Autor Subiect: Boxe SX4  (Citit de 38345 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline marius_rg

Re: Boxe SX4
« Răspuns #10 : 30.Iul.2009, 03:44:42 p.m. »
Cea mai ieftina solutie este vatelina.Eu mi-am pus vatelina in usi si in hayon,dar usile le-am facut si cu dynamat. Din cate am observat eu,vatelina ajuta la reducerea vibratiilor din usa.Nu are cum sa faca incinta asa cum face dynamatul sau alt material de acelasi gen. Dar atentie! Vatelina se pune intre fata de tabla si fata de plastic a usii,nu in interiorul portierei unde e geamul

Am luat si eu aseara niste vatelina(1m liniar) sa incerc pe o usa sa vad daca se simte vre-o diferenta. Tu pe langa vatelina care o ai pe fata de plastic, zici ca ai etansat si usa cu Dynamat? (ca-n poze)

Btw ai pus un singur strat de vatelina pe usa?
« Ultima Modificare: 30.Iul.2009, 03:48:42 p.m. de marius_rg »
SX4 1.6GS 4x4 White 2009, aka Grumpi

Offline Andrei Suzuki

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2982
  • Gen: Bărbat
  • Respect a man's car and the man respects you!
« Răspuns #11 : 30.Iul.2009, 03:49:48 p.m. »
Da,ca in poze.La mine insonorizarea consta in 2 randuri de Dynamat (pe fata interioara si cea exterioara-cele de tabla),vatelina intre fata de plastic si fata de tabla si pasta Brax pe fata de plastic.
Vatelina am pus un singur strat,dar si din ala am mai "tuns".Depinde vatelina cat de groasa e.Ideea e ca fata de plastic sa stea singur la locul ei,in nituri si suruburi.Adica sa nu pui stratul de vatelina prea gros si dupa aia sa fortezi fata de plastic.
« Ultima Modificare: 30.Iul.2009, 03:51:45 p.m. de Andrei Suzuki »
2018 Suzuki Vitara S
2007 VW Passat 2.0TFSI

Offline marius_rg

« Răspuns #12 : 30.Iul.2009, 04:31:11 p.m. »
Got it. Deci tu ai mai pus si pasta Brax pe plastic, pt intarire. Inseamna ca ai facut totul ca la carte, nice   :good:
Eu am vatelina mai groasa, dar din cate am vazut e moale si se preseaza foarte mult. Pasta aia ti-a ajuns pe amble usi?
Mersi pt info, sper sa nu te stresez prea tare :P

Offline Andrei Suzuki

• Hero Member
« Răspuns #13 : 30.Iul.2009, 04:38:14 p.m. »
Da,a ajuns pt ambele usi,dat in 2 straturi.
2018 Suzuki Vitara S
2007 VW Passat 2.0TFSI

Offline marius_rg

« Răspuns #14 : 30.Iul.2009, 10:22:08 p.m. »
Astazi m-am enervat si m-am apucat sa desfac usile la masina :D Spre surpriza mea am gasit usa "izolata" cu plastic  :-O Pur si simplu un plastic ca de sac, lipit pe usa cu o chestie neagra (semana cu smoala) Si eu credeam ca vibreaza fata usii, dar se pare ca...m-am inselat amarnic.
Asa avem toti pe masini, sau e masinuca noastra mai speciala !? Ce rost are plasticul ala...sa nu ajunga apa la contacte?!  :dknw:
Aaa....si boxele, chiar ca niste cartoane !!! Rusinica Suzuki!

In fine, am dat jos acel ceolofan si am pus asa provizoriu niste vatelina, care am prins-o tot de smoala aia ramasa pe usa. Sunetul s-a inbunatatit destul de mult, iar vibratiile au disparut aproape in toatalitate (mai putin cand dau volumul mai tare)  :good:

Offline Andrei Suzuki

• Hero Member
« Răspuns #15 : 30.Iul.2009, 10:30:24 p.m. »
La toti e acel plastic.Habar n-am la ce foloseste.Singura explicatie pe care o gasesc e ca in interiorul usii mai intra apa (pe unde se scurge) si probabil sa nu ajunga umezeala si la mufele de la geamuri,oglinzi..
2018 Suzuki Vitara S
2007 VW Passat 2.0TFSI

Offline marius_rg

« Răspuns #16 : 30.Iul.2009, 10:39:35 p.m. »
Mda...probabil asta ar fi explicatia, dar totusi....cata apa sa intre? Presupun ca doar cateva picaturi se scurg pe langa geam :D Sau se gandesc ca intrii cu masina offroad in apa pana la nivelul usilor :inteligent:

Offline Iahim

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 345
  • Suzeta Splash 1,2
« Răspuns #17 : 30.Iul.2009, 10:45:13 p.m. »
Mai retine si praful sa nu intre in habitaclu. Baga vatelina pe spatele fetei de usii si poti incerca Aluband pe metal, il mai rigidizeaaza si automat dispar vibratiile nedorite. Este o alternativa low-cost la Dynamat.

Offline BXXENL

« Răspuns #18 : 30.Iul.2009, 11:12:26 p.m. »
Eu in usa de la smart am strans ceva litrii de apa intr-un an de mers numai on road cu ea. Avea gaurelele de scurgere blocate si toata apa se strangea in usa, si la frane si demaraje baldabac-baldabac, mult timp am crezut ca am vreo sticla de apa pe sub scaun :dknw:

« Ultima Modificare: 30.Iul.2009, 11:15:03 p.m. de BXXENL »
  • SX4 1.5
Alex

Offline marius_rg

« Răspuns #19 : 31.Iul.2009, 09:25:02 a.m. »
Daca as pune STP Vibroplast M1 doar pe scheletul metalic (partea dinspre interiorul masinii) sa acopar toate gaurile si sa realizez oarecum o incinta, n-ar fi ok? Mi s-a parut destula de solida tabla masinii si ma gandeam ca poate ar fi indeajuns sa ma limitez cu STP-ul doar pe scheletul metalic  :dknw:
Daca as face asa, mi-ar ajunge pachetul de 8 folii la 4 usi?
Sau...cum recomandati ca ar fi mai ok (fara sa investesc prea multi bani in aceasta izolare)?