Autor Subiect: Fulie motor  (Citit de 2422 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline laur

Fulie motor
« : 25.Apr.2018, 09:04:00 a.m. »
Salut. In 130000 km. am schimbat 2 fulii motor. Am vazut ca nu s-a confuntat nimeni cu chestia asta. Ceva pareri. Poate o aliniere gresit din fabrica (defect de fabricatie), dar nu cred pentru ca, cureaua nu este sticata.
FIAT SEDICI 1.9 MULTIJET

Offline fireburn

Re: Fulie motor
« Răspuns #1 : 25.Apr.2018, 09:23:06 a.m. »
De ce le-ai schimbat ?

Pe la un service ai intrebat ? ca poate gasesti un mecanic competent care sa previna comportamentul anormal.

Poate iti raspunde cineva cu diesel. Presupun ca e putin diferit fata de benzina (cum avem majoritatea). 

Offline laur

« Răspuns #2 : 25.Apr.2018, 11:41:48 a.m. »
Le-am schimbat pentru ca s-au defectat normal (zgomot gen mitraliera foarte accentuat in acceleratie, la inceput ocazional.) Mecanicul banuieste socul de cuplul in demaraj brusc, excluzand problema de aliniere. Ultima fulie pusa este Continental. Sa vedem. La service Fiat nu am primit un raspuns clar dupa verificari.
FIAT SEDICI 1.9 MULTIJET

Offline Laurentiu

« Răspuns #3 : 29.Apr.2018, 10:14:08 a.m. »
Le-am schimbat [fuliile] pentru ca s-au defectat ...
Fuliile nu se defecteaza. Banuiesc ca pana din canalul de pana nu sta fixa  sau are joc. Fulia isi pastreaza pozitia fata de ax prin intermediul unei pene.

Fulie cu canal de pana: http://www.pumpstore.ro/ro/electromotoare/fulie-la-motoare-electrice
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline laur

« Răspuns #4 : 29.Apr.2018, 06:38:56 p.m. »
Exclus. Daca avea jocul format se manifesta si cu fulia noua. Mentionez ca defectele au aparut la 50-60k km parcursi dupa schimbare. Sa vedem acum cu fulia noua. Naiba stie !
FIAT SEDICI 1.9 MULTIJET

Offline Laurentiu

« Răspuns #5 : 30.Apr.2018, 10:56:43 a.m. »
Exclus. Daca avea jocul format se manifesta si cu fulia noua.
De unde stii ca nu ti-au schimbat pana ori ti-au pus ceva ''vopsea'' de fixare pe ea? Se poate ca pana sa fie ceva mai ingusta decit canalul sau canalul ceva mai larg. Cert e ca la fulie nu are ce se strica. E o roata monobloc cu canal pe ea sau cu caneluri.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).

Offline laur

« Răspuns #6 : 01.Mai.2018, 10:05:55 a.m. »
Se dezlipeste insertia de cauciuc de la mijloc, care amortizeaza socurile.
FIAT SEDICI 1.9 MULTIJET

Offline Laurentiu

« Răspuns #7 : 01.Mai.2018, 10:18:36 a.m. »
Se dezlipeste insertia de cauciuc de la mijloc....
M-ai facut curios cu aceasta insertie. Poti pune, te rog, o poza cu incriminata (fulie)?
  • Suzuki SX4

Offline laur

« Răspuns #8 : 01.Mai.2018, 09:48:35 p.m. »
Partea neagra este cauciucul.
FIAT SEDICI 1.9 MULTIJET

Offline Laurentiu

« Răspuns #9 : 02.Mai.2018, 09:03:51 a.m. »
Partea neagra este cauciucul.
Multumesc; e prima data cind vad o astfel de fulie. ''Evolueaza'' lumea. ''Trebe'' sa maninca si gura lor ceva.
  • Suzuki SX4