Autor Subiect: Boxe SX4  (Citit de 39281 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Iahim

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 345
  • Gen: Bărbat
  • Suzeta Splash 1,2
Re: Boxe SX4
« Răspuns #20 : 31.Iul.2009, 09:52:01 a.m. »
Nu, nu te ajuta daca pui pe scheletul metalic. Cele mai multe vibratii le ai de la foaia de usa - trebuie rigidizata cu materiale specifice folosite de tuneri audio, dar impedimentul acestora este pretu ridicat. Intre scheletul usi si tapiterie pui vatelina, pasla sau vata, intr-un strat ce permite fixarea tapiteriei pe usa. Eu am pus Aluband pe fetele de usi -dar nu am facut poze- si o sa montez pasla sau vatelina pe fetele interioare ale usilor. Cand o sa execut aceasta operatiune o sa fac si poze si o sa va puteti lamuri.
Toate bune,
Mihai

Offline whizzy

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2040
« Răspuns #21 : 31.Iul.2009, 09:54:50 a.m. »
ma bate si pe mine gandul sa fac ceva cu muzica asta ca nu mai suport sa-mi vibreze aiurea :)

nu prea ma pricep la chestiile astea asa ca va rog sa-mi ziceti si mie cam cat costa si daca as putea sa le fac la cineva care se pricepe ca nu prea m-as apuca sa desfac eu usi ..

Multumesc :)

Offline marius_rg

« Răspuns #22 : 31.Iul.2009, 09:56:51 a.m. »
whizzy usile le-am demontat destul de usor. Nu s-a rupt nici un braduletz...trebuie doar cu grija si....totul ar trebui sa iasa bine.
Costuri....aici e greu de zis, pentru ca depinde cat de mult vrei sa ajungi cu izolatia, ce materiale vrei sa folosesti :P

IahimPai   daca se lipeste STP-ul pe scheletul metalic, mai ajung vibratiile si la plasticul usii?
« Ultima Modificare: 31.Iul.2009, 10:00:38 a.m. de marius_rg »
SX4 1.6GS 4x4 White 2009, aka Grumpi

Offline Iahim

• Sr. Member
  • Suzeta Splash 1,2
« Răspuns #23 : 31.Iul.2009, 10:23:38 a.m. »
Ajung vibratiile, plasticul nu este perfect etansat intre difuzor si usa, plus ca materialul fonoabsorbant iti estompeaza foarte mult zgomotul rularii. Ca off-topic eu am pus Aluband pe podea in fata si spatele masinii, inclusiv haionul. Rezultatul este o masina mai ''legata'', nu mai zbarnie la fiecare gropita din asfalt, nu mai aud puternic trenul spate cand lucreaza si muzica se aude mai clar la volum ridicat.  Plafonul nu l-am demontat, inca....cochetez cu ideea  :->.
Ca preturi....o rola de Aluband cu lungime de 10m si latime de 20 mm (daca nu ma insel) costa 75 Ron, iti trebuiesc cca 3-4 Role + vatelina sau pasla din targul Vitan, undeva in jur 6-7 metri estimez. Mai putem incerca un material vazut la Bricostore folosit la izolarea tevilor - cca 1 cm grosime cu una din suprafete aluminizata, dar nu stiu cat costa metru linear.

Offline whizzy

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2040
« Răspuns #24 : 31.Iul.2009, 10:26:14 a.m. »
nu gasesc la un shop auto ceva care sa-mi faca chestiile astea si sa-mi zica pretul? :))) eu nici nu inteleg ce vorbiti voi aici  :">

Offline marius_rg

« Răspuns #25 : 31.Iul.2009, 10:46:16 a.m. »
Sigur ca exista...doar ca va costa ceva manopera.
SX4 1.6GS 4x4 White 2009, aka Grumpi

Offline Silfax

« Răspuns #26 : 31.Iul.2009, 10:56:21 p.m. »
M-ati convins, maine ma duc si eu pe la magazine sa vad ce pot gasi. Vatelina de ce grosime trebuie sa fie pentru a nu fi problema cu clipsarea bradutilor?
  • S-Cross Elegance benzina 4x2

Offline Iahim

• Sr. Member
  • Suzeta Splash 1,2
« Răspuns #27 : 31.Iul.2009, 11:30:03 p.m. »
Trebuie sa vezi ce spatiu ramane intre usa si tapiterie.......si estimezi cam cat se comprima materialul fonoabsorbant. Nu te grabi sa cumperi vatelina, vezi ce oferta este in tagul din Vitan duminica. Aluband am vazut doar la Dedeman in Berceni. Bafta!

Offline Andrei Suzuki

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2982
  • Respect a man's car and the man respects you!
« Răspuns #28 : 01.Aug.2009, 08:08:20 p.m. »
Eu totusi recomand ceva special pt insonorizat usi;adica materiale ce se gasesc la atelierele car-audio.Nu e musai sa fie scump,ca Dynamatu..
2018 Suzuki Vitara S
2007 VW Passat 2.0TFSI

Offline Iahim

• Sr. Member
  • Suzeta Splash 1,2
« Răspuns #29 : 01.Aug.2009, 11:56:12 p.m. »
Aveti si poze de la un Loganel:  http://www.reno.ro/-VAND-Material-Pasla-Pt-ANTIFONARE-Auto-t141579.html
Nu cunosc persoana/masina, am postat pentru detalierea operatiilor efectuate.

http://www.okazii.ro/catalog/28902098/Fonomin-pasla-insonorizanta-auto.html#galerie

Toate bune,
Mihai
« Ultima Modificare: 02.Aug.2009, 12:01:32 a.m. de Iahim »