Autor Subiect: SARA MOTORS Timisoara: probleme juridice cu clientii  (Citit de 16801 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline JhonS

Re: SARA MOTORS Timisoara: probleme juridice cu clientii
« Răspuns #210 : 23.Ian.2018, 11:51:22 a.m. »
Corect, am fost naivi. Mi-o placut la astia pe forum de la Honda:
E ca si cum te-ai intoarce beat de la crasma si vine unul si iti fura telefonul. Si apoi mergi la politist si spune ala: pai da, daca esti betiv (naiv).
  • Vitara ?

Offline Soimu

« Răspuns #211 : 23.Ian.2018, 12:01:24 p.m. »
Jhons,

e bine sa citesti tot; insa pot sa-ti spun ca acolo pe motociclism.ro cand lucrurile au luat amploare si numele Honda a intrat in colimator, proprietarul siteului care era pe mana cu Honda Romania ca le oferea ceva avantaje la Salonul Auto Moto a inceput sa cenzureze postarile...lumea s-a mutat pe alt site moto...ce este totusi de remarcat din acel caz:

1)Tzeparii dealeri Honda Iasi au procedat la fel cu Sara Motors, pe toate planurile.

2)Tzepuitii care in final s-au dovedit mai multi (nu numai cel cu motocicleta), au incercat si ei aceleasi solutii legale.

3)Motociclistii s-au mobilizat trup si suflet si au facut presiuni pe toate planurile, chiar cu actiuni concrete(abordare internationala la Honda Japonia, Honda Europa, articole in presa, cerut sprijin televiziuni, oraganizare actiuni la Salon Moto cu tricouri albe inscriptioante  cu "Hotii de la Honda", aruncare gunoaie in Standul Honda)....astfel ca HONDA in final ca sa nu sufere pierdere de imagine si local si internationala dat masinile platite de oameni.
Argumentul a fost ca acei cumparatori cand merg la un dealer cu inscriptia producatorului HONDA au garantat de acesta niste produse si servicii si exista un contract si niste servicii garantate de producator...altfel dealerii nu ar lucra sub sigla respectiva!

4)Nu stiu cum e la clubul Suzuki...parca e un site mai domnesc, de oameni mai cerebrali, si mai putin de actiune...nu cred ca pe aici pagubitii or sa aiba sprijin de la altii (nepagubiti) organizati in grupuri de actiune....

5)De aia ma indoiesc ca sunt sanse rapide de recuperare a banilor sau masinilor!....nimeni nu da nimic gratis daca nu e fortat; la Honda  au dat si a ramas sa se judece Honda cu Dealerul intre ei...

Singura sansa: presiune de imagine cat se poate de mare in paralel cu plangerile penale!

Aici e celalalt site, dupa ce subiectul a fost cenzurat pe motociclism.ro:
https://pro-bike.ro/forums/topic/113122-reteaua-de-distributie-honda-trading-romania/

« Ultima Modificare: 23.Ian.2018, 12:16:31 p.m. de Soimu »
  • 2018 SWIFT 1.2 PASSION 90 CP 2WD si 2018 IGNIS 1.2 GLX AllGrip

Offline JhonS

« Răspuns #212 : 23.Ian.2018, 12:22:54 p.m. »
Soimu, multumesc de lamuririle extra. Sigur o sa citesc totul cap coada. Si ma regasesc in Robert cu varf si indesat. Ramane de vazut ce facem cu suzuki in continuare.
  • Vitara ?

