Autor Subiect: Despre proprietățile uleiului de motor  (Citit de 26121 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline goad

Re: Despre proprietățile uleiului de motor
« Răspuns #70 : 15.Feb.2019, 09:35:41 a.m. »
As aduga si nivelul de cultura.

Sa ajungem la atacuri de doi lei ,referitoare la nivelul de pregatire si  CV ,pe un forum ,zic eu ,civilizat , pana acum ,e putin cam mult...Mai ales cu persoane pe care nu le cunosti.
Dar asa e romanul... :prty:
P.S. Detin un jimny la care se specifica in carte ,prima optiune  0w-16 .Motorul este m13aa si este neschimbat din 2005.Evident ca aceasta vascozitate este datorata normelor euro 6.
Binenteles ca la prima revizie o sa ii pun 5w30 Ecstar sau Eneos.
« Ultima Modificare: 15.Feb.2019, 09:51:57 a.m. de goad »
Suzuki Jimny 2018 4x4,1.3, Bluish Black Pearl ,Daihatsu Cuore VIII '07,Trabant 601S de Luxe '86, NEW !

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #71 : 15.Feb.2019, 12:55:11 p.m. »
Nu va suparati, la asa postare(extrem de bine documentata) cred ca multi am avea de castigat daca ati depune un CV la Palatul Victoria...doar ati vazut ce catastrofe sunt pe acolo cand apar la TV...

Daca totusi va supara postarea mea imi cer scuze....sunt si eu suparat de ce se intampla in tara asta, am o zi proasta...si nici macar nu sunt asa bun sa scap si sa ma angajez la Suzuki-Japonia.... :(

@Soimu , este al doilea derapaj pe care-l ai pe forum (primul a fost cel cu dispariția postarii) dupa care-ti ceri scuze. Te anunt ca ai încălcat articolul 4.3 din Regulament. La următoarea abatere vom aplica sancțiunile prevăzute.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

The following users thanked this post: rexkrokiDAU

Offline Soimu

« Răspuns #72 : 15.Feb.2019, 01:13:27 p.m. »
As aduga si nivelul de cultura.

Sa ajungem la atacuri de doi lei ,referitoare la nivelul de pregatire si  CV ,pe un forum ,zic eu ,civilizat , pana acum ,e putin cam mult...Mai ales cu persoane pe care nu le cunosti.
Dar asa e romanul... :prty:
P.S. Detin un jimny la care se specifica in carte ,prima optiune  0w-16 .Motorul este m13aa si este neschimbat din 2005.Evident ca aceasta vascozitate este datorata normelor euro 6.
Binenteles ca la prima revizie o sa ii pun 5w30 Ecstar sau Eneos.

Incerc inca odata, si mai civilizat, si sa nu ma enervez sa raspund la postarea asta:

"Eu nu te pot convinge , nici pe utilizatorul @Soimu ,dar am postat pt. ceilalti cititori, deci nu insista.

Suzuki ignis a fost pe sasiu de swift .Motorul era m15a care era pe swift si este aproape identic cu cele de pe modelele actuale.
Consumul de ulei sau zgomote in distributie NU inseamna defectiune daca se remediaza cu alt tip de ulei.
Un ulei foarte bun trebuie sa aiba HTHS >3,5 ,indiferent ca este 0w16,0w20,5w30.
Vascozitatea uleiului o alegi in functie de cartea masinii   (esti de acord cu mine @steph?)si de fisa tehnica a uleiului, respectiv vascozitatea la 40 gr. si la 100.Deasemenea daca la modelul precedent de motor m13a pe swift ,era recomandat 5w30 ,ca prima alegere ,iar ulterior pe modelul nou este trecuta prima alegere 0w20 si a doua 5w30, putem banui ca datorita politicii de protejare a mediului prin economie de carburant si micsorarea noxelor ,producatorii au modificat prima alegere datorita unor reglementari si nu datorita modificarilor constructive.
Daca in situatii extreme de temperatura ,cuplu si  turatie scazuta ,simti ca tacane pe distributie f. usor ,schimbi uleiul ca marca sau indice de vascozitate.Sau sa nu fie contrafacut.
Atat."

Deci :

-inadvertenta 1)"Motorul era m15a care era pe swift si este aproape identic cu cele de pe modelele actuale." NUUUUUUU...! Am modelul nou de Swift si motorul este K12C, nu generatia A si nici generatia B, ci exact C...verificati diferentele!

