Autor Subiect: Programare R.A.R. pentru obținerea CIV  (Citit de 5500 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Symkain

Programare R.A.R. pentru obținerea CIV
« : 13.Apr.2018, 10:43:01 p.m. »
Salutare lume! Sunt si eu proaspat proprietar al unei Vitara. Nu am mai luat masina noua pana acum si sunt putin confuz in privinta unui aspect: Am vrut sa fac programare la RAR Bacau (cam tarziu ca ora ce e drept - 22:36...desi nu stiu daca are vreo treaba...de asta e online, nu?) si am ales optiunea ca masina nu are CIV apoi am completat cu marca si tipul masinii si cand am scris seria de sasiu mi-a spus ca masina are deja CIV.  De la reprezentanta mi-au dat-o cu numere rosii de Iasi (desi reprezentanta e in Bacau - sedii sociale etc...m-a pus sa platesc si taxa de livrare) si o autorizatie temporara de circulatie + RCA cumparat la ei.

Lamuriti-ma si pe mine unde am gresit si daca am facut-o?

P.S. Scuze daca am postat unde nu trebuie dar am cautat forumul inainte sa postez si am considerat ca aici ar fi mai potrivit.
  • Vitara 1.6 benzina Allgrip Passion MT

Offline Ruhestand

Re: Programare R.A.R.
« Răspuns #1 : 13.Apr.2018, 10:48:53 p.m. »
salut,
pai CIV-ul trebuie sa ti-l fi dat dealer-ul. CIV = cartea de identitate a vehiculului.
cu numerele rosii e altceva. trebuie sa te duci la inmatriculari auto si sa depui actele pentru inmatriculare permanenta si atunci vei primi talonul auto zis si "Certificat de Inmatriculare" :)
Cu RAR-ul n-ai treaba decat peste 2 ani cand trebuie sa-ti faci ITP-ul.
  • Suzuki Vitara S

Offline Symkain

« Răspuns #2 : 13.Apr.2018, 10:54:15 p.m. »
Am intors dosarele toate pe dos si pe fata si nu am gasit niciun CIV. Eu stiu ca CIV-ul e foaia aia cu dungi albastre, nu? Unde scrie ce proprietari a avut si toate specificatiile. Deci eu nu am primit nimic de genul asta.

P.S. Autorizatia aceea temporara tine loc de CIV sau cum?

Offline tac

« Răspuns #3 : 13.Apr.2018, 10:58:35 p.m. »
Ba are treaba la RAR.
După ce primești civ-ul de la dealer circa 2-3 săptămâni, trebuie mers la rar pt ai aplica o folie pe civ, atât.
După, declarație la financiar si de acolo primești o hartie care trebuie la inmatriculare, iar dupa aduni hartiile ce trebuiesc pt înmatriculare.
Pt ce te grăbești ca ai 3 luni pt care ai si platit, unde mai pui ca, cu nr roșii nu plătești rovinieta.
  • Vitara 1.6 Spirit 2WD benzina

Offline Symkain

« Răspuns #4 : 13.Apr.2018, 11:01:50 p.m. »
Nu ma grabesc....dar daca ma programez acum s-ar putea sa ma puna peste 3 luni (am inteles ca e coada mare). Deci unde am gresit la programarea online pt RAR? Vezi mai sus ce am facut si ce nu

Offline Ruhestand

« Răspuns #5 : 13.Apr.2018, 11:05:11 p.m. »
pai ai gresit ca nu trebuie sa te programezi la RAR pentru CIV. CIV-ul o sa-l primesti de la dealer si eventual la RAR te duci doar daca nu are deja folia de siguranta aplicata...stiu ca unele vin deja "rezolvate".
tu trebuie sa te programezi la taxe si impozite sa-ti inregistrezi masina si la politie (inmatriculari auto - aici e coada mare) pentru inmatriculare.
  • Suzuki Vitara S

Offline tac

« Răspuns #6 : 13.Apr.2018, 11:05:57 p.m. »
La rar nu-ti trebuie mașină doar civ-ul si factura sa puna pe civ o folie de siguranță.
« Ultima Modificare: 13.Apr.2018, 11:25:30 p.m. de toma »

Offline Ruhestand

« Răspuns #7 : 13.Apr.2018, 11:08:03 p.m. »
@tac de unde stii treaba cu numerele rosii si rovinieta? ai vreo sursa credibila? se aplica si la taxa de pot de la fetesti? :D
  • Suzuki Vitara S

Offline tac

« Răspuns #8 : 13.Apr.2018, 11:11:52 p.m. »
Rovinieta stiu sigur dar podul nu stiu sigur dar parca nu.
Rovinita se da pe  numar definitiv, dar pe bonul de la pod nu apare numărul mașini.
Greu scriu de pe telefon.
Dar nu mâine e poimâne si vine 1 mai si afli când treci pe la bariera daca-ti ia bani sau nu
« Ultima Modificare: 13.Apr.2018, 11:26:20 p.m. de toma »

Offline Ruhestand

« Răspuns #9 : 13.Apr.2018, 11:15:37 p.m. »
Pai taxa de pod poti s-o platesti la benzinarie sau prin SMS pe baza numarului de inmatriculare. Eu numai asa am platit de cand s-au bagat optiunile astea. Am si uitat 1 data...am luat si amenda 😁
  • Suzuki Vitara S