Autor Subiect: Scartait scaun sofer  (Citit de 3109 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline katalanu

Scartait scaun sofer
« : 19.Mar.2018, 08:05:38 p.m. »
Salutare,

Am constatat de cateva saptamani ca a inceput sa scartaie scaunul soferului 😯. Mi se pare cam aiurea avand in vedere ca am doar 8200 km si nici nu sunt prea greu. Am 82 de kg... Aud scartaitul cand ma misc de spatar...pare ca e o saltea folosita. Are arcuri scaunul??? ☹In plus tapiteria de la sezut a inceput sa se deterioreze pe la cusaturi...in sensul ca s-a tocit vizibil.... Pe bune???Oare acopera garantia astfel de defecte?
  • Suzuki Vitara 1.6 Passion AllGrip

Offline enicky

Re: Scartait scaun sofer
« Răspuns #1 : 19.Mar.2018, 08:14:55 p.m. »
  Unele scaune aveau arcuri, dar mai nou, nu cred.
 Iar garantia ar trebui sa acopere mai ales ca ai ajuns abia la 8200km(versus 82kg). O coincidenta nefericita. Mai exista un topic de probleme ale Vitarei, verifica poate i s-a mai intamplat cuiva : http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5902.390 .
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline Catalln

« Răspuns #2 : 19.Mar.2018, 08:29:46 p.m. »
La un momentdat am pomenit eu despre problema asta dar doar la rece, dupa ce se se incalzeste dispare.
E ceva de genul frecarii a doua materiale lucioase unul pe altul.
Eu am aproape 23000 si parca in timp s-a mai diminuat sau cel putin la inceput eram eu mai atent.
  • Suzuki Vitara Passion 2015 1.6 VVT 4WD MT
Consum declarat: urban 6,5 L/100 Km; mixt 5,6 L/100 Km; extra urban 5,1 L/100 Km
Consum mixt realizat la

Offline traian.rosoiu

« Răspuns #3 : 20.Mar.2018, 10:03:31 a.m. »
Salutare.
Si eu am avut problema asta. La indicatiile unui coleg de pe forum (caruia ii multumesc inca o data) am desfacut tapiteria in partea de jos si am bagat in zona cu probleme o bucata de carpa intre burete si partea metalica a spatarului, iar scartaitul a disparut. Daca te decizi sa faci la fel, umbla cu atentie pt. ca in zona spatarului se afla cablul de la airbag, iar la sezut (unde trebuie sa desfaci putin tapiteria) sunt cablurile de la incalzirea in scaune.
Spor.
  • Suzuki S-Cross Premium 1.6 benzina Allgrip

Offline bgd

« Răspuns #4 : 20.Mar.2018, 12:17:36 p.m. »
De curiozitate, a apelat cineva la garantie pentru problema asta? S-a rezolvat sau au refuzat?
  • Suzuki Vitara Passion 1.6 Benzina AllGrip (2018)

Offline traian.rosoiu

« Răspuns #5 : 20.Mar.2018, 12:24:46 p.m. »
Nu vad de ce ar refuza, ar trebui sa se rezolve pe garantie. Eu nu am fost in service din lipsa de timp si pt. ca imi place sa mai "mesteresc" pe la masina.
  • Suzuki S-Cross Premium 1.6 benzina Allgrip

Offline AnCh

« Răspuns #6 : 15.Feb.2019, 11:54:16 a.m. »
De curiozitate, a apelat cineva la garantie pentru problema asta? S-a rezolvat sau au refuzat?

Salut!

Redeschid acest subiect (chiar daca este vechi), pentru ca am observat si la mine aceasta problema.
Am intrebat la service si singurul raspuns a fost ca "ce, patul nu face la fel?". M-a inchis cu raspunsul asta pentru ca nu sunt genul sa ma cert cand primesc raspunsuri aberante.
Insa am intrat sa caut problema pe forum pentru ca, de cateva zile, a inceput sa se auda un scartait si mai tare (pe langa cel obisnuit din laterala) la tot scaunul atunci cand franez mai tare si apoi si la plecarea de pe loc.
La fel ca si OP, am pana in 90 de Kg si se aude doar la frig.

Oare in al 3-lea an de cand am masina mai intra la garantie aceste lucruri?
  • Suzuki Vitara, Passion 1.6 benzina, Allgrip, BUC, Silky Silver

Offline steph

« Răspuns #7 : 15.Feb.2019, 12:00:15 p.m. »

Da. In primii 3 ani intra tot. Data viitoare cand iti mai dau astfel de raspunsuri roaga-i sa si stampilete pe o fisa de service raspunsul. O sa-si schimbe abordarea. 
S-Cross `18 / Vitara `19 / ex Swift `14

The following users thanked this post: AnCh

Offline AnCh

« Răspuns #8 : 15.Feb.2019, 12:17:48 p.m. »

Da. In primii 3 ani intra tot. Data viitoare cand iti mai dau astfel de raspunsuri roaga-i sa si stampilete pe o fisa de service raspunsul. O sa-si schimbe abordarea.

Chiar am de gand sa le spun asta. Mai ales ca nici pana acum nu mi-au fixat problema cu scartaitul de sub masina. Cica daca nu se aude la ei, nu pot face nimic pe garantie...
La ultima revizie obligatorie la ei/reprezentanta, o sa le cer asta.

Merci pentru raspuns. :)
  • Suzuki Vitara, Passion 1.6 benzina, Allgrip, BUC, Silky Silver

Offline enicky

« Răspuns #9 : 15.Feb.2019, 01:15:10 p.m. »
Am intrebat la service si singurul raspuns a fost ca "ce, patul nu face la fel?". M-a inchis cu raspunsul asta pentru ca nu sunt genul sa ma cert cand primesc raspunsuri aberante.
  Cand depasesti data de achizitie, garantia e "pa". Asta isi doresc si ei.
  Raspunsul poate s-a vrut a fi o glumita, dar patul nu costa 18k de euroi, asa trebuia sa le spui sa rezolve problema.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

The following users thanked this post: AnCh