-inadvertenta 2)"pe modelul nou este trecuta prima alegere 0w20 si a doua 5w30,"...ca sa nu zic minciuna sau dezinformare, am modelul nou, mi-au dat si carte si acolo scrie 0W-16 prima alegere!!!...CLAR?...sa mai scriu odata?

Renunt, nu e niciun atac de 2 lei, dar cand vad chestii mai mult decat deplasate, simt nevoia sa pun lucrurile la punct...asta e tot!

Si prefer sa merg pe mana d-lui Myhay, la documentare uleiuri motor, ca l-am citit si nu am gasit inadvertente in expunerile sale si macar stie ce fel de motor are pe masina...

Eu nu judec persoana, ca e greu dupa cateva postari; dar textul expus pot sa-l analizez si sa constat daca e coerent, corect sau "varza"....mie personal nu mi s-a parut bun, si corect(din motivele de mai sus), si nu am gasit nimic folsitor in el, dimpotriva derutant si dezinformant....si atunci am fost sincer! Asta este!

Propun sa tragem fiecare concluziile personale si sa-si vada fiecare de drumul lui...despre uleiuri motor, eu am tras concluzia necesara, si cum am spus deja mi-am procurat EXACT uleiul de motor RECOMANDAT in manualul de utilizare (0W-16) de fabricatie Ravenol.

Gabineg, ok, am inteles, fara atacuri si zeflemele la adresa Guvernului si autoritatilor!...ai dreptate, cel mai bine sa lasam pt. aia din Piata, aici sa mentinem doar chestiile tehnice!
  • 2018 SWIFT 1.2 PASSION 90 CP 2WD si 2018 IGNIS 1.2 GLX AllGrip

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #73 : 15.Feb.2019, 01:28:13 p.m. »
@Soimu : respira adânc si numara pana la 10. Nu pentru zeflemeaua la adresa guvernului te-am atenționat (art. 4.2) ci pentru atac la persoană la colegul @goad (art. 4.3). Ce a scris dumnealui n-are nicio legatura cu prestatia celor care ne conduc.
  • SX4 by Giugiaro

Offline Soimu

« Răspuns #74 : 15.Feb.2019, 01:43:51 p.m. »
Da, asta cu respiratul adanc si numaratul chiar trebuie sa o aplic, ca am hipertensiune si nu e bine sa ma ambalez aiurea pe un forum; ar trebui sa fac ce face ursu' cand cainii latra...sa trec mai departe :angel: si sa nu bag de seama tot ce scriu altii...
  • 2018 SWIFT 1.2 PASSION 90 CP 2WD si 2018 IGNIS 1.2 GLX AllGrip

