Autor Subiect: Protectie anticoroziva sub masina  (Citit de 12266 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline danker

Protectie anticoroziva sub masina
« : 27.Iun.2009, 06:07:33 p.m. »
-  Mai copii, de ceva vreme ( mai ales, de cand colegul lorivankenobi, ne-a explicat faptul ca suzele, fabricate in ungaria pentru estul Europei, nu aveau aplicat si al 3 lea strat de protectie, pe dedesupt  :(  )  m-am tot gandit sa-i aplic un tratament pe dedesupt,  asaa.... sa o prinda si pe ea a 3 a iarna "mai protejata, mai uscata"  ;) 
Nu am de gand sa o terosonez, este totusi tinerica, dar am sa-i aplic un strat suplimentar AK , sau cum zic tinichigii, "sa o parafinez" o operatiune de genul asta am mai facut acum 2 ani la masinuta veche pe care am avut-o si mi-a placut cum s-a comportat in timp.  Problema era ca solutia se aplica cu pistolul si asta insemna mers la tinichigiu, programat el o stropea peste tot chiar si pe tobe, care mi-au mirosit de fiecare data cand se incalzeau.... ma rog, ca la mesteri, acum insa am gasit acelasi produs sub forma de spray, asa ca nu-mi va mai  trebui  decat o rampa si o spalare temeinica pe dedesupt dupa care  o voi aplica meticulos pe unde stiu eu. >:D<
- Produsul este cel din poze, in primele ore dupa aplicare este o " zoaie" foarte lichida de culoare "cacanie"  dupa care incepe sa capete consistenta unei parafine, un strat foarte subtire, aproape nesesizabil, care nu se dizolva nici cu diluant, iar apa nu va mai putea trecea de ea, deasemenea se preteaza pentru aplicarea ei peste tot, praguri, usi, etc.... exista si alte modele care au avantajul de a fi  transparente, dar nu am vazut imbuteliate la spray si sunt un pic mai scumpe, modelul asta a costat 20 roni :inteligent:

« Ultima Modificare: 28.Iun.2009, 07:00:37 a.m. de danker »
Daca as fi fost un pic mai prost... as fi fost fericit !

Offline Laurentiu

Re: Protectie anticoroziva sub masina
« Răspuns #1 : 27.Iun.2009, 06:31:07 p.m. »
Ajung oare doua flacoane pt o burta de masina ?
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline danker

« Răspuns #2 : 27.Iun.2009, 07:04:07 p.m. »
- Eu cred ca este suficient, mai ales ca pulverizezi doar zonele care nu se incalzesc, imbinarile mai ales, acum 2 ani cu bidonul asta si cu pistolul mi-a dat pe dedesupt, am desfacut mocheta si a dat si pe deasupra, in usi... e drept ca pistolul a pulverizat fin si el a dat peste tot, otova... :(.

P.S.
Acuma nu mai este cazul sa repet operatiunile de acum 2 ani de la fosta masinutza,  deci practic o jumatate de ora la o rampa ne este suficient ca sa protejam un pic jucaria fata de emulsiile  extrem de agresive pentru tabla, care o sa fie aruncate pe strada la iarna
« Ultima Modificare: 28.Iun.2009, 06:57:24 a.m. de danker »

Offline mxxa

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1459
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #3 : 27.Iun.2009, 07:36:16 p.m. »
@danker - nu zic nu, dar parca avem masinute relativ noi  :-S, oricum e buna initiativa  :good:

Offline danker

« Răspuns #4 : 27.Iun.2009, 11:32:37 p.m. »
- Pai da, dar  tu n-ai vazut ca japonezii se zgarcesc sa mai dea un strat pentru amarasteni, facem noi treaba asta preventiv pe unde ar fi trebuit  facuta,... cu cat este mai noua cu atat este mai bine.  ;)
« Ultima Modificare: 28.Iun.2009, 06:58:05 a.m. de danker »

Offline suzzy

« Răspuns #5 : 01.Iul.2009, 11:02:02 p.m. »
Produsul prezentat de voi are alta destinatie! Nu este un teroson sau un grund cauciucat, este format din ceara si lanolina cu destinatia de a fi introdus in profile inchise, adica in praguri sau usi prin orificiile speciale!
  • Ignis, WagonR
Cel mai bun tuning este functionarea impecabila a masinii!

Offline danker

« Răspuns #6 : 02.Iul.2009, 11:04:29 a.m. »
- Nu rezulta de nicaieri, din mica prezentare facuta de mine, ca ar fi un teroson, body sau grund cauciucat, am explicat foarte clar consistenta lui si in ce consta produsul, eu am povestit experienta personala cu acest gen de produs, de aceea va spun se poate aplica foaaarte bine pe burta masinii, deasemenea si eu am recomandat folosirea lui in usi si praguri, mai ales ca se aplica foarte usor. Pentru praguri nu este nevoie de spray se foloseste  bidonul de 500ml postat mai sus ;)

« Ultima Modificare: 02.Iul.2009, 03:13:05 p.m. de danker »

Offline LeonardSZK

« Răspuns #7 : 02.Iul.2009, 11:25:57 a.m. »
Adica 1000 ml (1L), nu?  :inteligent:  :D
Suzuki SX4 1.6 GS 4x4, Lagoon Turqoise

Offline danker

« Răspuns #8 : 02.Iul.2009, 03:14:29 p.m. »
- Asa este, scuze! bidonul are 1L, spray-ul are 500ml.  :pardon:

Offline suzzy

« Răspuns #9 : 02.Iul.2009, 04:29:44 p.m. »
Ideea e ca daca nu e gandit sa fie expus realizeaza doar functia de protectie fara sa fie gandit ca e stropit periodic, supus la zapada, gheata...ideea era daca tot facem treaba (ca vreau si eu sa dau cu ceva contra zgomotului) sa facem cu ceva dedicat.
  • Ignis, WagonR
Cel mai bun tuning este functionarea impecabila a masinii!