Autor Subiect: Despre proprietățile uleiului de motor  (Citit de 26103 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline remarque

Re: Despre proprietățile uleiului de motor
« Răspuns #190 : 04.Oct.2020, 03:58:17 p.m. »
Probabil nu s-a înghesuit nimeni să-ți răspundă pentru că odată ce-ți alegi singur uleiul și te afli în perioada de garanție sau de garanție extinsă ai dat service-urilor Suzuki (și nu numai) un excelent pretext pentru a nu-și onora obligațiile. Să mă risc eu.

Ți-ai luat mașina prin iunie 2016, te afli în perioada de garanție extinsă. Ca o paranteză la mine garanția dar și garanția extinsă au însemnat zero barat deși am avut cele mai grave probleme posibile la motor (și asta umblând cu el extrem de soft și punând la revizii doar uleiurile recomandate de Suzuki), poate la tine va fi altfel.

Mai la obiect cele două uleiuri au specificații apropiate, cum ai motor MPI aspirat contează mai puțin avantajul dat de Noack Volatility de la 5w20. Iar despre API SN versus API SM  n-am suficient timp acum să caut, dar nu m-aș îngrijora. Să fac o paralelă: între ACEA (norma europeană) A3/B3 mai veche și A5/B5 mai nouă aș alege întotdeauna A3/B3 care are HTHS-ul mai mare, A5/B5-ul a fost ales pentru încadrare în normele de poluare (emisiile de noxe fiind direct dependente de consum) și nu ajută deloc rezistența la uzură.

HTHS-ul  la ambele uleiuri de care vorbești lipsește, ăsta nu e semn bun, probabil e mic sau foarte mic.

Pentru păstrarea garanției îți recomand să pui în motor uleiul recomandat, 0w-20 sau care o fi.
« Ultima Modificare: 04.Oct.2020, 04:26:13 p.m. de remarque »
Knock! knock! knock! Cine bate? Rod knock!
La Suzuki RO un defect major în garanție ți-l rezolvi pe banii tăi! Până îi acționezi în instanță pentru recuperarea prejudiciilor...
New Vitara 1.6 VVT MT Passion Allgrip

The following users thanked this post: gigel

Offline aavii

« Răspuns #191 : 15.Oct.2020, 05:37:46 p.m. »
   Bună ziua!
   Ce părere aveţi despre uleiul Eneos 5W20, care este clasificat API SN, comparativ cu Eneos 0W20 clasificat API SM? Având în vedere, că practic sunt la acelaşi preţ, care credeţi că are caracteristici mai bune pentru motorul M16A? Incerc să ataşez şi caracteristicile.
O intrebare ..de ce te uiti la asa multe speicifcatii ale uleiurilor? :) Nu strica nimanui sa inteleaga care e treaba cu uleiul dar pentru cam toata lumea abia daca conteaza ca punem 0w30 sau 5w40. De ce zic asta? Daca lumea ar fi asa inteligenta pe partea de uleiuri pe cat s-ar crede, ar avea ulei pentru vara, ulei pentru iarna, ulei pentru mers mai sportiv, etc ori pentru unul care merge 100% in regim normal cu masina si avem acelasi ulei si la -20 grade si la 40 grade... avem un motor care constructiv nu depaseste temperatura de siguranta, avem un mers care prin conduita nu forteaza motorul foarte rau... de ce ne complicam asa mult cu diferentele minore la uleiuri?
Mai degraba sa ne facem griji cat de des schimbam uleiul (ca oricum 15000 km e minim pentru un ulei sanatos) si apoi ca orice om ne uitam la bani.
Dar ... trebuie sa existe o telenovela si pe acest capitol, nu?
  • Suzuki Vitara S grade

Offline ntire2000

« Răspuns #192 : 15.Oct.2020, 06:40:05 p.m. »
Mai degraba sa ne facem griji cat de des schimbam uleiul (ca oricum 15000 km e minim pentru un ulei sanatos) si apoi ca orice om ne uitam la bani.

Ai gresit, cred ca ai vrut sa zici ca 15000 de km e maxim pentru un ulei sanatos.  :D
In rest, corect punctul de vedere.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline gigel

« Răspuns #193 : 16.Oct.2020, 10:33:07 a.m. »
  Bună ziua!
  Sunt de acord cu tine.Intenţia nu a fost să fac o telenovelă din alegerea uleiului. Am văzut că pe forum, sunt persoane care discută în cunoştinţă de cauză despre acest lucru şi am vrut să aflu şi părerea acestora, despre acest tip de ulei. Am ales să merg tot pe 0W20, ţinând cont că schimburile le fac cam la 10000km, iar HTHS este pentru ambele standarde >2,9.
  • S Cross Start -Silky Silver Metallic

The following users thanked this post: remarque

Offline cioxi

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 17
  • Gen: Bărbat
    • galati
« Răspuns #194 : 20.Dec.2020, 04:36:27 p.m. »
Uleiul este 190 de lei pe emag.
Sa-l vinzi cu 357 de lei mi se pare lipsa de bun simt în conditiile în care prestezi servicii de toata jena cu meseriasi slab calificati.
Dai un ban dar macar sa stii ca merita.