Offline Soimu

« Răspuns #213 : 23.Ian.2018, 01:14:02 p.m. »
Cu placere si pt.putin!...incerc sa te inteleg; si eu eram sa fiu pagubit de tzeparii aia de la Honda Iasi; voiam un scuter nou de vreo 3000 euro, ultimul model, si dealerii bucuresteni nu aduceau ca voiau sa scape de modelele vechi...tzeparii de la Iasi, care erau favoritii Honda Romania, ca aveau vanzari mari, si au tinut pt. Honda stand la Salonul Auto Moto la Bucuresti, mi-au zis ca e ok , aduc ce vreau, nicio problema livreaza si la Bucuresti de la Iasi...iar cand eu sunam la ei ulterior...ma tot plimbau si amanau ca era f ocupati sa dea tzepe la masini, nu mai se incurcau cu un scuter de 3000 euro...asa ca am comandat prin dealerul de la Pitesti si sunt si azi multumit si de produs si de dealer:

http://www.bahtsold.com/view/honda-pcx-150-new-model-4000-km-137012

Ca o observatie, acel Robert in final dupa ce si-a recuperat motocicleta, nu a mai fost asa de amabil cu cei care l-au ajutat trup si suflet si multi forumisti i-au reprosat ca dupa ce si-a vazut sacii in caruta a disparut in ceatza....poate nu-i bine sa te regasesti in totalitate...:)

Deci cum spuneam "mi-a trecut si mie un glont de tzepuitor pe la ureche" dar am scapat....

Am postat aici ca sambata, vrand sa ma dotez in 2018 cu o micutza masina suzuki pt. oras, am vizitat un dealer si cand am intrebat de avans, mi-a spus ca nu e nevoie, ca lumea e reticenta, dupa problemele cu Sara Motor..cand mi-a spus ce probleme am ramas surprins, apoi am venit acasa si am citit aici si am vazut situatia asemantoare cu scandalul tzepelor de la Honda Iasi si mi-am zis ca cert e folositor ca pagubitii de la Sara Motor sa foloseasca experienta castigata de pagubitii Honda in lupta cu Suzuki care a girat cu sigla si contractele de dealer-eala pe Sara motor!

Offline toma

« Răspuns #214 : 23.Ian.2018, 09:40:13 p.m. »
Imi voi exprima si eu parerea strict personala pe care va rog sa nu o asociati in nici un fel cu rolul semioficial in cadrul SuzukiClub dat de postura de moderator.

Cred ca numai prin presiuni la nivel de imagine asupra Suzuki aveti sanse sa recuperati paguba. Chiar daca din punct de vedere juridic poate nu au nici o obligatie fata de voi, dupa parerea mea, au o obligatie morala avand in vedere ca atunci cand intri intr-o reprezentanta treci pragul Suzuki.
Cum companiilor putin le pasa de obligatiile morale totul se rezuma la bani iar voi trebuie sa faceti in asa fel incat sa-si puna serios problema costurilor asociate pierderii de imagine prin toate actiunile legale de care dispuneti: reportaje in presa scrisa si televiziune, boicot al unor evenimente publice, etc.

Cat despre solidaritatea si implicarea la care sunt dispusi colegii de forum s-ar putea sa fii surprins  ;)
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline JhonS

« Răspuns #215 : 23.Ian.2018, 10:05:32 p.m. »
@Soimu - si eu o sa dispar in ceatza daca se intampla o minune si primesc masina. Chiar am nevoie de o pauza dupa atata nebunie.
@toma - si eu inclin sa cred ca situatia aparent favorabila in care suntem e o urmare a presiunilor cu impact asupra imaginii
  • Vitara ?

Offline miocrl

« Răspuns #216 : 24.Ian.2018, 01:00:10 p.m. »

4)Nu stiu cum e la clubul Suzuki...parca e un site mai domnesc, de oameni mai cerebrali, si mai putin de actiune...nu cred ca pe aici pagubitii or sa aiba sprijin de la altii (nepagubiti) organizati in grupuri de actiune....

Incearca-ne!

Offline Soimu

« Răspuns #217 : 24.Ian.2018, 02:02:32 p.m. »

Incearca-ne!
Personal nu doresc sa "incerc" colectivitatea SCR, inca nu fac parte, ca inca nu am masina Suzuki (nu stiu daca motocicleta suzuki se pune!)...as vrea dar se pare ca masinile Suzuki, daca nu vrei ce e pe stoc e cam greu de obtinut...ori eu pe banii mei, stiu exact ce vreau, ce model, ce echipare, ce transmisie, ce culoare si daca nu este ce vreau, ci altceva, ori cer un discount  substantial, ori renunt...ori ultima oara la dealer, mi s-a spus "incercam, dar nu garantam"....ceea ce mi se pare surprinzator sa nu mi se poata vinde "sigur" ceva pt. care fac comanda cu 5 luni in avans!!!