Offline goad

« Răspuns #75 : 15.Feb.2019, 02:23:25 p.m. »
Cu toate ca am zis ca nu mai raspund ,o voi face pt ceilalti uzeri care pot fi indusi in eroare:
1.motorul m15a are multe in comun cu motorul k12c ! Sunt modificari minore la geometria camerei de ardere , supape etc.,care NU au legatura cu suprafetele de frecare ,pompa si trasee ungere.
2.Deci daca in manualul masinii este trecuta , OPTIONALA si acceptata vascozitatea 5w30 , eu am dreptate ,iar comportamentul este evident deplasat.Ca am scris ,din eroare ,nedetinand manualul, 0w20 in loc de 0w16 ,este IRELEVANT in economia discutiei deoarece incercam sa transmit ,celorlalti useri , sa aleaga un ulei bun cu HTHS >3,5 ,respectiv 5w30.
Tot explic si te faci ca nu intelegi: NU sunt diferente majore ,in ceea ce priveste SISTEMUL  de UNGERE la motoarele din aceasta  gama .Camerele de ardere ,injectoare ,supape ,aprindere, catalizator ,DA aici sunt DIFERENTE, care nu au nimic in comun cu vâscozitatea uleiului.
Imbunatatirea uleiurilor de ultima generatie si mai ales NORMA de POLUARE obliga la folosirea uleiurilor f. subtiri ,atentie, in detrimentul PROTECTIEI in situatii CRITICE .
Daca tot vroiati sa faceti cercetari tu impreuna cu userul @Myhay si sa dati sfaturi ,oportune ,trebuia sa puneti mana pe MICROCAT Suzuki si sa vedeti piesele pe coduri de la motoarele de diferite generatii , nu sa va bazati pe prezumtii naive! Poate sunt colegi care isi iubesc masinile si vor sa le tina 10-15 ani , nu sa strambe din nas la modelele vechi cum faceti voi acum cu Suzuki Ignis din 2007.Auzi ,cica "daca bagi ulei 0w20 in m15a il distrugi..." de parca e Oltcit.Iar userul @Soimu se declara convins , pe viata .Apropos de ce @Soimu si nu @Soimul , parca suna mai corect a doua varianta.Am avut in carte a doua optiune la IGNIS 0w20 !
Al treilea argument : suzuki jimny 2018 al lui nevasta-mea de ce are trecuta in carte prima optiune 0w16 , ca e acelasi motor ,din 2005 incoace,dar de generatie euro 6 ?! De ce pe bigjimny.com recomanda si ei 5w30 pt. PROTECTIE si off road? Sunt mai prosti, dom,le ca e engleji...
Toate site-urile de pe net spun clar ca pt. ECONOMIE sa folositi 0w20 sau 0w16 ,iar pt.PERFORMANTA 5w30 ,dar voi nu vreti sa intelegeti ca ,ti-ai cumparat probabil 0w16 si tit pare rau...
Daca uleiul nu e lipicios si nu adera pe suprafete la temp. de 150 gr. (si mai mari in zona segmentilor) cu un HTHS mare degeaba il mai pui. La fel si TBN total base number e important pt. a rezista in timp si a nu fi acid ...Cititi in engleza pe forumurile de specialitate , ca nu sunt romanii singurii care au auto Suzuki .
Cand dai un sfat trebuie sa fi foarte sigur ca e corect , ca altfel te faci de kakao si induci oamenii in eroare.Nu trebuie sa ai mereu dreptate .Trebuie sa fi sigur cand ai dreptate.
Poate au fost niste greseli in topica frazelor dar e normal deoarece am degetele groase si tastez pe o tableta.
Aceste discutii au mai fost pe forum acum 9-10 ani cand ,unii useri nici macar nu erau membri.Si care e problema ,sunt useri care ma cunosc de pe alte subforumuri .
Facem bisericute si cearta pur romaneasca ?!
Atat am avut de spus.
« Ultima Modificare: 15.Feb.2019, 02:48:51 p.m. de goad »
Suzuki Jimny 2018 4x4,1.3, Bluish Black Pearl ,Daihatsu Cuore VIII '07,Trabant 601S de Luxe '86, NEW !

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #76 : 15.Feb.2019, 02:42:41 p.m. »
@goad, ti-ai zis raspicat si destul punctul de vedere in cateva postari. Nu exista o singura solutie. Vorbim de masini diferite, de motoare diferite, de varste ale masinii diferite, de utilizatori diferiti. Cei ce au de inteles din postarile tale vor intelege, ceilati nu. Multumesc pentru intelegere.
  • SX4 by Giugiaro

Offline goad

« Răspuns #77 : 15.Feb.2019, 02:53:57 p.m. »
Au fost facute niste afirmatii la adresa mea si trebuia sa raspund pt. ca erau neadevarate.Am transmis si informatii noi ,in ultimul post.
Sa inteleg ca nu mai am dreptul sa postez respectand regulamentul ?De asemenea nu am facut afirmatii defaimatoare la adresa userului @Soimu , necunoscand activitatea lui profesionala .Dar o putem face fata in fata .

Offline shpeedy

« Răspuns #78 : 15.Feb.2019, 02:55:41 p.m. »
Din ce stiam, parca in alegerea uleiului de motor - daca sunt mai multe vascozitati recomandate - depinde si de arealul geografic (mai precis, climatic) in care ruleaza masina...

Adicatelea, referindu-va la specificatiile din manual este posibil ca doua/mai multe persoane care folosesc uleiuri diferite sa aiba fiecare dreptate, fctie. de arealul in care se foloseste masina (sau pentru care a fost facut manualul).

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk

Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline goad

« Răspuns #79 : 15.Feb.2019, 02:58:44 p.m. »
Cam asa ceva . Pe bigjimny zice de 0w16 ,in zone reci si economie de combustibil iar 5w30 pt. protectie si off road.