Autor Subiect: Tablou sigurante bord - cum se ajunge la el?  (Citit de 30236 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline croco

Re: Tablou sigurante bord - cum se ajunge la el?
« Răspuns #20 : 23.Aug.2018, 04:29:37 p.m. »
Eu am dibuit locul unde e plasat tabloul de sigurante de sub volan, dar la cele 90+kg ale mele nu am fost suficient de acrobat sa ca reusesc sa ii scot capacul. Probabil ca la prima siguranta arsa,  o sa reusesc.  :) Pozitia de lucru e criminala, cred ca e gandita pentru mecanici japonezi de 1.50m si cu aptitudini de gimnast.
  • Suzuki Vitara 1.6 Spirit Allgrip / Suzuki Baleno 1.2 GLX

The following users thanked this post: ambmihai

Offline Utilizator_Anonim

« Răspuns #21 : 23.Aug.2018, 06:37:18 p.m. »
Pentru contorsionisti 😂
  • Scross 1.4 allgrip pasion, skoda yeti 2.0 tdi 4x4, saab 900 coupe 230 cp

Offline acm0001

« Răspuns #22 : 27.Aug.2018, 07:54:16 p.m. »
Fratilor, ajutor!

Am o Vitara (veche de 3 luni si cu 7000 Km la bord) care, indiferent ce i-as baga in priza brichetei (cea de langa portul USB)...se arde siguranta! Pana acum am incercat cu doua convertoare USB si un aspirator nou-nout (toate trei functioneaza perfect pe alte masini).
Am fost in service...IRMEX Braila...baieti fini, cu obraz si respectuosi: nene, e arsa siguranta ptr. ca ai bagat consumatori prea puternici! Am bazait ca aspiratorul e nou si e o "glumitza", ca in convertor am bagat doar un telefon (daca nu are USB 3.0 nu consuma mai mult de 0,5 A), bla, bla, bla...mi-au zis ca ne vedem la prima r
evizie si...pa!
Dupa "pa", fiind in extaz, am introdus iar un convertor (pe drum, deci nu in prezenta lor) si...plici! Nema tensiune... am verificat, iar, consumatorii si functioneaza perfect pe alte masini.
Inainte de ai stresa pe cei din service, iar...am citit subiectul vostru si manualul. Intrebare: siguranta pentru bricheta de langa portul USB este cea de la poz. 15 "Priza pentru accesorii" (conform poza panel sub bord)? Ce reprezinta poz.9 "Mufa accesorii 2", poz. 29 "Mufa accesorii 3" si poz. 34 "Instrumente"?
Desi am 105 Kg si nu sunt contorsionist sunt hotarit sa schimb sigurante pana-i dau de capat.

Ceva idei?
  • Suzuki Vitara
Vitara Passion M16A Allgrip

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #23 : 27.Aug.2018, 07:58:33 p.m. »
Eu zic să mergi înapoi la service după ce schimbi siguranța și în prezența lor să bagi un telefon la încărcat. Dacă se arde nu au decât să verifice și să schimbe pe garanție ce e defect.

Offline acm0001

« Răspuns #24 : 27.Aug.2018, 08:09:59 p.m. »
Pana la ai stresa vreau sa ma lamuresc si sa fiu sigur daca e "de la mine" sau "de la ei"... dupa ce-mi fac "lectiile", ai mei sunt :)
  • Suzuki Vitara

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14535
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #25 : 27.Aug.2018, 08:12:15 p.m. »
Uită-te nitel si in orificiul prizei, sa nu fi intrat ceva metalic pe-acolo...
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline acm0001

« Răspuns #26 : 27.Aug.2018, 08:20:49 p.m. »
O sa ma uit...dar o sa vad daca se intampla, la fel, si pe priza din portbagaj. O sa fac permutari de "n" luate cate "m" pana, sper, ca o sa ma lamuresc.
  • Suzuki Vitara

Offline centel

« Răspuns #27 : 28.Aug.2018, 08:43:57 a.m. »
Dupa ce verifici orificiul prizei, asigura-te ca sigurantele pe care le tot schimbi sunt de amperaj corect. Pentru bricheta din bord trebuie sa schimbi siguranta albasta pe care scrie 15A. De unde ai cumparat sigurantele pe care le tot schimbi? In cutia de sigurante de la motor ai doar o singura rezerva pentru fiecare tip de sigurante.
  • Vitara 1.6 Passion 2WD AT - Galactic Grey

Offline Utilizator_Anonim

« Răspuns #28 : 28.Aug.2018, 08:46:48 a.m. »
Am scris mai sus mie mi s-a lipit o moneda de 10 bani pe varful brichetei
  • Scross 1.4 allgrip pasion, skoda yeti 2.0 tdi 4x4, saab 900 coupe 230 cp

Offline acm0001

« Răspuns #29 : 28.Aug.2018, 07:15:46 p.m. »
Operatie reusita, pacientu-i mort!

Am scos grilajul, apoi capacul din stanga (de sub manerul pentru capota) si am verificat TOATE sigurantele...buzzer-ul creionului de tensiune indica continuitate! Din pozitiile enumerate mai sus, am scos sigurantele de 15A, albastre, le-am spray-at, le-am bagat sub lupa, le-am dat cu agheazma  :D, le-am pus la loc...nema tensiune!

Inclin sa cred ca e vreun defect de fabricatie. Un contact imperfect, un papuc... oricum, ii mai las citeva zile si apoi "I'll be back"! Va voi tine la curent.

O zi buna!
  • Suzuki Vitara