salut, am fost duminica dupa ce mi-a trecut maseaua
, primisem un sms de la forte si eram foarte bucuros pentru el..mi-am zis ca trebuie sa incerc si eu sa fac acelasi lucru : sa fac odata traseul asta pe care mi l-am propus de vreo..2 ani...
la inceput banuiesc ca stiti baltile de pe marginea lacului (dupa ce treci peste baraj), in rest nu-s alte probleme pana incepe urcarea (acea curba de 170 grade la stanga cand se paraseste raul.
Prin padure sunt cateva hopuri ce merita atentie :3-4 treceri peste parauri care trebuie abordate cu grija ..noroc cu unghiul de atac + o zona de noroi provenit de la alunecari de teren, nu lunga zona (20m) insa noroiul era adanc (35cm).
Problemele apar cand iesi din padure , in golul alpin, pana sa ajungi pe creasta :
drumul e in multe locuri rupt de apa dar ciobanii au gasit scurtaturi prin iarba, scurtaturile astea sunt chiar scurtaturi
adica iei cap compas creasta , cuplezi 4x4H , iti iei avant si nu te opresti decat sus cand dai iar de drum altfel e cam grav
daca nu ai cauciucuri AT o sa ai probleme mari cu tractiunea pe iarba umeda, panta cea mai mare are putin peste 40 grade...
odata ajuns pe creasta drumul devine accesibil pentru aproape orice masina.
drumul continua si dupa crucea ateneului dar peste inca 5-6 Km e rupt pe o bucata de 5M si n-ai pe unde sa-l ocolesti.
am observat si unde sunt cele 2 intersectii care ma interesau:
-cea cu drumul ce vine din comuna slatina (pare mai accesibil dar e mult mai lung)
-cea cu drumul ce trece muntii pe la Vf Rosu si iese ..nu stiu inca unde ( l-am trecut pe lista
)
am selectat "record track" in Igo dar cand am dat sa vizionez inregistrarea m-a trimis undeva in apa pe langa finlanda
(