Autor Subiect: Problema cutie viteze manuala  (Citit de 11481 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline FritzVonSpritz

Re: Problema cutie viteze manuala
« Răspuns #30 : 29.Iul.2020, 12:15:05 a.m. »
Vezi sa nu fie problema si la S-cross aceeasi cu a colegului cu Ignis, adica o piesa pe unde trece cablul de ambreiaj si care se indoaie, din cauza ca e din tabla prea subtire.
Uite aici povestea:
https://suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=10183.0
  • Suzuki Ignis GL 2018, Ex-Nissan Micra Hatchback 2005
Daca ai o masina, te bucuri de 2 ori: cand o cumperi si cand o vinzi....

Offline uiflorin

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 3
  • Gen: Bărbat
    • Bucuresti
« Răspuns #31 : 14.Aug.2020, 05:41:22 p.m. »

Problema a fost rezolvata dupa mai bine de o saptamana, ambreiajul distrus. Sau, in termenul folosit de Rares de la Autonet, FLOCAIT. Schimbat pe garantie. Problema de calitate a piesei, sa rupi un ambreiaj in 30k km inseamna calitate initiala proasta. Nu am tractat ceva cu masina, am folosit 4x4 de doua ori in zapada, in rest sosea. Acuma nu am intrat in detalii daca nu cumva ambreiajul e subdimensionat.
  • Suzuki SX4 S-Cross 1.4 T AllGrip Passion 2018

Offline Alin85

• Newbie
  • *
    • Timisoara
« Răspuns #32 : 11.Oct.2020, 08:32:40 p.m. »
Am S-Cross-ul din iulie 2018 și până acum nici o problema. Pe 10 iulie am făcut revizia de 2 ani 30k și mi-au schimbat și lichidul de frana. Acum două zile veneam acasă din provincie și după o depășire mai în forță a unui tembel ce mergea cu 80 și a accelerat când eram în dreptul lui, tipic pentru idioți, am remarcat că la prima reducere a vitezei nu a intrat în treapta a 5-a, nici în a 6-a, nici în 4-a că pierdusem viteza. Tot mestecând in benzina am eliberat pedala ambreiajului și așa am descoperit că doar cu doua apăsări de ambreiaj pot schimba treptele. Am oprit în prima localitate, am mestecat pe loc, totul ok. In mers schimbă greu, doar cu doua acționari de ambreiaj.

Am fost la Autonet azi și au făcut o probă de mers, a curățat un băiat nu știu ce, a aerisit circuitul de ambreiaj (eu aveam convingerea că nu e aerisit, de aia nu acționează, că tocmai ce schimbaseră lichidul cu doua săptămâni înainte). Am făcut proba de mers, nimic, tot așa face. A rămas să merg iar joi să demonteze cutia de pe motor. Inginerul îmi spune că dacă e ambreiajul, nu e acoperit de garanție. Eu sper sa.fie rulmentul, pentru că odată acționată a doua oară pedala de ambreiaj schimba absolut ok. La 30k să moară ambreiajul? Eu merg absolut liniștit, schimb vitezele corect, nu fac figuri sau liniuțe. Am un Megane din 2005 cu 165k și ambreiajul încă merge. Acuma sunt cam fără mașină, că megane-ul sta de doi ani fară ITP,  are parbrizul crăpat și nu e de mers cu el pe drum, cu pandemia nu am putut să-l primenesc. Aștept ziua de joi să văd minunea. Mașina a fost absolut ok, super mulțumit de ea, am ieșit din zăpadă asta iarna de parcă nici nu era. Foarte rar am cuplat 4x4, mai merg cu modul Sport câteodată, consum in general 5.5-6.2 după anotimp.

Ceva noutati ? S-a rezolvat? Stie cineva daca au imbunatatit problema asta la modelele mai noi sau e tot asa?
  • Suzuki Swift 1.3 Benzina

Offline fast4life

« Răspuns #33 : 17.Oct.2020, 07:37:55 p.m. »
Salutare,
Am si eu un Scross din 2019 1.4 benzina cutie manuala 6 trepte.
prin oras la viteza mica simt ca "agata" schimbatorul cand trec in a 2 a sau in a 3 a.
Oprit pe loc parca nu se simte asa pronuntat.
Asa e de cand am luat-o si acum are 3000 km.

Daca plec mai tare de la semafor si schimb succesiv nici nu intra in a 3 a direct parca face o pauza..
  • SX4 S-CROSS

Offline enicky

« Răspuns #34 : 17.Oct.2020, 07:48:34 p.m. »
  Al meu e de anul asta si n-am problema asta. Trebuie mers in service.

P.S. Nu e cazul sa postezi acelasi mesaj in mai multe topicuri, chiar nu-mi dadeam seama ce se intampla...
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

The following users thanked this post: fast4life

Offline IAMCALM

« Răspuns #35 : 03.Nov.2020, 11:49:37 p.m. »
Salutare,
Am si eu un Scross din 2019 1.4 benzina cutie manuala 6 trepte.
prin oras la viteza mica simt ca "agata" schimbatorul cand trec in a 2 a sau in a 3 a.
Oprit pe loc parca nu se simte asa pronuntat.
Asa e de cand am luat-o si acum are 3000 km.

Daca plec mai tare de la semafor si schimb succesiv nici nu intra in a 3 a direct parca face o pauza..

Am avut aceeaşi problema la Scross tot 2019. Acum la 18000km  a disparut şi nu mai simt acel disconfort la treapta a 2a. s-au m-am adaptat eu  :D
  • SX4 S-Cross 1.4 Allgrip MT

The following users thanked this post: fast4life

Offline Marius Balcan

• Newbie
  • *
    • Bavaria
« Răspuns #36 : 02.Apr.2021, 11:19:49 p.m. »
Salutare. Am un S-cross diesel din 2014 (cu doar 70k km), care până astăzi nu mi-a dat bătăi de cap. Astăzi insa m-a "băgat în ședința " când în timp ce parcam a "sărit " din marșarier și gata, asta a fost. Pur și simplu nu a mai intrat în nici o treapta... a rămas blocată cred în a 3-a dar schimbătorul se mișcă în toate vitezele doar ca mai ușor și în marșarier "seringa " nu "prinde"... Am reușit să ajung până acasă (14km) doar cu a 3-a(cred) în orice poziție a schimbătorului 1,3,5 și a4-a(cred pt că la plecare de pe loc a murit motorul și trăgea altfel decât în fața) in oricare poziție 2,4,6...cam la ce surpriza să mă aștept??? Mulțumesc anticipat.
  • Suzuki S-cross

Offline NicNic

« Răspuns #37 : 02.Apr.2021, 11:31:15 p.m. »
Salutare.
Dupa simptom, pare a fi timoneria defecta (sistemul de comanda de la maneta pana la cutie).
De obicei se inlocuieste, mai rar sa se poata repara.

Bafta si spor!
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline Marius Balcan

• Newbie
  • *
    • Bavaria
« Răspuns #38 : 02.Apr.2021, 11:49:09 p.m. »
Mulțumesc. Sper să fie doar asta. Marți o duc la mecanic  pt că aici(Germania) e pastele...
  • Suzuki S-cross

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #39 : 03.Apr.2021, 07:48:59 a.m. »
Asa am pățit și eu, vezi aici.

Si pe drum la service s-a comportat  oarecum la fel cum ai descris tu, adică intra doar in anumite viteze.

Am schimbat timoneria si merge ca noua.
« Ultima Modificare: 03.Apr.2021, 08:14:58 a.m. de gabineg »
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice