Autor Subiect: ZGOMOT HABITACLU  (Citit de 3039 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline NicNic

Re: ZGOMOT HABITACLU
« Răspuns #10 : 18.Mar.2018, 12:58:28 a.m. »
Antena este de vina.

La mine se repeta periodic, cand pun bagaje pe barele de plafon si aproape de fiecare data se modifica pozitia antenei, care se apropie de plafonul masinii.
Posibil sa fie slabit si mecanismul de rabatare al antenei, iar la  viteze mari curentul de aer sa o "culce" pe plafon.

PS.: Sa te bucuri de masina cat mai mult timp, fiindca este intr-adevar o placere sa o folosesti, mai ales dupa ce te acomodezi cu ea!
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

The following users thanked this post: TASEEMIL

Offline enicky

« Răspuns #11 : 18.Mar.2018, 01:05:11 a.m. »
  Poate fi de la curentii de aer, chiar tubulatura de la clima sau un colier metalic, si la un curent de aer puternic trepideaza in bord. Daca nu este ceva slabit in compartimentul motor si loveste in peretele de foc.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline steph

« Răspuns #12 : 18.Mar.2018, 01:12:26 a.m. »
Imi e foarte greu sa cred ca tubulatura de bord poate sa scoata zgomotul ala. Si in plus cand pe filmare telefonul e bagat in bord nu se mai aude. Si in plux (x2) aerul care e tras prin grila de la parbriz nu are lagura cu viteza.

Treaba cu antena pare foarte plauzibila. Un scotch ca sa o tina lipita pe tabla si inca un test ar trebui sa elucideze misterul. Daca nu, eu insistet cu tablele din jurul evacuarii. Chiar daca par la locul lor  e usor sa intre in rezonanta cand sunt slabite.
S-Cross `18 / Vitara `19 / ex Swift `14

Offline TASEEMIL

« Răspuns #13 : 18.Mar.2018, 06:51:11 a.m. »
Ups! Sa stii ca la asta nu m-am gandit! Chiar azi probez masina.Iti multumesc pentru sfat,indiferent de rezultat! Daca e de-acolo,dau o bere mareee. :good:
  • Suzuki SX4

Offline TASEEMIL

« Răspuns #14 : 18.Mar.2018, 06:54:58 a.m. »
Multumesc Nic Nic pentru compliment,si celorlalti pentru sfaturi si sugestii.Am sa postez rezultatul dupa proba. :clap:
  • Suzuki SX4

Offline TASEEMIL

« Răspuns #15 : 18.Mar.2018, 10:37:39 a.m. »
ANTENA a fost!!!! Era foarte aproape de plafon, am gasit si urma unde a lovit plasticul de la antena.Am fost cu ea si pe autostrada,dupa ce am ridicat-o,si totul e ok.Sa fiu de ras ,ca ati vizionat si voi filmuletul postat,se auzea in zona bordului ,nicidecum deasupra pe plafon,ca altfel ma sesizam ...VA MULTUMESC frumos dragilor Suzuki-sti,pentru ajutorul acordat.Am dat filmuletul si la 2 mecanici,si raspunsul lor a fost ,primul de la cardan si celalalt din bord...Meritati cel putin o bere.  :good:
  • Suzuki SX4

Offline Leutz

« Răspuns #16 : 18.Mar.2018, 12:25:31 p.m. »
Eu vin in tara prin iunie-iulie  :D si estimez ca o sa fie foarte cald  :cheers: :cheers: :cheers:; deci clar, cel putin o bere  ;).

Pe ceilalti ii gasesti mai usor, in ultima perioada au fost inatlniri pe la beraria H, in Herastrau  :D.

Altfel, bun venit in club; SX-ul e o masina buna. Daca a fost bine intretinuta si ai si tu grija de ea in continuare, te mai tine 10 ani lejer ...
  • SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019

Offline Daniel42

« Răspuns #17 : 18.Mar.2018, 01:10:20 p.m. »
Poate imi dati si mie o idee cu zgomotul meu din masina . Acesta se aude in capitonajul  din spatele usii spate de pe partea cu soferul si nu in usa ci in portiunea capitonata dintre coltul lunetei spate si usa . Apoi nu se aude in mers ci pe loc si nu tot timpul , iar cind se aude si apas frana dupa citeva secunde inceteaza . Este asa ca si o vibratie care se aude destul de tare si apoi dispare ,iar fenomenul se intimpla cind plec cu masina dimineata si nu tot timpul . Ce conducte sa treaca pe acolo ? Sau ce ar putea sa fie pe sub acel capitonaj ? :-? Am uitat sa zic ca daca apas si cu degetul pe capitonaj chestia inceteaza , pe semne ca este ceva desprins pe sub .:)
« Ultima Modificare: 18.Mar.2018, 01:22:35 p.m. de Daniel42 »
  • Suzuki SX 4 1.5 GLX Silky Silver

Offline enicky

« Răspuns #18 : 18.Mar.2018, 01:16:15 p.m. »
ANTENA a fost!!!! ati vizionat si voi filmuletul postat,se auzea in zona bordului ,nicidecum deasupra pe plafon,ca altfel ma sesizam ...VA MULTUMESC frumos dragilor Suzuki-sti,pentru ajutorul acordat...Meritati cel putin o bere.  :good:
   Hai ca ne-ai bagat la pareri ! Si eu ma gandeam la antena, dar mi-a luat-o @NicNic inainte.  :). Bine c-ai rezolvat-o ! Iti stricai si vopseaua.
    Nu-i de ras, se putea intampla oricui ! Hai s-o stapanesti sanatos !(parca nu ti-am zis)

Situatia ta mi-a adus o minte de o intamplare petrecuta prin anii '95 : fusesem la un gratar cu un amic care tocmai isi luase carnet si masina. Mergeam pe centura cu masinile, el in fata eu in spate. La un moment trage pe dreapta, coboram din masini si-mi spune ca aude un zgomot ritmic la roti, ceva asa ca la tren. Ne uitam pe la roti, il pun sa mearga vreo 10m cu masina incet si eu p-afara, il intreb daca aude ceva, zice ca nu. Plecam iar, mergem vreo 500m, iar se opreste, iar aude zgomotul sacadat... ma uit la masina, ma uit la drum si-i zic : ma, nu-i de la drum ca sunt placi de beton, nu-i bitum? NUUU ! Zic : hai sa mergem si fii atent daca zgomotul s-aude la spatial dintre placi ! Iar mergem, iar se opreste: Da mai, de la drum este, de la placi !
  Hai acasa, zic ! :-j
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline Catalln

« Răspuns #19 : 18.Mar.2018, 01:42:40 p.m. »
... daca apas si cu degetul pe capitonaj chestia inceteaza...
ti-ai raspuns singur, capitonajul nu este fixat sau ai un joc undeva intr-o clema care dupa ce se incalzeste, in baza leilor fizicii, se dilata si astfel nu mai are joc si dispare zgomotul.
  • Suzuki Vitara Passion 2015 1.6 VVT 4WD MT
Consum declarat: urban 6,5 L/100 Km; mixt 5,6 L/100 Km; extra urban 5,1 L/100 Km
Consum mixt realizat la