A durat cam o ora jumătate.
Dar au facturat 2.70 ore, de aceea manopera e mai scumpa.

PS: de pretul manoperei în conditiile de acum nu are rost sa discutam; traim vremuri anormale si multi se târasc de la o luna la alta, putem spera ca mai rezista pâna la revizia urmatoare.
Dar macar sa fie profesionisti la preturile astea.

PS2: eram singurul care purta masca.
Revizia numarul 2 a mea, nu la reprezentanta:

- filtru polen mann = 45 lei
 - filtru ulei mann = 28 lei
 - filtru aer Herth Buss Jakoparts 65 lei
 - ulei Ravenol VMP USVO 5w30 = 225 lei

Total piese 353 lei
Manopera 70 lei

Revizia nr.2 total = 423 lei
Revizia numarul 2 a mea, nu la reprezentanta:

- filtru polen mann = 45 lei
 - filtru ulei mann = 28 lei
 - filtru aer Herth Buss Jakoparts 65 lei
 - ulei Ravenol VMP USVO 5w30 = 225 lei

Total piese 353 lei
Manopera 70 lei

Revizia nr.2 total = 423 lei
buna ziua
ati putea sa imi spuneti de ce ati folosit ulei ravenol in loc de ecstar

multumesc
  • sx4 s-cross

Offline ntire2000

« Răspuns #195 : 20.Dec.2020, 05:19:51 p.m. »
Cam toata lumea de pe acest forum e de acord (ceva cu adevarat exceptional) ca Ravenol este un ulei mult mai bun decât ceea ce recomanda/ofera fabricantul masinii.
Ecstar este recomandat de catre producatorul sau sa nu fie folosit mai mult de 15k de km, asta în timp ce reviziile recomandate ale masinii sunt din 20 în 20k de km - concluzia o tragi tu.
La urmatoarea revizie o sa trec si eu pe aceasta marca de ulei.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline sancheznfy_br

« Răspuns #196 : 20.Dec.2020, 06:58:14 p.m. »
Nu stiu daca e mai bunRavenol decat Ecstar, dar e mai putin contrafacut(cel putin asa reiese din marketing)
Cred ca cea mai imp. E coeficientul de ungere
Asa poate alegem Sustina!
Probabil la ulei e ca la televizoare, Vestel face o groaza de branduri.Daca Ravenol, Ecstar(nici nu stiu unde e facut) sau Sustina produc singuri si nu au vandut licenta la unul gen "Vestel" atunci eu zic ca de bine.
Daca stiati, MOTUL e partener oficial Suzuki( cel putin in UK, unde apare pe situl Suzuki).Pe aici e mai putin prezent vizibil pe siteul.Suzuki

Trimis de pe al meu SM-A530F folosind Tapatalk
  • vitara 2w passion 1.6 VVT

Offline enicky

« Răspuns #197 : 28.Dec.2020, 06:31:10 p.m. »
Numai benzina de 100 bag. Si ulei Sustina
  Presupun ca acest ulei ti l-ai cumparat tu, cei de la service ce au spus, pt. ca esti inca in garantie ?
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Christian 1

• Vizitator
« Răspuns #198 : 28.Dec.2020, 06:40:22 p.m. »
@chriss la fel si eu, tot benzina numai de 100, acum am ulei Motul 5w-30 in motor, dar in primavara trec si eu pe Eneos Sustina 5w-40(cumparat deja si pregatit).

Offline remarque

« Răspuns #199 : 30.Dec.2020, 07:02:22 a.m. »
Am alimentat 4-5 luni mai călduroase de pe an cu benzină  cu CO 100 pe motor benzină turbo de 177 CP. Strict pentru prevenție LSPI. Plus ulei Ravenol norma Dexos 1 Gen 2 (nu Dexos 2) ce previne și el LSPI. Uleiul pe un turbo ce merge mult prin oraș schimbat la 7500, maxim 10.000 km. Pe același motor în restul anului benzină cu CO 95.

Pe un 1,6 MPI aspirat numai benzină cu CO 95.
Knock! knock! knock! Cine bate? Rod knock!
La Suzuki RO un defect major în garanție ți-l rezolvi pe banii tăi! Până îi acționezi în instanță pentru recuperarea prejudiciilor...
New Vitara 1.6 VVT MT Passion Allgrip