Autor Subiect: greierasi si alte zgomote ciudate la Splash  (Citit de 12792 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline SGD

• Hero Member
  • Mesaje postate: 549
  • Gen: Bărbat
greierasi si alte zgomote ciudate la Splash
« : 25.Iun.2009, 09:50:47 a.m. »
Ieri am sesizat un aspect cam neplacut: numai la plecarea de pe loc si la schimbarea in viteza a 2-a, daca nu turez motorul mai mult de 3000 rpm, se aude un usor scartait, de parca ar fi ceva slabit. Inca nu am reusit sa localizez sursa, dar e undeva pe langa locul soferului (tind sa cred ca scaunul ar fi vinovatul).

Ati avut de-a face cu asemenea cazuri pana acum?

P.S.: Nu pot sa dau vina pe greutatea pe care as exercita-o asupra scaunului, la mai putin de 65 kg, cate am.
« Ultima Modificare: 24.Feb.2010, 03:29:11 p.m. de cristyyy2003 »

Offline Leutzu

Re: Greierasi si la Splash
« Răspuns #1 : 25.Iun.2009, 10:54:04 a.m. »
Scartait...nu cumva este cureaua de la alternator?

Offline SGD

• Hero Member
« Răspuns #2 : 25.Iun.2009, 11:18:13 a.m. »
Pai dupa 3500 km?

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
« Răspuns #3 : 25.Iun.2009, 11:52:04 a.m. »
Domnu' cand e sa ai "noroc" ai. A mea caseta de directie era defecta de la 5km...asa ca....nu te mai plangea
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

Offline SGD

• Hero Member
« Răspuns #4 : 25.Iun.2009, 01:03:17 p.m. »
Da, Cristi, da' tu ai masina neagra..   :D

Offline drakiula

• Full Member
  • Mesaje postate: 114
« Răspuns #5 : 25.Iun.2009, 02:44:23 p.m. »
Si se repeta la fiecare schimb in treapta a 2a?

Mergi la verificarea gratuita de la Autonet.  ;-)

Eu nu am patit asta, merge cutia ca "unsa", in schimb imi face zgomot suportul de nr. de inmatriculare de pe spate, asa a fost aproape de cand am luat masina de la dealer.  :P

Suzuki SPLASH 1.2 GS 86 CP :D(Codename: SUZIE)

Offline ..::Khaos::..

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5819
  • Gen: Femeie
  • ..::SX4: love at first sight!::..
« Răspuns #6 : 25.Iun.2009, 02:45:43 p.m. »
Mergi la verificarea gratuita de la Autonet.  ;-)

Asta vroiam si eu sa-i sugerez :) Daca tot se poate face moca, de ce nu. Macar aflii care-i problema. :dknw:
SX4 1.6 GS 4WD Sunlight Copper named YOSHI :x

Offline raluk

• Full Member
  • Mesaje postate: 104
  • Gen: Femeie
« Răspuns #7 : 25.Iun.2009, 02:50:24 p.m. »
cel mai sigur e sa mergi la un service, ar trebui sa iti rezolve problema intr-un fel sau altul

@drakiulina : aceeasi problema am si eu cu suportul de numere, am incercat sa ii pun niste banda dubla adeziva, dar la prima spalare s-a desprins iar  :-j

splash 1.2 GS kashmir blue

Offline Iahim

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 345
  • Suzeta Splash 1,2
« Răspuns #8 : 25.Iun.2009, 03:26:32 p.m. »
cel mai sigur e sa mergi la un service, ar trebui sa iti rezolve problema intr-un fel sau altul

@drakiulina : aceeasi problema am si eu cu suportul de numere, am incercat sa ii pun niste banda dubla adeziva, dar la prima spalare s-a desprins iar  :-j
Baga cu pistolul de silicon doua sau trei ''gogoloaie'' intre plastic si caroserie. Daca se desprinde, cum s-a desprins la mine siliconul de plastic dar a ramas lipit pe vopsea , nu se vede nimic, este in spatele numarului de inmatriculare - lipeste suportul de plastic cu superglue de siliconul lipit de vopsea. Stiu ca nu suna prea comun, dar te asigur ca functioneaza. Trage sau impinge de usile masinii, daca este cazul regleaza din platnice, apropie usile mai mult de caroserie. Fa acelasi tratament la hayon, eventual mai scoate puferele de cauciuc in afara ( desurubeaza-le) la fel si cu capota motorului - majoritatea greierasilor vin de la balamele capotei - da cu spray , WD40, si regleaza puferele de cauciuc. Dupa acest tratament eu nu mai am nici un zgomot nedorit in habitaclu - bine ramane uruitul cutiei in a IV-a si a V-a, sper sa se rezolve cu niste tratament.....

Succes, Mihai

Offline SGD

• Hero Member
« Răspuns #9 : 25.Iun.2009, 04:45:00 p.m. »
Merci de sfaturi! Cred ca intai o sa incerc sa vad daca e de la usa sau de pe la capota, cum a sugerat Mihai. Mai ales ca este al naibii de enervant zgomotul, pentru ca imi da senzatia aia ca as sti de unde vine. E de undeva de pe langa locul soferului!

Am precizat faza cu treapta a 2-a de viteza pentru ca atunci se intampla sa nu turez motorul mai mult  ;) Cutia sigur nu are probleme.