0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.
Am S-Cross-ul din iulie 2018 și până acum nici o problema. Pe 10 iulie am făcut revizia de 2 ani 30k și mi-au schimbat și lichidul de frana. Acum două zile veneam acasă din provincie și după o depășire mai în forță a unui tembel ce mergea cu 80 și a accelerat când eram în dreptul lui, tipic pentru idioți, am remarcat că la prima reducere a vitezei nu a intrat în treapta a 5-a, nici în a 6-a, nici în 4-a că pierdusem viteza. Tot mestecând in benzina am eliberat pedala ambreiajului și așa am descoperit că doar cu doua apăsări de ambreiaj pot schimba treptele. Am oprit în prima localitate, am mestecat pe loc, totul ok. In mers schimbă greu, doar cu doua acționari de ambreiaj.Am fost la Autonet azi și au făcut o probă de mers, a curățat un băiat nu știu ce, a aerisit circuitul de ambreiaj (eu aveam convingerea că nu e aerisit, de aia nu acționează, că tocmai ce schimbaseră lichidul cu doua săptămâni înainte). Am făcut proba de mers, nimic, tot așa face. A rămas să merg iar joi să demonteze cutia de pe motor. Inginerul îmi spune că dacă e ambreiajul, nu e acoperit de garanție. Eu sper sa.fie rulmentul, pentru că odată acționată a doua oară pedala de ambreiaj schimba absolut ok. La 30k să moară ambreiajul? Eu merg absolut liniștit, schimb vitezele corect, nu fac figuri sau liniuțe. Am un Megane din 2005 cu 165k și ambreiajul încă merge. Acuma sunt cam fără mașină, că megane-ul sta de doi ani fară ITP, are parbrizul crăpat și nu e de mers cu el pe drum, cu pandemia nu am putut să-l primenesc. Aștept ziua de joi să văd minunea. Mașina a fost absolut ok, super mulțumit de ea, am ieșit din zăpadă asta iarna de parcă nici nu era. Foarte rar am cuplat 4x4, mai merg cu modul Sport câteodată, consum in general 5.5-6.2 după anotimp.
Salutare,Am si eu un Scross din 2019 1.4 benzina cutie manuala 6 trepte.prin oras la viteza mica simt ca "agata" schimbatorul cand trec in a 2 a sau in a 3 a.Oprit pe loc parca nu se simte asa pronuntat.Asa e de cand am luat-o si acum are 3000 km.Daca plec mai tare de la semafor si schimb succesiv nici nu intra in a 3 a direct parca face o pauza..