0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.
Deci eu sunt ultimul de aici care mi-am dat seama ca cei de la service recomanda si folosesc (dupa nu stiu ce criterii) pentru motorul K14C, ulei 0w-30 in loc de 5w-30 asa cum e recomandat in manual?Nu prea inteleg aceasta ajustare. Recomandarile din manual zic eu ca ar prima in fata mecanicilor din serviceMulti ar zice ca nu e diferenta mare intre ele (atat timp cat practic au aceeasi vascozitate in regim de mers normal) si ca diferenta e doar la rece ceea ce in mare parte au dreptate daaaar.... 0w-30 este un ulei mult mai aditivat si mai scump decat 5w-30. Deci, de ce nu or tine si ei cont de recomandarile suzuki?Nu deschid discutia de marca uleiului pentru ca o sa ma rezum la omologari sau atestari: Trebuie sa fie minim ACEA A2/A3 sau VW502 (nu mai stiu dupa ritul american API parca SN ) Banuiesc ca Ecstar le are ca nu am vazut comercializat pe undeva si nici eticheta nu am avut mintea sa o citesc la momentul potrivit
...nu te obliga nimeni, nici legal nu este, sa accepti ceea ce recomanda cei din service...pur si simplu ceri exact ce este scris in cartea masinii si conform cerintelor producatorului, nu au cum sa refuze!