Autor Subiect: Șurub suport radiator (09118-10058)  (Citit de 2054 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline hugbear

Șurub suport radiator (09118-10058)
« : 30.Apr.2018, 08:07:10 p.m. »
Când am montat scutul, la desfacere am rupt un șurub de la prinderea suportului de radiator (poz. 36, cod 09118-10058). Evident, trebuie să-l înlocuiesc (după ce reușesc să scot ciotul rămas în lonjeron  X-().

Varianta 1: Vă rog să mă ajutați cu o firmă din RO la care găsesc acest reper.

Varianta 2: pot să caut un șurub echivalent, dar am nevoie de câteva informații:
- confirmarea (sau infirmarea) faptului că filetul e MF10x1,25 (metric fin, cu pas de 1,25mm). Din păcate, pe capătul rupt mi-au rămas doar cam 2,5 spire, ușor deformate, așa că nu mă pot baza total pe măsurătorile mele; sigur, aș putea să scot unul bun și să-l măsor, dar m-aș băga iar sub mașină doar în ultimă instanță pentru că asta ar însemna să demontez iar scutul...  :-S
- nu știu clasa de calitate a șurubului pentru că pe cap nu e scris nimic ci sunt niște semne ciudate pe care nu le-am mai văzut nicăieri.

Varianta 3: Le-am găsit la unguri dar nu au site în engleză, eu nu știu maghiară iar după experiența cu brațul suspensie față am un feeling negativ în direcția asta.

L.E. Mulțumită sugestiei lui @steph dintr-un alt topic, am găsit la pieseautoradacini.ro. Sigur, și alte sugestii sunt binevenite (pentru posteritate).
« Ultima Modificare: 30.Apr.2018, 11:47:16 p.m. de toma »
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

The following users thanked this post: migabi

Offline rexkrokiDAU

Re: Șurub suport radiator (09118-10058)
« Răspuns #1 : 30.Apr.2018, 09:21:06 p.m. »
Deși am cautat cam jumătate de oră,  nu am reușit nici unde pe netul ăsta mare să găsesc ce pas are șurubul respectiv. :(

Offline hugbear

« Răspuns #2 : 30.Apr.2018, 09:31:14 p.m. »
Mersi de efort, oricum, că ușor sigur nu-i. Ca idee, mie mi-a luat juma' de zi doar să-i găsesc codul...

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline hugbear

« Răspuns #3 : 30.Apr.2018, 10:52:06 p.m. »
- nu știu clasa de calitate a șurubului pentru că pe cap nu e scris nimic ci sunt niște semne ciudate pe care nu le-am mai văzut nicăieri.

S-ar părea că cel mai apropiat marcaj e cel pentru „Grade 5 (SAE J429) / ASTM 449”, adică echivalentul clasei ISO 8.8:
Citat
USA Grade 5 bolts are the most common bolts found in automotive and other applications. USA Grade 5 bolts have three evenly spaced radial lines on the head, and the material is similar in strength to European metric class 8.8

Offline Leutz

« Răspuns #4 : 01.Mai.2018, 05:49:30 a.m. »
@hugbear, poti sa iei surubul si sa mergi cu el la un hypermrket de-asta de bricolaje, gen Dedeman Bricostore etc. Acolo in sectiunea de surubaraie ar trebuie sa fie niste placute cu multe "gauri" pentru testarea filetelor.
  • SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019

Offline Laurentiu

« Răspuns #5 : 01.Mai.2018, 10:11:19 a.m. »
Suportii radiatoarelor (AC si lichid racire) sint 32, 33 si 34 cu suruburile aferente 35. 36 este surubul intregului ansamblu al traversei 31; cod 09118-10058, surub cu lungime de 50mm si diametrul de 10mm. Banuiesc si cred ca mai mult ca sigur, filetul este cu pas normal. La montare, pune putina vopsea pe filet iar sub cap, o saiba grover.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #6 : 01.Mai.2018, 10:17:12 a.m. »
Când am montat scutul, la desfacere am rupt un șurub de la prinderea suportului de radiator

@hugbear , montarea scutului presupune musai desfacerea acestui șurub, sau ai mai avut alte treburi pe acolo cu aceasta ocazie?
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline hugbear

« Răspuns #7 : 01.Mai.2018, 02:46:30 p.m. »
Suportii radiatoarelor (AC si lichid racire) sint 32, 33 si 34 ...
Alea-s subansamble. Întreg ansamblul cuprinde totul sub denumirea de „suport radiator”.

montarea scutului presupune musai desfacerea acestui șurub?
Exact, este unul din șuruburile mașinii care trebuie desfăcute, respectiv pentru a prinde distanțierele în formă de „Z” cu care vine scutul. Problema e că probabil fusese desfăcut anterior (accident?) iar la montare a fost introdus așa încât axa găurii din  suportul de radiator prin care trece șurubul era ușor deplasată față de axa piuliței. Pentru că șurubul original e cu gât, partea nefiletată are diametrul de 9mm în timp ce filetul are diametrul exterior de 9.8mm. Analizând post-factum ce am simțit eu la mână în timpul deșurubării (s-a desfăcut relativ normal, apoi „s-a întărit” după care a cedat), cel mai probabil filetul a ajuns la suport, care l-a împins lateral slăbindu-i rezistența la cuplul dat de cheie.

L.E. Excentricitatea de care vorbeam se vede clar pe fața șaibei:
« Ultima Modificare: 01.Mai.2018, 03:00:45 p.m. de hugbear »

Offline Laurentiu

« Răspuns #8 : 01.Mai.2018, 07:30:39 p.m. »
Suportii radiatoarelor (AC si lichid racire) sint 32, 33 si 34 ...
Alea-s subansamble. Întreg ansamblul cuprinde totul sub denumirea de „suport radiator”.:
Fie si cum spui tu INSA, de pe programul original SUZUKI cu piese si coduri si nu de pe ''www.euautopiese.ro'', traducerea in romaneste a termenului ''crossmember front lower'' este ''traversa din partea frontala inferioara''.

• Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline hugbear

« Răspuns #9 : 13.Mai.2018, 01:45:41 p.m. »
Mini-update: