Autor Subiect: Zgomote  (Citit de 22984 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline f.cristi

Re: Zgomote
« Răspuns #20 : 26.Iun.2018, 11:58:30 a.m. »
Hârjâitul îl aud printre scârțâituri.

Offline Myhay

« Răspuns #21 : 26.Iun.2018, 12:09:58 p.m. »
Harjaitul la mine este prezent non-stop la orice franare. La cald se aude foarte putin si doar cu geamurile deschise la viteza mica pe drumuri laturalnice unde este liniste ca altfel nu aud de celelalte zgomote de fond din trafic. La rece se aude mult mai pronuntat pentru cativa km sau sute de metri si in mers dar mai ales cand franez.  Automat cand scartaie si harjaie , ca oricum harjaitul este prezent.
  • Suzuki Baleno 1.2 DUALJET GLX / Granite Grey Mettalic + Vitara Hybryd ALLGRIP 1.4Boosterjet Spirit 6MT / Galactic Grey Metallic

Offline f.cristi

« Răspuns #22 : 26.Iun.2018, 12:21:55 p.m. »
O să cer o verificare in service. Deja lista se face prea lungă.
Asteptam un telefon pt. o programare inca de ieri, dar până acum nu m-a sunat nimeni.

Offline Myhay

« Răspuns #23 : 26.Iun.2018, 12:33:46 p.m. »
Ne tii la curent. Sunt curios sa vad ce explicatii au sau cum rezolva.
  • Suzuki Baleno 1.2 DUALJET GLX / Granite Grey Mettalic + Vitara Hybryd ALLGRIP 1.4Boosterjet Spirit 6MT / Galactic Grey Metallic

Offline f.cristi

« Răspuns #24 : 27.Iun.2018, 09:12:27 a.m. »
Astazi s-a schimbat regula de scarțăit. Azi noapte a si plouat. Scârțâitul mi-a apărut cam la 1 km după ce am plecat de acasa (până acolo am avut câteva frâne bune, deci cred ca discurile se curățaseră de rugină), de data asta mult mai puternic (se auzea si cu geamurile inchise; m-am speriat un pic, aproape imi venea sa opresc dacă nu ma grăbeam la servici). S-a diminuat pe masura ce am mărit viteza, a mai apărut încă o dată când am redus din nou viteza (nu pe frânare), apoi până la servici nu a mai făcut. Cand am ajuns la servici (dupa 8 km) am verificat un pic pe la roti: nu mirosea a nimic, dar discurile frigeau (afara era răcoare pt. ca ploua).
Deci invers față de ieri, dar mult mai puternic si mai evident.

Offline razvan.alex

« Răspuns #25 : 27.Iun.2018, 12:30:18 p.m. »
Eu nu as mai amâna și aș suna încă o dată la service, să nu fie ceva gripat din cauza umezelii.
  • Suzuki IGNIS ALLGRIP 1.2VVT GLX MT

Offline jupanul1

« Răspuns #26 : 27.Iun.2018, 12:53:21 p.m. »
”Scârțâitul” ăla care se aude din zona roților fără să pui frână, mai e prezent atunci când frânezi? Sau se accentuează atunci când virezi (în mers), respectiv tace când virezi în partea cealaltă? Se aude cu geamul închis?

Mă gândesc să nu fie ceva similar celui făcut de tăblița aia nenorocită din zona plăcuțelor. Dacă asta este, vezi că s-a dezbătut intensiv la Vitara - se remediază destul de ușor (prin strâmbare cu o șurubelniță), dar trebuie dată roata jos.
  • Hyundai Tucson HEV (NX4e); ex Vitara 1.4 S, Allgrip, AT, turquoise

Offline Myhay

« Răspuns #27 : 27.Iun.2018, 01:15:46 p.m. »
La mine cand franez chiar foarte putin se opreste scartaitul. Dispare cand virez in mers si reapare cand virez iar. Intr o anumita pozitie a volanului face incontinuu dupa care cum misc volanul putin se intrerupe. Cand revin la pozitia initiala a volanului face iar. Se aude si cu geamul inchis. Toate astea se intampla nu mereu , uneori , cand vrea ea , sa zic 40-50% din timp. 

Offline f.cristi

« Răspuns #28 : 27.Iun.2018, 01:18:18 p.m. »
Cand franez tace. La viraj nu m-am lamurit ce face. Astazi s-a auzit cel mai tare, chiar si cu geamul inchis.

Offline jupanul1

« Răspuns #29 : 27.Iun.2018, 01:18:39 p.m. »
Ok, seamănă cu ce-i la Vitara - mă gândesc că e oarecum același sistem de frânare, cu subansamble cvasi-identice. Ați citit ce s-a dezbătut pe-acolo?

LE - dacă asta e, dați voi berea lui @aleksanders după ce strâmbați tăblița aia.
  • Hyundai Tucson HEV (NX4e); ex Vitara 1.4 S, Allgrip, AT, turquoise