Nu am inteles ca nu am citit (nici nu stiu exact unde) situatia si actiunile pagubitilor de la Sara Motor, doar am vrut sa va fiu de ajutor...cu ceva documentare, stiind o situatie similara!....daca e pe cale sa se rezolve, in mod SIGUR, si nu sunt tergiversari, si ati primit in scris de la Suzuki Japonia ca va veti primi masinile platite, (deci e sigura treaba ca nu ramaneti tzepuiti), nu pot decat sa ma bucur!

Cat despre aceasta afirmatie a mea, as vrea sa vad:
"4)Nu stiu cum e la clubul Suzuki...parca e un site mai domnesc, de oameni mai cerebrali, si mai putin de actiune...nu cred ca pe aici pagubitii or sa aiba sprijin de la altii (nepagubiti) organizati in grupuri de actiune...."

..ce sa vad?...pai sa vad la Salonul Auto Bucuresti din aprilie de la Piata Constitutiei, cum este inconjurat de 20-30 automobile Suzuki cu numere de Timisoara, si inca vreo 70-80 cu numere de Bucuresti sau din judetele limitrofe, avand bannere mari "Sara si Suzuki fura romanii" pe ambele parti, si tot atatia soferi purtand tricouri "Suzuki nu ne tzepuiti" la standul cu masini Suzuki facand cu mana operatorilor PROTV si lui George Buhnici la interviu....ar fi un gest frumos de unitate si solidaritate cu pagubitii, mai ales din partea bucurestenilor...membrii SCR...dar credeti ca vor iesi mai mult de 10-12?...ma indoiesc!...asa a fost si la revolutia din '89; au iesit in strada cateva zeci de mii restul au stat la TV sa vada ce fac altii...ma rog, sper sa nu fie cazul sa se demonstreze solidaritatea SCR...ca una este scrisul pe un forum si alta-i actiunea concreta in teren!

Offline miocrl

« Răspuns #218 : 24.Ian.2018, 02:06:31 p.m. »
pai daca te ocupi de organizarea din Aprilie.. o sa ajungi la scopul dorit.
Eu numai ce m-am intors din Bucale de la protestul #rezist. si ma mai duc.

Offline Soimu

« Răspuns #219 : 24.Ian.2018, 02:15:53 p.m. »
pai daca te ocupi de organizarea din Aprilie.. o sa ajungi la scopul dorit.
Eu numai ce m-am intors din Bucale de la protestul #rezist. si ma mai duc.

Ce organizare?...eu nu, ca nu am inca Swift sau Celerio, dar dupa cum vad dealerii de suzuki din RO par ca vor sa ma arunce in bratele Toyota, sau Opel, sau Ford...naiba sa-i inteleaga...

In alta ordine de idei, unde posteaza grupul vostru de pagubiti?..unde se poate urmari ce se face? pe facebook?..pe alt site?...unde se poate vedea cati sunteti, in ce faza, si ce ati facut pana acum? Ca vad ca pe aici nu prea intereseaza pe nimeni faptul ca unii si-au luat tzeapa de la un dealer auto sub sigla Suzuki!...nu prea e animat subiectul...cred ca o sa fie vorba de compasiune si mai putin de solidaritate si actiune...

Felicitari pt. participare la proteste, dar oamenii vor sa vada si un program, un plan , niste principii....veniti macar cu Proclamatia de la Timisoara (aia cu pct.8), altfel nu se face nimic...mostra este USR care desi ajuns partid parlamentar, nu au candidati , nu au program de guvernare, nu au propuneri, nimic!!!
« Ultima Modificare: 24.Ian.2018, 02:34:56 p.m. de Soimu »