Autor Subiect: Va rog sa imi dati un sfat in alegerea unui Ignis  (Citit de 4912 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline b0bul

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 12
  • Gen: Bărbat
    • Cluj Napoca
Va rog sa imi dati un sfat in alegerea unui Ignis
« : 17.Feb.2018, 07:59:17 p.m. »
Salutare forum si bine v-am gasit.
De ceva timp sunt cu pata pusa pe Ignis. Ma gandesc la variantele din 2005 sau nitel mai sus.
Ce vreau de la aceasta masina e sa ma pot baga pe drumuri mai greoaie pentru masinile comune de oras. Deci sunt foarte atras de varianta 4x4 pe benzina. Dar ma cam supara valorile consumului.
Consider ca situatia de mai sus cu drumurile nasoale ar fi intalnita in medie de 2-3 ori pe luna, raportat la un an. Cine stie, poate mai des daca ma prinde boala.
Evident ca ma gandesc la consum. Iarna din cauza frigului vreau sa merg cu masina pana la servici si inapoi. Nu e departe. Trafic de zone laturalnice ale Clujului, nimic prea iesit din comun.
In rest nu circul prea des prin oras cu masina. Avem o VW Bora in casa si mergem cu ea la cumparaturi sau alte activitati de genul. Ma intereseaza mai mult de cum s-ar descurca masina la munte, pe drumuri care duc la campuri de bureti s.a.m.d.
Deci problema consumului ma face sa ma gandesc la varianta diesel cu motor Multijet. Am inteles ca sunt motoare ok, poate ma convingeti voi cunoscatorii. Consumul pare decent. Mult mai decent decat benzinarul.
Dar aici deja nu mai avem 4x4. Ce parere au aventurosii si mini exploratorii ai naturii detinatori sau fosti detinatori de acest model cand vine vorba de iesit din oras?
Astept cu mare interes pareri pro si contra din partea voastra, mai ales daca ati avut vreo experienta cu aceste masini. Daca ati fi in locul meu si ati avea aceste preferinte, care ar fi versiunea pe care ati considera-o?

Offline sfichiu

Re: Va rog sa imi dati un sfat in alegerea unui Ignis
« Răspuns #1 : 17.Feb.2018, 08:06:54 p.m. »
Pana ai sa primesti niste sfaturi de la cei care au sau au avut acest model de SUZUKI arunca o privire aici:
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=480.0
  • VITARA S ,Matiz

Offline b0bul

• Newbie
  • *
    • Cluj Napoca
« Răspuns #2 : 28.Mar.2018, 09:25:14 p.m. »
Salutare, forum!
M-am hotarat totusi la Suzuki Ignis X-45, an 2005-2008. Bugetul ar fi pana intre 3000 - 4500 euro. Ma gandesc sa o aduc din Germania, deoarece sunt mai ingrijite si alegerea e mai mare.
Totusi am o nelamurire in legatura cu variantele GLX, GS, GL. Care sunt diferentele intre ele? Ma gandesc ca e vorba de anumite optiuni, dar imi poate spune cineva concret?
Va rog sa imi spuneti orice alte recomandari, sfaturi sau pareri.

Offline shpeedy

« Răspuns #3 : 28.Mar.2018, 10:31:28 p.m. »
Uita-te si la fratele Subaru Justy G3X...
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline b0bul

• Newbie
  • *
    • Cluj Napoca
« Răspuns #4 : 28.Mar.2018, 11:11:14 p.m. »
L-am considerat. Dar nu e mai multa bataie de cap cu intretinerea si consumul?

Offline shpeedy

« Răspuns #5 : 29.Mar.2018, 10:33:42 a.m. »
In ce sens sa fie mai multa bataie de cap daca vorbim de aceeasi masina?!

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk

Offline b0bul

• Newbie
  • *
    • Cluj Napoca
« Răspuns #6 : 29.Mar.2018, 10:38:39 a.m. »
Am vazut ca e acelasi motor, aceeasi caroserie. Dar am inteles ca anumite chestii difera. Mi-e sa nu fie piesele de schimb mai greu de gasit (cele care sunt diferite fata de Ignis). Am vazut ca si consumul trecut in fisa tehnica e diferit. Oare e mai grea?
Per total, e aceeasi branza daca imi iau ignis sau justy?

Offline Leutz

« Răspuns #7 : 29.Mar.2018, 01:32:32 p.m. »
In teorie at trebui sa fie exact aceeasi masina d.v.d.v. tehnic. Doar sigla si ceva brizbriz-uri diferite. Insa in realitate, nu se stie.

Justy a fost o chestie de-a dreptul necunoscuta publicului. Probabil sunt extrem de rare ... si de aici riscurile de rigoare. Macar Ignis-ul a avut si inca mai are o baza de clienti destul de solida, in special in Ungaria, dar si in vestul Romaniei.

Deci Ignisul ar fi in mod clar mai potrivit pentru achizitie ca masina SH.
  • SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #8 : 29.Mar.2018, 01:36:46 p.m. »
Cu o excepție, în CH văd mai multe Justy pe stradă.  :)

Offline shpeedy

« Răspuns #9 : 29.Mar.2018, 01:45:32 p.m. »
CH este una din pietele predilecte pentru Subaru in Europa...

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk