Autor Subiect: Despre proprietățile uleiului de motor  (Citit de 26095 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Online ntire2000

Re: Despre proprietățile uleiului de motor
« Răspuns #230 : 10.Nov.2022, 03:18:58 p.m. »
Am vazut luni, la Radacini Pipera, si uleiul Motul - este numai la bidoane, de 1 sau 4 litri, parca model 8100 x-Clean, 5W-30 - ca m-am uitat special la un bidon.
Momentan, pâna se prind baietii ca iese cu discount la cantitati mai mari.
Linkul pus de mine în postarea precedenta e exact Motul 8100 x-clean.... :D
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline enicky

« Răspuns #231 : 10.Nov.2022, 03:28:01 p.m. »
Linkul pus de mine în postarea precedenta e exact Motul 8100 x-clean.... :D
   Baga un pensionar in magazie cu juma de norma si le ambaleaza la kil ! :-))  Din ciclul: "d-aia romaneasca" !
La un exporator rus s-ar fi gasit asa...

• Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

The following users thanked this post: ntire2000

Offline Romix

« Răspuns #232 : 10.Nov.2022, 03:54:02 p.m. »
Desi e offtopic, raspund si eu referitor la ulei varsat sau ambalat.
Si la DAB tot din butoi voiau sa puna. Le-am zis ca vreau din bidon si au pus din bidon, atragandu-mi atentia ca e mai scump. Doamna de la magazie a zis ca trebuie sa faca retur pe 4 litri, pe care-i socotisera ca o sa-i puna din butoi pentru revizie (am prins discutia dintre ei cand am zis ca nu vreau varsat). Au vrut sa imi dea si bidonul cu restul de 200 ml sau cat mai ramasesera, dar nu l-am luat. A mea nu consuma ulei deloc. B-)
  • Vitara 1.4 MT Luxus AllGrip 2019

Offline Myhay

« Răspuns #233 : 10.Nov.2022, 07:59:47 p.m. »
Ca idee , Motul nu mai este demult ce a fost. A ramas doar numele de ei cand mai faceau cate ceva bun. Iar 8100 ala…este un ulei prea mult mediatizat si cam atat. Prefer Ecstar strict dintre astea doua.
  • Suzuki Baleno 1.2 DUALJET GLX / Granite Grey Mettalic + Vitara Hybryd ALLGRIP 1.4Boosterjet Spirit 6MT / Galactic Grey Metallic

Offline zambru

« Răspuns #234 : 23.Nov.2022, 12:55:42 a.m. »
ECSTAR = ENEOS ????

• Suzuki Ignis

Offline Laurentiu

« Răspuns #235 : 23.Nov.2022, 12:39:04 p.m. »
Prefer Ecstar strict dintre astea doua.
Eu folosesc de ani de zile RAVENOL SSO USVO 0W30. Este un ulei full sintetic produs in Germania; fiecare bidon (1, 4 sau 5 litri) are holograma si un cod QR ce poate fi scanat si verificat prin internet asa ca, nu prea poate fi "shmenuit" de localnici.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline Myhay

« Răspuns #236 : 23.Nov.2022, 12:48:10 p.m. »
Stiu si eu. Am folosit Ravenol aproape 7-8 ani la masinile vechi. Si Baleno tot Ravenol a vazut vreo 3 ani adica 6 revizii. Dar avand in vedere ca pretul pentru Ecstar a scazut din nou am trecut pe acesta. Acum 1-2 ani 4 L de Ecstar costau cat 5L de Ravenol. In aceeasi bani clar se vede cine e castigator fara dubii. Cum eu fac la ambele masini reviziile la 7-8k km adica cam la 6 luni….. se simte la buzunar cu Ravenol.
  • Suzuki Baleno 1.2 DUALJET GLX / Granite Grey Mettalic + Vitara Hybryd ALLGRIP 1.4Boosterjet Spirit 6MT / Galactic Grey Metallic

Offline Myhay

« Răspuns #237 : 23.Nov.2022, 12:53:03 p.m. »
ECSTAR = ENEOS ????

Din fisele tehnice ale ambelor produse ( sunt identice) si avand in vedere ce scrie pe spatele bidonului Ecstar in stanga jos raspunsul este da. Este acelasi ulei. Difera doar ambalajul.

The following users thanked this post: zambru

Offline zambru

« Răspuns #238 : 23.Nov.2022, 03:27:11 p.m. »
ECSTAR = ENEOS ????

Din fisele tehnice ale ambelor produse ( sunt identice) si avand in vedere ce scrie pe spatele bidonului Ecstar in stanga jos raspunsul este da. Este acelasi ulei. Difera doar ambalajul.
Mersi, Mihai. Dar stii si de ce?

Si apropo, cine comercializeaza Ecstar original? Numai reprezentantele Suzuki?
La Eneos m-am interesat de un ulei de angrenaje care nu exista, in schimb la Ecstar exista. Ce sa inteleg de aici?
  • Suzuki Ignis

Offline Myhay

« Răspuns #239 : 23.Nov.2022, 03:33:55 p.m. »
Pai cred ca e vorba de licente si de cum se imparte banul. Face Eneos ulei si il imbuteliaza si Ecstar ca sa vanda in nume propriu sau mai bine zis Suzuki si a creat propria linie prin Ecstar. Ca si cu uleiul Mercedes sau Vw. Au siglele lor pe bidoane dar uleiul in sine este Castrol sau Shell.

De comercializat am vazut ca in ultimul an se gaseste Ecstar si pe la diverse magazine auto online. Furnizorul ar trebui sa fie acelasi. Nu se complica nimeni sa falsifice acest Ecstar. Nu merita.

The following users thanked this post: zambru