Autor Subiect: Despre proprietățile uleiului de motor  (Citit de 26117 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline aavii

Re: Despre proprietățile uleiului de motor
« Răspuns #140 : 22.Iul.2019, 11:44:15 a.m. »
Deci eu sunt ultimul de aici care mi-am dat seama ca cei de la service recomanda si folosesc (dupa nu stiu ce criterii) pentru motorul K14C, ulei 0w-30 in loc de 5w-30 asa cum e recomandat in manual?
Nu prea inteleg aceasta ajustare. Recomandarile din manual zic eu ca ar prima in fata mecanicilor din service

Multi ar zice ca nu e diferenta mare intre ele (atat timp cat practic au aceeasi vascozitate in regim de mers normal) si ca diferenta e doar la rece ceea ce in mare parte au dreptate daaaar.... 0w-30 este un ulei mult mai aditivat si mai scump decat 5w-30. Deci, de ce nu or tine si ei cont de recomandarile suzuki?

Nu deschid discutia de marca uleiului pentru ca o sa ma rezum la omologari sau atestari: Trebuie sa fie minim ACEA A2/A3 sau VW502 (nu mai stiu dupa ritul american API parca SN ) Banuiesc ca Ecstar le are ca nu am vazut comercializat pe undeva si nici eticheta nu am avut mintea sa o citesc la momentul potrivit
  • Suzuki Vitara S grade

Offline sergiupapuc

« Răspuns #141 : 22.Iul.2019, 01:03:28 p.m. »
Deci eu sunt ultimul de aici care mi-am dat seama ca cei de la service recomanda si folosesc (dupa nu stiu ce criterii) pentru motorul K14C, ulei 0w-30 in loc de 5w-30 asa cum e recomandat in manual?
Nu prea inteleg aceasta ajustare. Recomandarile din manual zic eu ca ar prima in fata mecanicilor din service

Multi ar zice ca nu e diferenta mare intre ele (atat timp cat practic au aceeasi vascozitate in regim de mers normal) si ca diferenta e doar la rece ceea ce in mare parte au dreptate daaaar.... 0w-30 este un ulei mult mai aditivat si mai scump decat 5w-30. Deci, de ce nu or tine si ei cont de recomandarile suzuki?

Nu deschid discutia de marca uleiului pentru ca o sa ma rezum la omologari sau atestari: Trebuie sa fie minim ACEA A2/A3 sau VW502 (nu mai stiu dupa ritul american API parca SN ) Banuiesc ca Ecstar le are ca nu am vazut comercializat pe undeva si nici eticheta nu am avut mintea sa o citesc la momentul potrivit
...nu te obliga nimeni, nici legal nu este, sa accepti ceea ce recomanda cei din service...pur si simplu ceri exact ce este scris in cartea masinii si conform cerintelor producatorului, nu au cum sa refuze!
  • Vitara 2019 1.4BoosterJet AllGrip AT Passion

Offline aavii

« Răspuns #142 : 22.Iul.2019, 01:15:11 p.m. »
...nu te obliga nimeni, nici legal nu este, sa accepti ceea ce recomanda cei din service...pur si simplu ceri exact ce este scris in cartea masinii si conform cerintelor producatorului, nu au cum sa refuze!
Pai da zdrulea s-a gandit ca difera? Abia acum cand a iesit din garantia de 3 ani si am inceput sa ma interesez pe cont propriu am descoperit asta. Era asa mai mult o observatie :)
  • Suzuki Vitara S grade

Offline Myhay

« Răspuns #143 : 04.Aug.2019, 09:00:35 a.m. »
Vizionati in special de la min 17:50 incolo. Fiecare judeca cum doreste.

https://m.youtube.com/watch?feature=youtu.be&t=1069&v=gqmKz_nj5rE
  • Suzuki Baleno 1.2 DUALJET GLX / Granite Grey Mettalic + Vitara Hybryd ALLGRIP 1.4Boosterjet Spirit 6MT / Galactic Grey Metallic

The following users thanked this post: ntire2000

Offline ntire2000

« Răspuns #144 : 04.Aug.2019, 04:11:17 p.m. »
Unii o vând la momentul potrivit - e durerea de cap a altora.
De aia n-o sa mai cumpar ever SH.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

The following users thanked this post: Myhay

Offline Myhay

« Răspuns #145 : 04.Aug.2019, 05:17:33 p.m. »
Da , ai perfecta dreptate. Poate totusi mai sunt printre noi cei de moda veche care o tin 10-12 ani.
  • Suzuki Baleno 1.2 DUALJET GLX / Granite Grey Mettalic + Vitara Hybryd ALLGRIP 1.4Boosterjet Spirit 6MT / Galactic Grey Metallic

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #146 : 04.Aug.2019, 05:19:40 p.m. »
Ihi.. :D ;)
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline rdr11

« Răspuns #147 : 07.Iul.2020, 10:12:55 p.m. »
Totusi imi poate si mie explica cineva de ce acest ulei de la kafuland nu e bun ? Dupa o documentare mai amanuntita am gasit ca acest ulei are API SL (exact ce recomanda in cartea tehnica la motorul m13a suzuki) https://www.api.org/products-and-services/engine-oil/eolcs-categories-and-classifications/oil-categories#tab-gasoline si multi mi-au spus ca 10w40 e prea gros (pe alt forum) , sa pun 5w30, tot in cartea tehnica scrie ca pot pune si 10w40 , unde arata clar ca functioneaza perfect intre -20C si +30c , noi rar avem ierni in romania cu sub -20c si daca avem e pentru cateva zile.

Astept niste raspunsuri mai detaliate in cunostinta de cauza. Daca vreti sa va documentati aveti link-uri la uleiul folosit de mine mai sus.

• suzuki ignis 2000 1.3 16v

Offline ntire2000

« Răspuns #148 : 07.Iul.2020, 10:37:20 p.m. »
Având peste 100k de km, motorul tau nu mai e la prima tinerete.
Daca nici nu stii ce ulei a vazut la viata lui sau daca a avut parte de revizii periodice, n-ar fi tocmai indicat sa pui un ulei chiar la limita de subtire.
S-ar putea sa ai surpriza ca-l bea cu sete si e mai nociv fenomenul asta decât sa pui un ulei un pic mai vâscos completat cu un aditiv.

Referitor la uleiul de Kaufland eu n-am nici o problema, fiecare poate lua ulei din orice magazin.
Eu unul prefer sa-l iau de la un distribuitor autorizat sau din reprezentanta.
Problema pe care mi-am pus-o am expus-o în postarea de mai jos.
https://suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=31.msg303835#msg303835
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline rdr11

« Răspuns #149 : 07.Iul.2020, 11:35:41 p.m. »
Am inteles, ce-i sigur e sigur intr-adevar , am sa trec pe Motul 6100 Synergie+ 10W40 , oricum n-am mers mult cu uleiul de kaufland, cam 1000km , saptamana asta am sa-l schimb oricum ca nu-i o avere.
  • suzuki ignis 2000 1.3 16v