Autor Subiect: Despre proprietățile uleiului de motor  (Citit de 26123 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Soimu

Re: Despre proprietățile uleiului de motor
« Răspuns #80 : 15.Feb.2019, 03:00:45 p.m. »
As zice sa incheiem discutia ca pare deja o cearta intre postatori si nu o evaluare a postarilor.
Totusi sunt necesare mici observatii:

-la 1) motoarele sunt asemanatore, dar difera si materialele pistoanelor, camasilor si mai ales compozitia si tratamentele aplicate lor

-la 2) eu nu am dat nimanui vreun sfat doar am spus ce ulei mi-am cumparat eu(exact cel recomandat in manual)

-Cat despre Soimu si nu Soimul,, (chestiune personala si intima) e asa cum poate pe dumneata te cheama Popescu si nu Popescul...

-"Daca uleiul nu e lipicios si nu adera pe suprafete la temp. de 150 gr. "...sper ca nu e un sfat sa verific asta, ca uneori m-am mai ars la bucatarie cu ulei din tigaie cand nu am fost atent...oricum nu ma bag in motor...

Eu renunt la discutie, dar cert nu-mi pare rau de uleiul cumparat, afirmatia este prezumtiva; dupa ce-l voi pune, nu voi recomanda nimanui ceva dar voi expune comportamentul motorului colegilor...
  • 2018 SWIFT 1.2 PASSION 90 CP 2WD si 2018 IGNIS 1.2 GLX AllGrip

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #81 : 15.Feb.2019, 03:05:21 p.m. »
Au fost facute niste afirmatii la adresa mea si trebuia sa raspund pt. ca erau neadevarate.Am transmis si informatii noi ,in ultimul post.
Sa inteleg ca nu mai am dreptul sa postez respectand regulamentul ?De asemenea nu am facut afirmatii defaimatoare la adresa userului @Soimu , necunoscand activitatea lui profesionala .Dar o putem face fata in fata .

In legatura cu afirmatiile nefondate la adresa ta, onoarea ti-a fost spalata si userul in cauza atentionat.
Pe forum nu se cenzureaza informatiile, daca respecti regulamentul. Poti posta in continuare, dar fara sa te repeti si fara sa intri in polemica cu ceilalti useri, chiar daca simti ca ai dreptate. Din pacate, sau din fericire, dreptatea nu este absoluta. Fiecare are dreptate in felul sau, sau macar un dram.
Multumesc!

• SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline Soimu

« Răspuns #82 : 15.Feb.2019, 03:06:41 p.m. »

-"De asemenea nu am facut afirmatii defaimatoare la adresa userului @Soimu , necunoscand activitatea lui profesionala .Dar o putem face fata in fata ."....nu mai bine o trimit pe nevasta-mea? ca ea e proprietara Swiftului...decat sa o iau eu pe spinare!!!
 :cof:
  • 2018 SWIFT 1.2 PASSION 90 CP 2WD si 2018 IGNIS 1.2 GLX AllGrip

Offline goad

« Răspuns #83 : 15.Feb.2019, 03:08:22 p.m. »
La punctul 1 esti sigur ca materialele sunt altele ?Ti-am dat exemplul cu motorul de la jimny ,pe care nu il iei in considerare .De ce ?Piesele sunt aceleasi conform Microcat.
Daca Soimu este un nume sau altceva imi cer scuze daca intrebarea a fost prea malitioasa.
De ce trebuie pe forumurile romanesti sa aiba loc astfel de discutii cu userii mai putin cunoscuti sau mai noi?
Ofera respect si vei primi respect.
Nu ma refeream "la luat pe spinare" .Vroiam sa ma recomand si sa stii ce CV am.Atat.
Suzuki Jimny 2018 4x4,1.3, Bluish Black Pearl ,Daihatsu Cuore VIII '07,Trabant 601S de Luxe '86, NEW !

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #84 : 15.Feb.2019, 03:09:26 p.m. »
Din ce stiam, parca in alegerea uleiului de motor - daca sunt mai multe vascozitati recomandate - depinde si de arealul geografic (mai precis, climatic) in care ruleaza masina...

Si tu, Brutus...

In concluzie, uleiul de motor si intervalul de înlocuire se aleg in functie de:
• indicația din manualul masinii;
• regimul de exploatare al mașinii;
• vechimea motorului;
• marketingul producătorilor de uleiuri;
• review -uri ale utilizatorilor de pe internet;
• profilul psihologic al proprietarului.

Si eu m-am gandit la @Costique si @Leutz , dar am postat din autobuz si ajunsesem aproape de destinatie. N-am mai apucat... :-((
  • SX4 by Giugiaro

Offline shpeedy

« Răspuns #85 : 15.Feb.2019, 03:11:29 p.m. »
Gabi, intentia mea a fost de aplanare a conflictului facand push pe ideea ca exista posibilitatea ca amandoua partile implicate sa aiba dreptate in felul lor...

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk

Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #86 : 15.Feb.2019, 03:13:42 p.m. »
Evident ca amandoi au dreptate. Degeaba facem noi pe Solomon. Numai ca sunt prea mandri s-o recunoasca.  :ochiu:
  • SX4 by Giugiaro

Offline goad

« Răspuns #87 : 15.Feb.2019, 03:17:45 p.m. »
Promit sa folosesc numai 0w20 de acum inainte.
Interesant este ca la Eneos 0w20 are o vascozitate identica la 100 de gr. cu Chevron 5w30 , pe care l-am folosit 11ani la Ignis .
Deci?
Suzuki Jimny 2018 4x4,1.3, Bluish Black Pearl ,Daihatsu Cuore VIII '07,Trabant 601S de Luxe '86, NEW !

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #88 : 15.Feb.2019, 03:24:15 p.m. »
Deci pe Eneos 0W20 il folosesc eu de vreo 5 ani, dupa ce dealerii mi-au pus 5W30 si 5W40 la reviziile in garantie. Si nu tacane sau macane motorul, dar nici eu nu-l suparsolicit.
  • SX4 by Giugiaro

Offline goad

« Răspuns #89 : 15.Feb.2019, 03:39:34 p.m. »
Deci pe Eneos 0W20 il folosesc eu de vreo 5 ani, dupa ce dealerii mi-au pus 5W30 si 5W40 la reviziile in garantie. Si nu tacane sau macane motorul, dar nici eu nu-l suparsolicit.
Tocmai am primit Eneos Sustina .Scrie made in japan.Am inteles ca celelalte Eneos sunt facute in Olanda ?