Autor Subiect: Problema cutie viteze manuala  (Citit de 11482 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Leutz

Re: Problema cutie viteze manuala
« Răspuns #10 : 08.Mar.2018, 07:19:53 a.m. »
Suzuki din pacate nu cred ca e printre acele "unele" . Timoneria este mai ... agrara, cum spunea cineva, oricum ai incerca sa schimbi. Poate Kizashi sa fie diferit, insa n-am testat.

Ma intriga totusi intrebarea: "... treceti prin puncutl mort?" Asa ca intreb si eu ... tu consideri si schimbari de viteze altfel decat prin punctul mort?

Evident ca se poate; si n-a murit nimeni pana acum daca n-a schimbat ca la carte. Mie unul insa mi-e atat de bine intiparita in neuron schimbarea prin punctul mort, incat mi-ar fi foarte greu sa schimb altfel.
  • SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019

Offline JMu

« Răspuns #11 : 08.Mar.2018, 07:30:10 a.m. »
Cred că se referă la faptul că după ce scoți din 1 lași maneta să se ducă înspre dreapta -> punctul mort, apoi o aduci spre stânga și în 2. Ori eu sigur nu fac asta din 1 în 2, dar bineînțeles nu e nici o singură mișcare continuă 1-2, ci cu o "pauză" între.
Mă înscriu însă la cei care consideră comanda cutiei de pe Suzuki demnă doar de un utilaj agricol. Sincer e cam cea mai proastă din câte mașini am condus până acum (Matizul făcut la Craiova era parfum în comparație).
Dar m-am obișnuit cu ea și nu mă (prea) deranjează.
  • S-Cross 1.4 Boosterjet MT Allgrip 2017 / Clio 1.2 TCe MT 2017

Offline enicky

« Răspuns #12 : 08.Mar.2018, 02:28:29 p.m. »
  Condu un Ford Focus 2008-2009 sa vezi cum tragi de maneta in aVa si in marsarier si n-o sa mai zici ca la Suzuki e ..."agrara", dimpotriva.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline ManuP

« Răspuns #13 : 08.Mar.2018, 06:49:23 p.m. »
Oricat as incerca, nu-mi amintesc de vreo timonerie mai agrara decat asta de la Suzuki - la nici una din masinile conduse de mine.
M-am simtit destul de ciudat cand, la primul drum cu colegii de serviciu - stiti cum e hai sa ne plimbi cu noua ta masina - una din primele intrebari care mi-au fost puse dupa ce ne-am asternut la drum a fost "dar de ce face asa zgomot cand schimbi vitezele?"  :dknw:
  • SX4 S-Cross Passion 1.0 5MT AllGrip

The following users thanked this post: musicall

Offline Dan Luca

« Răspuns #14 : 13.Mar.2018, 10:23:12 a.m. »
Confirm si eu acelasi zgomot in treptele 1 si  2 !
  • Suzuki SX4 SCross 6MT Allgrip Benzina

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #15 : 13.Mar.2018, 10:33:58 a.m. »
Am observat că, cel puțin pe loc și cu motorul oprit, cutia de viteze cu șase trepte agață la schimbarea vitezelor spre deosebire de cea cu cinci trepte la care schimbare vitezelor e mult mai ușoară. 

Offline steph

« Răspuns #16 : 15.Mar.2018, 05:08:35 p.m. »
Nu stiu daca cutia in 5 trepte de Swift e diferita de cea in 5 de pe S-cross dar parca agatatul e mai pronuntat decat cea in 6 de pe S-cross. Partea buna ca a facut chiar azi 105k si nu s-a stricat. Asa sunt ele :D
S-Cross `18 / Vitara `19 / ex Swift `14

Offline musicall

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 488
  • Gen: Bărbat
  • Dioxidul de carbon e principalul gaz cu efect high
« Răspuns #17 : 15.Mar.2018, 09:39:23 p.m. »
Cei din service oare nu stiu sa repare buba?
  • SX4 S-CROSS 1.4Boosterjet AllGrip
1. Ma uit dupa Suzuki... 2. Astept un Suzuki... 3. Conduc (si) un Suzuki.

Offline steph

« Răspuns #18 : 15.Mar.2018, 09:46:10 p.m. »
Nu cred ca e o buba. Daca era o buba banuiesc ca se agrava in 100k km. Sunt facute mai pe economie. Am vazut si prin testele diferitor masini pareri despre cum schimba cutia. La unele mai cursiv la altele mai ... tractoriceste. :D

Inclusiv la motociclete am problema asta. Unele sunt mai smooth altele mai cu clanc clonc. Oricum tinand minte cum era Swiftul, SCrossul e clar mai bine. Daca se mai si lasa putin e perfect.
S-Cross `18 / Vitara `19 / ex Swift `14

Offline cosminph

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 2
  • Gen: Bărbat
    • Bucuresti
« Răspuns #19 : 03.Apr.2018, 04:23:11 p.m. »
Lasa ca nici la Dacii nu se schimba vitezele foarte silentios - cel putin la modelele dinainte de 2015. Nu stiu la astea mai recente daca s-a schimbat ceva. Calitativ, intre Dacia si Suzuki nu stiu daca sunt diferente semnificative, diferentele apar doar pe la dotari unde japonezele parca stau mai bine si asta se reflecta in pret. Inca astept un pas inainte din partea Duster, respectiv un model 4x4 cu AT insa ma tem ca pretul va fi mai mare decat la Vitara sau SX4 similare.
  • SX4