Autor Subiect: Instalație GPL  (Citit de 2181 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Otineu

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 3
  • Gen: Bărbat
    • București
Instalație GPL
« : 20.Mar.2018, 08:29:10 p.m. »
Intenționez să cumpăr un Suzuki Celerio prin programul Rabla și zilele trecute cineva mi-a sugerat să mă interesez de posibilitatea de a monta o instalație GPL pe mașină, chiar dacă are un consum mic de benzină. Există posibilitatea de a monta așa ceva astfel încât să nu afecteze garanția mașinii?
  • Celerio

Offline rexkrokiDAU

Re: Instalație GPL
« Răspuns #1 : 20.Mar.2018, 08:56:42 p.m. »
Întreabă la un service autorizat Suzuki dacă montează așa ceva, eu cred ca se pierde garanția. O altă problemă e că nu mai rămâne mare lucru din portbagaj.

Uite un link cu Maruti Celerio pe gaz.

http://overdrive.in/reviews/2014-maruti-suzuki-celerio-cng-green-road-test/

Offline Otineu

• Newbie
  • *
    • București
« Răspuns #2 : 20.Mar.2018, 09:00:29 p.m. »
Nu mă interesează pre mult portbagajul pentru că este o mașină de oraș. Poate, cel mult, să iau în calcul montarea instalației în locul roții de rezervă.
Am vrut să întreb întâi pe-aici în speranțacă poate a montat cineva pe acest model.
Mulțumesc frumos!
  • Celerio

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #3 : 20.Mar.2018, 09:03:53 p.m. »
Sunt puține Celerio pe forum și nu știu să-și fi montat careva instalație de gaz.

Offline Soimu

« Răspuns #4 : 22.Mar.2018, 03:42:47 p.m. »
Intenționez să cumpăr un Suzuki Celerio prin programul Rabla și zilele trecute cineva mi-a sugerat să mă interesez de posibilitatea de a monta o instalație GPL pe mașină, chiar dacă are un consum mic de benzină. Există posibilitatea de a monta așa ceva astfel încât să nu afecteze garanția mașinii?

Pana acum 2-3 ani, era oferta de la toti dealerii Suzuki montarea de nou de instalatie GPL marca LandiRenzo....acum se pare ca in RO s-a smantanit...dupa cum se vede in Italia e ok:

https://www.alvolante.it/listino_auto/suzuki-celerio/1.0_l_gpl-sommario

Stiam pe cineva care voia sa ia Celerio si sa-i puna GPL, pt. utilizare la o scoala de soferi...in final a luat Aveo...

Am studiat si eu problema si merita doar daca faci el putin 20.000 km/an; ca taximetru sau curierat(consumul ramane mic daca mergi mult si continuu, astfel incat motorul sa nu aiba timp sa se raceasca)..si daca faci bani cu masina, adica daca e un mijloc de productie!...altfel pt. uz personal nu merita decat daca faci naveta. La cat consuma Celerio trebuie analizat bine daca merita montajul GPL.
  • 2018 SWIFT 1.2 PASSION 90 CP 2WD si 2018 IGNIS 1.2 GLX AllGrip

The following users thanked this post: Otineu

Offline Otineu

• Newbie
  • *
    • București
« Răspuns #5 : 23.Mar.2018, 01:55:55 p.m. »
Foarte pertinent comentariul tău. Mulțumesc frumos!
Cu această mașină se vor parcurge până în 10.000 km/an, deci practic înțeleg că nu s-ar prea justifica cheltuiala.
  • Celerio

Offline steph

« Răspuns #6 : 23.Mar.2018, 03:25:05 p.m. »
La un calcul grosier nu prea merita pentru 10000 km/an.

Sa zicem ca ai avea un consum de 6% pe benzina si 8% pe GPL. In 10k km asta inseamna 3100 ron costul benzinei sau 2000 ron al GPL-ului. Nu stiu cat costa o instalagie de gaz. Poate 3000 ron?

Fara sa punem costul reviziei pentru instalatie (daca exista), spatiul pierdut sau problemele de garantie d`abea din al 4lea an incepi sa vezi economia.
S-Cross `18 / Vitara `19 / ex Swift `14

Offline argottic

« Răspuns #7 : 27.Mar.2018, 03:35:59 p.m. »
Aceiasi dilema am avut-o si eu cand am luat Celerio. Eu fac in medie 20.000km pe an si tot nu se merita sa pun GPL. Motive: garantia si spatiul pierdut, pret mai mare la revizii.
Are un consum excelent, incat sa mai vrei sa-i pui gaz. Testat la drum lung ia in jur de 4% iar numai in oras ia 5,2% (testat).

In alta ordine de idei: suntem cam putini Celerio-isti (din pacate). Recunos ca m-ar fi interesat cum pot sa-mi tunez "furia rosie"  :-)). Ma gandeam sa-i pun oglinzi electrice, sa schimb toate becurile (sa le pun pe LED) sau macar cele care se pot schimba. Sunt doar idei care ma "omoara" de ceva timp.
Suzuki Celerio / Ex - Suzuki Splash