Autor Subiect: Despre proprietățile uleiului de motor  (Citit de 26099 ori)

0 Membri şi 5 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline chriss

Re: Despre proprietățile uleiului de motor
« Răspuns #200 : 16.Feb.2021, 02:26:21 a.m. »
@enicky
"Presupun ca acest ulei ti l-ai cumparat tu, cei de la service ce au spus, pt. ca esti inca in garantie ?"
Eu mi-am cumparat uleiul Sustina si tot eu l-am schimbat.Nu mai am treaba cu garantia lor.Cu banii aia imi iau altceva pt masina decat sa le dau lor la reprezentanta.
Asa ies cu revizia la max 200 ron ulei,filtre,etc
Am deja peste 3 ani si 65k cu masina.
Apropoo nu vad diferenta intre Sustina si Ecstar dupa 2000 km de la schimb.
  • suzuki vitara PASSION 1.6 allgrip 2017
All grip

The following users thanked this post: enicky

Offline Myhay

« Răspuns #201 : 16.Feb.2021, 01:49:46 p.m. »
Eneos ( sustina ) si ecstar sunt exact acelasi ulei. Singura diferenta este bidonul.
  • Suzuki Baleno 1.2 DUALJET GLX / Granite Grey Mettalic + Vitara Hybryd ALLGRIP 1.4Boosterjet Spirit 6MT / Galactic Grey Metallic

Offline chriss

« Răspuns #202 : 16.Feb.2021, 02:03:00 p.m. »
Sustina pare mai inbunatatit,mai innoit sa zicem.
All grip

Offline Myhay

« Răspuns #203 : 16.Feb.2021, 02:59:50 p.m. »
Pare... ca i au schimbat ambalajul. Daca aveti fisa  ( TDS ) de pana acum ( veche ) si cea noua ( daca este noua ) putem compara sa vedem ce si cum daca sunt diferente. Sau fisa de securitate MSDS.
  • Suzuki Baleno 1.2 DUALJET GLX / Granite Grey Mettalic + Vitara Hybryd ALLGRIP 1.4Boosterjet Spirit 6MT / Galactic Grey Metallic

Offline chriss

« Răspuns #204 : 16.Feb.2021, 03:10:57 p.m. »
Are tehnologia Wbase
Am gasit fisa de la 0w 30
All grip

Offline remarque

« Răspuns #205 : 02.Mar.2021, 02:47:23 p.m. »
Făcut test la Ploiești la uleiul din attach, după 7500 km de la schimb. Nu pot prezenta testul că mi se zice în raport că e interzis.

Vâscozitatea cinematică la 100 grade C [cSt] a scăzut de la 9,5 cu mai bine de două unități.
Punctul de inflamabilitate [grade Celsius]a scăzut și el. 

Din cele două de mai sus rezultă nu numai că uleiul e slăbuț dar și că motorul aruncă benzină în baia de ulei.
Cum și mănâncă ceva ulei nu se vede în carter creștere la nivelul uleiului, chiar există o ușoară scădere.

Cei de la Ploiești mi-au zis că au avut multe benzinare noi de la Honda și Porsche cu aceeași problemă. De la Honda e vestitul 1,5 V-TEC, motorul pe benzină cu cel mai mare randament din lume.
A ajuns și 1,6 T-GDI de la Hyundai într-o companie selectă. Ca să citez totuși și ceva din test: „Dilutia cu carburant reduce grosimea filmului de ulei si poate avea ca rezultat uzura prematum a zonei de combustie
(pistoane, segmenti si cilindri) si uzura lagarelor din carterul motorului.”

Va trebui să schimb de acum uleiul cel târziu la 5000 km, la fel ca cei din SUA. Motoare cu injecție directă și turbină de putere mare și cilindree mică ...
Knock! knock! knock! Cine bate? Rod knock!
La Suzuki RO un defect major în garanție ți-l rezolvi pe banii tăi! Până îi acționezi în instanță pentru recuperarea prejudiciilor...
New Vitara 1.6 VVT MT Passion Allgrip

The following users thanked this post: ntire2000, enicky, teutzue

Offline ntire2000

« Răspuns #206 : 02.Mar.2021, 02:52:24 p.m. »
Pai noua ni se recomanda sa facem revizia la 20000 de km ..... ca nu-i panica, coafura rezista.  :fluier:
Nu stiu de ce, dar banuiesc ca urmatorul ulei testat o sa fie Ravenol.
Astept cu interes raportul.  :D
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline Myhay

« Răspuns #207 : 02.Mar.2021, 04:06:02 p.m. »
Felicitari pentru curajul de a face test uleiului!

Dar totusi nu inteleg de ce este interzis sa prezinti testul. Pana la urma l ai platit , e cumva secret de stat asa il considera ei? Pe net sunt mii de astfel de teste facute la companii mult mai mari si sunt postate pe forumuri.

In rest , sunt ceva urme de metale in ulei? Vechea problema a motoarelor pe injectie directa este dilutia mare a uleiului cu benzina si depunerile de carbon pe supape. Probleme care nu pot fi rezolvate. Asta este natura tehnologiei. Sunt de parere ca pentru a se evita aceste doua probleme ori se implementa un sistem hibrid de injectie ( direct si multipunct ) care sa spele supapele pt a se evita depunerile de carbon sau motor turbo cu injectie multipunct.

Daca folosesti si Ravenol in alta masina chiar sunt curios ce rezultate ies si la ce motor.

Offline teutzue

« Răspuns #208 : 02.Mar.2021, 06:01:42 p.m. »
Multumim de analiza si rezultatele partiale @remarque. Se adevereste vorba din popor ca motoarele astea mai noi nu sunt la fel de fiabile - cu turbo cred ca e inevitabil sa pape ceva ulei. De honda stiam ca are probleme cu motorul de 1.5 dar la hyundai nu ma asteptam. Ce-i drept e tare curios cum scot ei niste motoare relativ micute cu putere mare. E un risc pe care si l-au asumat in cunostinta de cauza intuiesc. Oricum, dupa cum zicea si @ntire2000, ravenol s-ar putea sa fie mai de calitate. Eu il folosesc la masina veche si chiar observ empiric ca nu se consuma cum se consumau alte uleiuri mai cu staif.

Cumva e de necrezut ca trebuie schimbat uleiul asa de repede dar asta e deocamdata. E ca la masinile sport aproape, la 7500 km....
  • Yaris Cross HEV 2024, Mitsubishi Colt 1.5 Ralliart 2009, 150 cp
Ex: S-Cross 2013, Mitsubishi Colt 1.1

Offline chriss

« Răspuns #209 : 02.Mar.2021, 06:56:20 p.m. »
Eu am folosit doar Ecstar 0w20 ,anul asta am bagat Sustina Eneos,nu vad nici o diferenta.Schimbul il fac de obicei pe la 15-17k ,uleiul iese destul de uzat,chiar fff uzat.Ce ulei sa mai punem? Ori sunt falsuri ori asta e...
All grip