Autor Subiect: Suspensii, arcuri, amortizoare, New Vitara  (Citit de 11851 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline VictorN

Re: Suspensii, arcuri, amortizoare, New Vitara
« Răspuns #20 : 26.Aug.2020, 09:06:21 p.m. »
Salut! Când am doi pasageri în spate am un balans sus-jos foarte puternic când dau peste denivelari și se aude un zgomot foarte puternic la denivelările mai grave, ca și cum scutul de la diferențial atinge de jos. Îmi e frica sa nu crape diferențialul sau bratele ce îl susțin.

Credeți ca atinge de jos scutul sau e altceva? Ce ar trebui sa fax sa remediez problema? Voi ce masuri ați luat?

De menționat ca am regimul corect de presiune.

Trimis de pe al meu ONEPLUS A5010 folosind Tapatalk

Offline Adrian 2017

« Răspuns #21 : 26.Aug.2020, 10:21:54 p.m. »
Schimba arcurile cu unele de la Mad
  • Suzuki Vitara Spirit 1.6 vvt MT 4x4 2017
Extremele nu sunt bune, cautati calea de mijloc

Offline kellogs

« Răspuns #22 : 26.Aug.2020, 10:22:36 p.m. »
Nu e scutul diferential spate; am dat eu o data cu el in beton si am rupt un brat pe acolo. Put si simplu renunti la lest pe spate, sau... scoti banul si pui alte arcuri pe spate.
simulatoare TPMS, pentru Suzuki si nu numai - https://spooftpms.com
adaptoare lumini frane/semnalizare SUA (rosu/rosu) -> EU (rosu/portocaliu) - https://rearlightsbox.eu/

Online ntire2000

« Răspuns #23 : 26.Aug.2020, 10:46:28 p.m. »
Destul de corect ceea ce spun colegii.
La o masina sub un an vechime trebuie sa chemi un taxi sau Uber pentru restul pasagerilor - ca sa nu ai masina prea încarcata pe puntea spate.
Sau sa mai bagi niste sute de euro într-o suspensie mai performanta, ca producatorul a testat masina cu niste japonezi mai maruntei.

Sfatul meu e sa procedezi totusi cum ti-am scris în privat.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline enicky

« Răspuns #24 : 27.Aug.2020, 08:51:12 a.m. »
...Când am doi pasageri în spate am un balans sus-jos foarte puternic când dau peste denivelari și se aude un zgomot foarte puternic la denivelările mai grave, ca și cum scutul de la diferențial atinge de jos.
     Nu lovesti de asfalt, stai linistit, arcurile sunt moi si fac cursa totala, iar la compresie maxima fac un zgomot de soc, l-am avut si eu, am verificat cu incarcatura, masina se lasa tare, dar nu atinge nimic la exterior. Asta a fost si unul din motivele ptr. care am schimbat arcurile.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline Dogy

« Răspuns #25 : 28.Aug.2020, 02:09:02 p.m. »
Toate Vitarele (ca sa nu zic toate Suzuki-urile) fac asa. Amortizoarele sunt slabe pe spate, masina se lasa mult cu pasageri in spate (nu mai vorbesc daca mai ai si bagaje), iar la anumite denivelari ale drumului, luate cu o anumita viteza, pur si simplu amortizoarele lovesc in capat (nu stiu tehnic sa-ti explic), de aceea apare si zgomotul. Am patit-o si eu cu 2 pasageri in spate.
Scutul de la diferential nu atinge asfaltul. Scutul atinge cand mergi incarcat pe drumuri neasfaltate, cu sleauri formate in dreptul rotilor si cu ridicatura aia pe mijloc. Am mers 2 persoane pe un asemenea drum - nu am atins deloc; am mers 4 persoane pe acelasi drum a doua zi - am "raschetat" din cand in cand cu scutul ridicatura aia din mijlocul drumului. Si nu erau doua persoane chiar grele.

• Suzuki Vitara Facelift 2019 1.0 Passion 5MT Allgrip

Offline kiko77

« Răspuns #26 : 24.Apr.2021, 03:31:06 a.m. »
Eu 130 grame ea 3 ani si 17000 km
Sta lasata pe  partea soferului 5-7mm mai ales spate fata mai putin
Am fost in parcare la radacinoase si este o diferenta
de 1.5-2cm pe ambele parti in spate si  mica pe fata fata de masina noua
Am schimbat cauciucurile si amortizoarele nu erau curse
La schimbatul arcurilor se schimba si fata?
Nu se comporta ciudat masina cu arcuri moi fata si tari spate?
In afara de mad a mai montat cineva alta firma?
Eu am vitara s 1.4 4x4 2017 decembrie nu stiu daca astea noi au alta garda
Am si insonorizare  si sub in roata mai sanatos cateva kg bune in plus
  • Vitara 1.4 S Allgrip AT

Offline enicky

« Răspuns #27 : 24.Apr.2021, 03:49:43 p.m. »
Eu 130 (kilo)grame ea 3 ani si 17000 km
   Posibil sa fi vrut sa spui "kilograme". La semnatura pune si masina in loc de "fara". :)

La momentul schimbarii am cautat si ptr. mine altceva mai ieftin, exista atunci Eibach, ti-am cautat, vad ca exista si acum sunt mai ieftine si o ridica  doar cu 2,5cm, ceea ce nu e rau, are de unde sa se "lase" si nu modifica tinuta masinii, vezi aici. Posibil sa le gasesti si la alt vanzator, mai cauta dupa model.
Originalele se lasa la toate Vitarele, dar fenomenul  se petrece in timp si este greu de observat. Dar cea mai buna comparatie este cu una noua in parcarea unui dealer.
  Pentru rezultat optim e bine sa le schimbi pe toate patru, altfel, suspensiile lucreaza diferit, cea defecta lucreaza prost si o uzeaza suplimentar si pe cea noua.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline kiko77

« Răspuns #28 : 25.Apr.2021, 06:09:33 p.m. »
Suna interesant Eibach E30-80-013-01-22 Am citit cateva opinii mai ales la cele de coborare
Eu nu fac off road deci 4 cm fata de 2.5cm nu conteaza
Am vazut ca ei recomanda si amortizoare b8 care am inteles ca sunt dure
Am avut x3 nu mai vreau dure[am imbatranit]Alea standard echivaleaza b4
La rezistenta seamana cu mad sau cu alea originale?
Am vazut la noi multi au pus pe bmw uri Eibach
In afara de 1.5cm merita 8 milioane in plus mad urile
Cat costa manopera?Ati schimbat la reprezentanta?
Nu mai este in garantia de 3 ani.
« Ultima Modificare: 25.Apr.2021, 06:30:08 p.m. de kiko77 »
  • Vitara 1.4 S Allgrip AT

Offline Adrian 2017

« Răspuns #29 : 25.Apr.2021, 08:31:01 p.m. »
Salutare,
Enicky, tu pe lângă schimbarea arcurilor, ai schimbat și amortizoarele?
  • Suzuki Vitara Spirit 1.6 vvt MT 4x4 2017
Extremele nu sunt bune, cautati calea de mijloc