Autor Subiect: In Car Entertainment (Navigator) mai perfomant  (Citit de 8404 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Isaila_B

In Car Entertainment (Navigator) mai perfomant
« : 20.Apr.2018, 03:21:59 p.m. »
Am găsit un navigator mai bun, pe sistem de operare Android (pe care se pot rula o sumedenie de aplicații fără să utilizezi smartphone). Fabricantul pretinde că are deja cablul pregătit pentru Suzuki Ignis III (2017), deci se cupleaza la camera pentru mers înapoi, la comenzile de pe volan etc.

http://www.suavdvdgps.com/a/Full_Touch_Android_GPS/Suzuki_Series_andoid_GPS/2017/0725/2137.html

A dat cineva 350 de euro ca să încerce așa ceva?

Navigatorul furnizat din fabricație este un Bosch pe Unix, cu performanțe mediocre, și actualizarea numai la service pe bani. În general problema navigatoarelor pe Suzuki este că sunt scumpe și slab performante în Europa.
  • Suzuki Ignis III (2017)

Offline jupanul1

Re: In Car Entertainment (Navigator) mai perfomant
« Răspuns #1 : 20.Apr.2018, 03:28:29 p.m. »
Sunt trist să văd că și acest ... casetofon  :D... ”întinde„ o rezoluție modestă pe un display de 9 țoli...
  • Hyundai Tucson HEV (NX4e); ex Vitara 1.4 S, Allgrip, AT, turquoise

Offline shpeedy

« Răspuns #2 : 20.Apr.2018, 03:52:20 p.m. »
Exista intotdeauna optiunea integrarii unei tablete cu Retina display, 3G/4G si GPS, dar asta e mai asa, mai pentru pasionati. Partea delicata ar ramane alimentarea...

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk

Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline jupanul1

« Răspuns #3 : 20.Apr.2018, 04:07:44 p.m. »
Eu ziceam că s-ar găsi și display-uri de 9 țoli cu rezoluție mai acătări decât 1024x600...

Integrarea unei ”tablete” presupune să-i scoți bateriile, să-i printezi o ramă nouă, un capac spate (eventual), să o lipești/imobilizezi cumva în locașul astfel creat și apoi să bricolezi un pic alimentarea (cred că poți inventa ceva plecând de la un adaptor de brichetă cu mufe US...D :D). Rămâne de văzut ce soft pui pe ea, ca să fie ergonomică în utilizare de către șofer și ce sistem de amplificare mai poți folosi pentru partea de sunet. Desigur, ar fi interesant... dar și o adevărată provocare. Părerea mea!  ;)

Offline shpeedy

« Răspuns #4 : 20.Apr.2018, 04:33:33 p.m. »
Am spus ca ar fi mai pentru pasionati...

Din experienta proprie pot spune urmatoarele:
- partea de amplificare e cam cea mai simpla - poti folosi functia  BT a HU-uluu si prin A2DP transmiti digital, poti adauga capabilitate BT HU-ului existent printr-un dongle BT (la asta am apelat eu) sau poti apela la un amplificator auto si un dongle BT si aia e;
- partea de GUI este si asta acoperita printr-o varietate de skin-uri si plug-in-uri special facute pentru utilizare in masina (m-am jucat cu cateva si mi se par ok);
- se poate merge pana la instalarea inclusiv a unei camere de marche-arriere, ori analogic, prin intermediul unui hub OTG si a unui modul de intrare video, ori digital, prin instalarea unei camere wireless.

Timp de documentare si curaj pentru bricolare sa fie...

Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline Isaila_B

« Răspuns #5 : 22.Apr.2018, 10:18:48 a.m. »
Sunt trist să văd că și acest ... casetofon  :D... ”întinde„ o rezoluție modestă pe un display de 9 țoli...

De la 71 de cm în sus - distanță ochi-ecran -  rezoluția mai mare este inutilă. Nu prea te apropii mai tare de ecran dacă nu vrei să faci accidente.

Calculul raportului dintre distanța de privit, diagonală și rezoluție este aici
https://designcompaniesranked.com/resources/is-this-retina/

Tabletele sunt făcute să te uiți de la 30 cm la ele. Se merită rezoluția mult mai mare.

Offline jupanul1

« Răspuns #6 : 22.Apr.2018, 10:39:17 a.m. »
De-acord, de multe ori distanța ochi-ecran e prea mare pentru o rezoluție mai bună. Dar pe mine mă sgârie când văd aplicația de navigație/harta cum randează străzile oblice (nu face anti-aliasing - parcă așa îi zice).

Offline Isaila_B

« Răspuns #7 : 22.Apr.2018, 09:08:20 p.m. »
Chestia asta cred că se întâmplă când este un singur punct visibil/pixel  pe 0,5 mm sau chiar mai mult (54 PPI). Înseamnă o rezoluție de vreo 500X250. Ca să ne dăm seama ce hârburi avem pe post de ecrane. Plus că îți rupi degetele tot apăsând fără efect pe așa zisul touch-screen. Bosch se folosește de monopolul pe harta Europei să promoveze antichități. Mi-e îmi e clar că nemții nu au cum să concureze electronica asiatică, pe măsură ce ea contează tot mai mult în automobil.

Rezoluția la ecranul chinezesc de mai sus este de 123 PPI (adică 123 de puncte pe 2,54 cm, 1 punct pe 0,2 mm ). Nu știu dacă se vede ca ruptă o linie oblică. E posibil.
« Ultima Modificare: 22.Apr.2018, 09:20:48 p.m. de Isaila_B »

Offline tibanul

« Răspuns #8 : 30.Apr.2018, 09:21:55 p.m. »
Mi se pare interesant cum dispar comenzile de pe volan in poza de after. Daca e compatibil nu trebuiau sa ramana?
  • Ignis GLX 4WD Mineral Grey Metallic

Offline enicky

« Răspuns #9 : 01.Mai.2018, 08:33:58 p.m. »
Comenzile unitatii sunt in stanga pe volan.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip