Autor Subiect: Suspensii, arcuri, amortizoare, New Vitara  (Citit de 11850 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline VictorN

Re: Suspensii, arcuri, amortizoare, New Vitara
« Răspuns #50 : 07.Iun.2021, 09:30:26 p.m. »
Am gasit pe un site din uk un alt tip de arcuri. Sunt niste arcuri ajutătoare care se montează pe interiorul celor OEM.

Comportamentul Vitarei mele cu 2 persoane și bagaje in spate, in limitele admise de producător e unul periculos. Pe drum ușor denivelat sau peste denivelări succesive are o țopăială extremă. Genul asta de probleme ar trebui rezolvate de producător, nu de noi. Nu cred ca ar trebui să umblăm noi după arcuri noi și să ne mai punem și problema de anulare a garanției in cazul înlocuirii lor.
Cred că dacă ne-am organiza i-am putea convinge că e o problema reală cu care ne confruntăm toți. Macar daca nu ne rezolvam noi problema, să schimbe arcurile din fabrica pentru noile Vitara.

Trimis de pe al meu KB2003 folosind Tapatalk

Offline daktery

« Răspuns #51 : 07.Iun.2021, 09:38:59 p.m. »
Eu cred ca noi care am schimbat arcurile originale cu Mad-uri  ori am iesit din garantie ori nu ne intereseaza prea tare garantia...
Cine pune Mad-uri este clar ca face ceva off-road sau tracteaza sau face offcamping, iar in sensul asta nu ai ce sa comentezi la producator.

Sent from my M2007J3SG using Tapatalk

• Suzuki Vitara 1.6 vvt/spirit/allgrip/MT

Offline VictorN

« Răspuns #52 : 07.Iun.2021, 09:43:42 p.m. »
Nu mă refer la schimbarea opțională.

Eu nu fac off-road. Dar îmi pun probleme de siguranță când am 2 pasageri spate. Din considerentele astea schimb arcurile.

Offline enicky

« Răspuns #53 : 08.Iun.2021, 12:14:48 a.m. »
Am gasit pe un site din uk un alt tip de arcuri. Sunt niste arcuri ajutătoare care se montează pe interiorul celor OEM.
   Si de la firma de la care le-am luat eu au asemenea arcuri auxiliare, care sunt intr-adevar o varianta mai ieftina, dar mie mi s-a parut mai complicata.
Alt aspect este ca problema nu apare inca de la inceput, ci mai tarziu, probabil si dupa cat de des este incarcata masina la maxim, dar in general cam dupa 2-3 ani se manifesta si este relativ greu de dovedit la un dealer, deoarece e aproape imposibil sa te prezinti cu masina cu portbagajul plin+5 persoane. Bine, nu e imposibil, dar mai depinde si de alte aspecte...
  Ma mai gandesc ca si multe repere, de genul arc, amortizor, etc. sunt fabricate sa lucreze optim cam cat este garantia, apoi ...ti le schimbi singur.
  Alt exemplu sunt amortizoarele de la hayon, la care eu umblu 1-2 ori pe saptamana, iar la acest moment(dupa 5 ani) ale mele au zilele numarate.
Vineri am programare si eu la schimbat arcuri.
  Sper sa nu mai ai probleme cu "meseriasii" de la.... hai sa nu le fac reclama proasta, mai am o masina in garantie si inca ii mai testez . :)
Sa nu uiti de geometrie.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline daktery

« Răspuns #54 : 08.Iun.2021, 06:23:31 a.m. »
Aparent pare sa nu fi fost problema la montator, producatorul a solicitat returnarea arcurilor.....nu stiu ce sa mai zic.
Am programare la DAV Voluntari...si sper sa nu mai fie cu probleme.

Offline enicky

« Răspuns #55 : 08.Iun.2021, 08:57:48 a.m. »
Aparent pare sa nu fi fost problema la montator, producatorul a solicitat returnarea arcurilor.....nu stiu ce sa mai zic.
    Da, dar te-a mai contactat cineva de la ei?! A ales sa-ti dea banii inapoi ca sa nu-ti vina vreo idee sa faci reclamatie, ca era valoare mare, presupun. :)
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline VictorN

« Răspuns #56 : 08.Iun.2021, 09:05:08 a.m. »
Depinde cat o încarci. Daca pui 3 pasageri spate și bagaje, problema se observă din primul an, poate chiar din start. Cel puțin așa a fost la mine (in noiembrie am luat mașina, in iulie am sesizat problema)
Apoi, într-adevăr, pe măsură ce trece timpul și tot circuli cu pasageri în spate, problema devine presantă.

De unde ai achiziționat arcurile @enicky ?

Offline daktery

« Răspuns #57 : 08.Iun.2021, 10:29:05 a.m. »
Tot puneti placa asta cu 3 pasageri + bagaje in spate la vitara .....de cate ori pe an se intampla situatia asta? Si pe ce distanta? Eu cred ca pt 100-200 km nici nu se pune. Daca o folosesti de mai mult de 2 ori pe an cu 3 pasageri in spate + bagaje atunci ati ales masina gresita de la inceput.

Offline VictorN

« Răspuns #58 : 08.Iun.2021, 10:38:51 a.m. »
Daca nu voiam pasageri spate îmi luam un coupe in 2 locuri.

Daca ai părinți/copii/nepoți nu-ți mai iei Vitara?

Într-un an jumate am facut pe puțin vreo 15 drumuri care depășesc 400km, jumătate din ele cu pasageri.

Offline enicky

« Răspuns #59 : 08.Iun.2021, 10:41:55 a.m. »
  https://offroad24.ro/echipa-taubenreuther-romania/
De aici le-am cumparat. Se poate discuta si telefonic(mai scoti o reducere de pret) si pe mail, oamenii sunt sociabili.
https://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=6600.740