Autor Subiect: Camera frontala Vitara  (Citit de 7931 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Radu!

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 16
  • Gen: Bărbat
    • Bucuresti
Camera frontala Vitara
« : 06.Mar.2018, 10:53:18 p.m. »
Salut, am văzut pe YouTube instalarea unei camere frontale (ca cea de marșarier), pe mașini care nu sunt prevăzute cu aceasta opțiune. Instalarea este simpla, montaj camera bara fata+comutator și mufa RCA in unitatea media. Întrebarea este dacă unitatea media are intrare de RCA, a mai avut cineva aceasta ideea?? Sau poate a studiat mai mult aceasta treaba?
  • Suzuki Vitara Passion 2WD AT

Offline Lerua07

Re: Camera frontala Vitara
« Răspuns #1 : 06.Mar.2018, 11:44:56 p.m. »
Si la ce ar folosi o camera frontala, la parcarea cu fata ? Nu e mai simplu montarea unor senzori de parcare, desi eu nu le vad utilitatea decat pe spate.   :-?
  • Vitara 2015, spirit 1.6 benzina, allgrip, TM, alba,
Multumeste-te cu putin, pentru ca putinul nu-ti va lipsi niciodata !

Offline yeti

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 1520
    • Bucuresti, Sector 3
« Răspuns #2 : 07.Mar.2018, 06:45:37 a.m. »
Întrebarea este dacă unitatea media are intrare de RCA
Unitatea media nu are o intrare video auxiliara. Are una singura pentru camera de mers inapoi, ce nu este pe conector RCA.
LA NIVEL TEORETIC, pentru proiectul tau, ai putea folosi un multiplexor video pe intrarea camerei de mers inapoi. Apoi trebuie sa gasesti o metoda de activare a intrarii video impreuna cu camera care vrei sa fie activa la un momentdat.
  • Opel Mokka Cosmo 1.4 benzina turbo 140CP 6MT 4x4 Red Velvet BFGoodrich G-grip allseason2 (fost Suzuki Vitara Cool 1.6 benzina 120CP 2WD 5MT Superior White Michelin CrossClimate)
Vitara 
Mokka

Offline hugbear

« Răspuns #3 : 07.Mar.2018, 07:40:35 a.m. »
Ia în considerare și faptul că o cameră frontală în afara habitaclului e mult mai expusă murdăririi (noroi, insecte, praf etc). Mai utilă e o cameră de interior amplasată sus pe parbriz, care să "vadă" puțin din botul mașinii. Împuști doi iepuri, că e și cameră de trafic. Fiind în spatele parbrizului, acesta din urmă e curățat de ștergătoare...
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline enicky

« Răspuns #4 : 07.Mar.2018, 09:34:14 a.m. »
   Am mai intalnit solicitarea asta chiar in familie, dar pana la urma s-a ajuns la concluzia ca vreo 4-5 luni pe an camera nu se va putea folosi tocmai din motivele mentionate mai sus de @hugbear , "martor" fiind parbrizul ! Asa ca o pereche de senzori fata-spate ar fi mult mai utili. Iar camera din parbriz, avand in vedere forma Vitarei n-ar ajuta deloc.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline Radu!

• Newbie
  • *
    • Bucuresti
« Răspuns #5 : 07.Mar.2018, 09:15:24 p.m. »
OK, se pare ca s-a mai gândit cineva la așa ceva. Am găsit pe AliExpress un buton/comutator dedicat pentru Suzuki și chiar are semnul de camera.  Singura treaba care trebuie sa o mai rezolv este cum sa leg camera la media. Cât despre senzori încă nu am găsit ceva sa ma convingă, precizez ca vreau sa montez fata-spate poate îmi recomanda cineva ceva.

Offline BrSx4

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1596
  • Munca nu a omorat niciodata pe nimeni
    • Braila
« Răspuns #6 : 07.Mar.2018, 09:40:50 p.m. »
Amindoua camere sunt predispuse la murdarire dar daca montam in habitaclu o camera doar monitorizam traficul(eu am asa ceva), banuiesc ca se doreste sa ajute la parcari laterale sau la obstacole care sunt sub inaltimea capotei.
Cea de mansalier se activeaza cind maneta este in mansalier dar cea din fata(bara) cum o activam.
Parca Duster are vreo 4 camere in dotare??
  • SX4 1.5 glx, New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
SX4 1.5 glx gri metal
New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
Diferența dintre inteligență și prostie este că inteligența are limite

Offline Radu!

• Newbie
  • *
    • Bucuresti
« Răspuns #7 : 07.Mar.2018, 10:13:09 p.m. »
Pai se poate activa la fel ca senzori de parcare, prin comutator/buton. Exact ca și la Dacia, însă nu reușesc sa-mi dau seama cum o leg la media. Acum ma documentez la sugestia lui @yeti despre multiplexor.

Offline shpeedy

« Răspuns #8 : 07.Mar.2018, 11:15:43 p.m. »
Ce te intereseaza pe tine aduce mai degraba a modificare custom a configuratiei standard a HU-ului de pe masina. De asta nu cred ca gasesti raspunsuri precise...

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk

Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

The following users thanked this post: Radu!

Offline yeti

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 1520
    • Bucuresti, Sector 3
« Răspuns #9 : 08.Mar.2018, 12:05:17 a.m. »
N-avem informatii ca a mai facut cineva asta, dar eu sunt convins ca este realizabil si-l incurajez pe initiator.
Eu, la masina mea Mokka, am reusit sa fac mirror screen de pe telefon pe ecranul sistemului audio ce NU are nici o functie video implementata si nici capabilitati AndroidAuto, CarPlay sau altceva similar.
Atasez o imagine din timpul santierului si una cu rezultatul final.
Iar lucrarea este deschisa pentru ca vreau sa atasez la sistem si camera de mers inapoi, care acum are ecranul ei in oglinda retrovizoare interioara.
N-a fost simplu si m-a si costat ceva. La inceput mult timp pentru documentare, apoi investitia propriuzisa. Si nu in ultimul rand m-am asumat un risc sa nu reusesc.
  • Opel Mokka Cosmo 1.4 benzina turbo 140CP 6MT 4x4 Red Velvet BFGoodrich G-grip allseason2 (fost Suzuki Vitara Cool 1.6 benzina 120CP 2WD 5MT Superior White Michelin CrossClimate)
Vitara 
Mokka

The following users thanked this post: NicNic, enicky, Don Napoleon, musicall, toma, Radu!