai rau ca celelate sau franeaza inegal daca pui brusc frana? Atunci ar fi un piston de la etrier, altfel cred ca e o problema de gresare la saboti(cred ca ai saboti pe spate)
  • Scross 1.4 allgrip pasion, skoda yeti 2.0 tdi 4x4, saab 900 coupe 230 cp

Offline f.cristi

« Răspuns #37 : 27.Iun.2018, 11:07:33 p.m. »
Nu am impresia ca franeaza inegal. Cu roata - sa vad maine, dar discurile fatza frigeau azi dimineata.

Offline Utilizator_Anonim

« Răspuns #38 : 27.Iun.2018, 11:11:20 p.m. »
E normal sa friga, dar daca era de etrier te prindeai pana acum, e o senzatie nasoala la franare brusca, incepe sa danseze si derapeaza pe o parte. Dar la o masina noua e aproape exclus sa se intample. Inclin sa cred ca e problema rezolvabila cu gresare.
Daca ar fi un piston de la etrier ar ramane semiblocat si ar suna rau, iar in plus ar frana inegal, la fel s-ar vedea la discuri, ar fi tocite si cu santuri.
Frana de mana e ok? Si aia poate ramane semiblocata
Acu vad ca e allgrip, ar mai fi de verificat cardanul, daca e descentrat sau a luat jeg, mai ales ca-ti face numai in mers.
A fost un caz pe forum la un s-cross nou si parca si pe la o vitara. E vorba de un rulment sau simering.
Bafta
« Ultima Modificare: 27.Iun.2018, 11:32:12 p.m. de hippo »
  • Scross 1.4 allgrip pasion, skoda yeti 2.0 tdi 4x4, saab 900 coupe 230 cp

Offline enicky

« Răspuns #39 : 27.Iun.2018, 11:35:49 p.m. »
La toată lumea plăcuțele ”erau în carne” și totuși făcea gălăgie tabla cu pricina.
  Este un zgomot(dupa parerea mea) care vad ca a aparut cam la toata lumea(indiferent de model), mai ales in viraj(la mine), si cred ca-l putem baga la "asa face toate". Ca si tzacanitul dupa oprirea motorului.
   Probabil facem mai mult caz decat trebuie. :)
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip