Autor Subiect: Protectie anticoroziva sub masina  (Citit de 12268 ori)

0 Membri şi 5 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline calyyn

Re: Protectie anticoroziva sub masina
« Răspuns #30 : 17.Apr.2018, 02:46:05 p.m. »
Bună ziua, dețin un suzuki sx4 2011 echiparea gs.  întreb și eu dacă merita sa îi fac un tratament anti coroziune, merita sau este bine tratata din fabrica, un tratament cu ceara pentru cavități, ulei cu parafina, prin praguri, uși, lonjeroane etc.
  • Suzuki Vitara an 2021
Suzuki Vitara an 2021

Offline fireburn

« Răspuns #31 : 17.Apr.2018, 04:35:40 p.m. »
Eu am din 2009 si n-am vazut rugina decat pe tablele alea de pe langa motor, care nu pot fi vopsite.

Offline sfichiu

« Răspuns #32 : 17.Apr.2018, 08:10:35 p.m. »
Eu tot din 2009 am masina si n-am observat rugina,atat cat se vede cu ochiul liber,
  • VITARA S ,Matiz

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #33 : 17.Apr.2018, 08:16:28 p.m. »
Idem cu colegii!
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Christian 1

• Vizitator
« Răspuns #34 : 13.Dec.2020, 11:13:24 p.m. »
Dar voi stiti cine e ala de-a recomandat gresarea fundului masinii cu spray de lant moto la minutul 19:14 ? :)
« Ultima Modificare: 13.Dec.2020, 11:28:42 p.m. de Christian 1 »

The following users thanked this post: vali22

Offline ntire2000

« Răspuns #35 : 14.Dec.2020, 12:22:41 a.m. »
Pai asta te-am întrebat când am spus "vecine, tu esti?" ....  :D
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline Vecchio

« Răspuns #36 : 14.Dec.2020, 07:39:03 a.m. »
Dar voi stiti cine e ala de-a recomandat gresarea fundului masinii cu spray de lant moto la minutul 19:14 ? :)
Păi am înțeles că ai făcut-o, nu doar recomandat-o. E mare diferența (ca-n bancul cu ciobanii din apuseni, ungurul și fântâna)!
  • Vitara 1.4 Passion Allgrip AT/Jymni LJ80
Nu mă cert niciodată cu un prost, că mă aduce la nivelul lui și mă bate cu experiența. Bașca, are și mintea odihnită!
Am o mare calitate - iert foarte repede! Dar am și un mare defect - nu uit nicidată!

Christian 1

• Vizitator
« Răspuns #37 : 14.Dec.2020, 09:12:48 a.m. »
Păi am înțeles că ai făcut-o, nu doar recomandat-o. E mare diferența (ca-n bancul cu ciobanii din apuseni, ungurul și fântâna)!
O fac de peste 10 ani la masinile familiei. Discutam la telefon cu Vlad la inceputul anului despre tot felul de metode anticoroziune si i-am recomandat metoda asta, care se pare ca functioneaza.

The following users thanked this post: Vecchio

Offline enicky

« Răspuns #38 : 14.Dec.2020, 12:00:59 p.m. »
O fac de peste 10 ani la masinile familiei. Discutam la telefon cu Vlad la inceputul anului despre tot felul de metode anticoroziune si i-am recomandat metoda asta, care se pare ca functioneaza.
  Si dupa ce se ungea toata podeaua Daciei cu ulei, se rula cu masina pe un drum/ zona cu mult praf. Pelicula formata din praf+ulei era rezistenta la apa.
Metoda este veche, eu am auzit-o prin anii '80-'85, inainte sa-mi iau prima Dacie. Acum se foloseste ulei-spray, atunce se folosea uleiul schimbat de la motor.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Christian 1

• Vizitator
« Răspuns #39 : 14.Dec.2020, 12:07:01 p.m. »
Se foloseste spray cu vaselina, nu cu ulei. Adera si ramane mult mai mult decat uleiul, pe suprafata spray-ata.