Autor Subiect: CAN-BUS  (Citit de 3027 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Corsarul

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 14
  • Gen: Bărbat
    • Bucuresti
CAN-BUS
« : 22.Feb.2018, 09:00:15 p.m. »
Buna seara, acum ca sunt proprietarul lui Ignis as vrea sa ii pun o alarma auto, dar nu stiu daca modelul acesta vine cu CAN-BUS si pot sa cumpar alarma auto CAN-BUS.
Stie cineva daca Suzuki Ignis vine cu acest sistem si daca se pot instala pe el alarme CAN-BUS?
Multumesc anticipat
  • Suzuki Ignis 1.2 DUALJET 4WD GLX ALLGRIP - februarie 2018 / Skoda Rapid 1.0 TSI 110CP - mai 2018
Suzuki Ignis 1.2 DUALJET 4WD GLX ALLGRIP / Skoda Rapid 1.0 TSI
Blue Neon, dual camera brake support (DCBS) / Blue Ocean 110CP

Offline enicky

Re: CAN-BUS
« Răspuns #1 : 22.Feb.2018, 09:33:14 p.m. »
    S-o stapanesti sanatos, si sa te bucuri de ea fara reparatii !
  Nu stiu daca te ajuta cu ceva, dar eu la Vitara am fost la un centru de montat alarme unde am gasit ce-am vrut, mi-au montat-o fara a se pune problema daca nu/are can-bus. Functioneaza f. bine si acum. Vezi la mine in jurnal. Exista si un topic dedicat daca vei cauta.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline Corsarul

• Newbie
  • *
    • Bucuresti
« Răspuns #2 : 22.Feb.2018, 09:50:36 p.m. »
Multumesc la fel doresc tuturor forumistilor, km multi fara evenimente si fara reparatii.
Eu nu am ajuns inca la cei care monteaza alarmele, deocamdata ma documentez pe net si caut oferte cu, asa cum fiecare cauta, raport calitate-pret bun.
Am gasit acele alarme CAN_BUS, dar la care scrie ca se monteaza doar pe autovehiculele cu CAN-BUS si din cauza asta am intrebat daca Ignis vine cu asa ceva sau nu.
Am gasit si alarme analog care sunt compatibile oricaror masini dar am zis sa incerc si altceva daca si masinuta ma ajuta, e clar ca e ceva nou si e posibil sa nu fie inca invatat de hoti, nu e obligatoriu, e doar o teorie.
Multumesc
  • Suzuki Ignis 1.2 DUALJET 4WD GLX ALLGRIP - februarie 2018 / Skoda Rapid 1.0 TSI 110CP - mai 2018

Offline kellogs

« Răspuns #3 : 23.Feb.2018, 10:19:38 p.m. »
 :-/

Citat
The OBD-II standard has been mandatory for all cars and light trucks sold in the United States since 1996. The EOBD standard has been mandatory for all petrol vehicles sold in the European Union since 2001 and all diesel vehicles since 2004.[5]

https://en.wikipedia.org/wiki/CAN_bus#History

OBD-urile astea is niste protocoale de comunicatie ce merg peste protocolul electric CAN. Daca OBD-urile is asa vechi standardizate, CAN trebuie sa fie si mai vechi. Daca nu ai inteles nimic, nici o problema; nu cred sa se mai fabrice automobile fara bus CAN. Ignis are.
simulatoare TPMS, pentru Suzuki si nu numai - https://spooftpms.com
adaptoare lumini frane/semnalizare SUA (rosu/rosu) -> EU (rosu/portocaliu) - https://rearlightsbox.eu/

Offline Corsarul

• Newbie
  • *
    • Bucuresti
« Răspuns #4 : 23.Feb.2018, 10:51:41 p.m. »
Citat
Ignis are.
Multumesc mult.
Da, e adevarat ca nu prea am inteles ce e cu protocoalele astea si ce fac ele dar poate intr-o zi o sa gasesc pe cineva care sa imi explice pe limba mea sa pot pricepe si eu cu ce se "mananca", pana atunci multumesc celor care au inteles ce e cu chestiile astea si care mai spun si la altii :ochiu:  >:D< . Macar stiu ca pot lua si o alarma din aceea cu CAN-BUS dupa ce ma luminez ce functii are si ce face.
Multumesc inca odata #kellogs  :cheers: :cheers:

Offline bekxy

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1344
  • SX4 S-Cross '16 Spirit 1.4 4WD 6MT
    • Bucuresti
« Răspuns #5 : 25.Feb.2018, 09:21:17 a.m. »
Alarmele de acest tip dau comenzile direct mașinii, care le execută. Deci nu se leagă la actuatoare și închide alarma portiera, nu se leagă la faruri sau semnalizare ori altundeva, se leagă de magistrala de date a mașinii, trimite acolo comenzile, iar mașina face ce i se zice.
Și, important, funcționează pe cheia mașinii, nu e necesar altceva. Și in felul ăsta nu mai apar conflicte între mașină și alarmă, legate de ordinea de folosire a telecomenzii și a cheii la armare / dezarmare.
  • Suzuki SX4 S-Cross 2016 Spirit 1.4 Boosterjet 4WD 6MT

Offline MBL

« Răspuns #6 : 25.Feb.2018, 12:21:19 p.m. »
Funcțiile unei alarme digitale, care funcționează pe magistrala CAN, sunt aceleași cu ale unei alarme analogice. Marele avantaj este că nu necesită niciun fel de intervenții la instalația electrică a mașinii. Nu se demontează nicio față de ușă, nu se taie și nu se înnădește niciun fir din instalație. Deci nu ar trebui să fie nicio problemă d.p.d.v. garanție.
Ca un mic dezavantaj este faptul că lucrând pe telecomanda  originală a mașinii, e ceva mai dificil de programat. De exemplu, dacă vrei să dezactivezi senzorul de șoc sau pe cel de perimetru.
  • Vitara Passion 1.6VVT AllGrip MT

Offline augustinionut

« Răspuns #7 : 28.Apr.2022, 11:13:27 a.m. »
Ce alarma ai găsit?
  • Baleno 1.2