Autor Subiect: [Tutorial] Cum sa inmatriculezi o masina noua  (Citit de 42133 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline wolfin

Re: [Tutorial] Cum sa inmatriculezi o masina noua
« Răspuns #70 : 30.Aug.2016, 04:21:11 p.m. »
pe langa faptul ca vin cu teancu de inmatricularri si stai de iti vine acru sa termine.........

problema e ca nu se face online sau cu un minim de birocratie.... ca in alte tari unde mai curge apa calda.
  • vitara 2016 1.6 4wd pasion + pegas 3120 din 80 si ceva reconditionat. Urmeaza si un 2020
Vitara pasion 1.6 allgrip benzina 2016
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970

Offline enicky

« Răspuns #71 : 30.Aug.2016, 05:26:58 p.m. »

Ca sa simt si eu ca sunt roman!
                @marcone spune de "tratament preferential",  tu spui ca vrei sa simti ca esti roman, dar din pacate aceste doua afirmatii au un singur numitor comun : spaga !  Morala:: daca nu dai spaga nu beneficiezi de un tratament preferential si vei simti ca esti roman !  Trist dar adevarat !
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline AT

« Răspuns #72 : 31.Aug.2016, 09:31:26 a.m. »
Deaorece imi pastrez numerele vechi, sper sa nu stau sa astept prea mult dupa certificatul masinii pt ca imi expira nr rosii pe 2 septembrie :(
Cumva de la  Politie nu imi va elibera o dovada de circulatie eventual?

Ce documente a trebuit sa depuneti la politie pentru a pastra numerele vechi?
A trebuit sa mai achitati taxa de numere (40ron la rand sau 85ron preferential ) in acest caz?
« Ultima Modificare: 31.Aug.2016, 09:35:31 a.m. de AT »
  • Suzi Quatro (spirit 1.6 vvt 4x4 2015) - Probably the first owner of New Vitara in Romania -

Offline Andreea Daniel

« Răspuns #73 : 31.Aug.2016, 09:40:30 a.m. »
Camd am radiat vechea masina i-am spus ca vreau sa înmatriculez masina noua cu numerele pe care le am. Am platit 30 lei taxa pt pastrare si le am in portbagaj. Vineri imi depun actele pt înmatriculare si iti spun si cum se termina povestea.

Sent from my SM-N910C using Tapatalk

• Vitara 1.6l Spirit/MT & Fiat Albea 1.2l Benz

Offline jupanul1

« Răspuns #74 : 31.Aug.2016, 09:48:18 a.m. »
A trebuit sa mai achitati taxa de numere (40ron la rand sau 85ron preferential ) in acest caz?

Tocmai am finalizat înmatricularea auto, având numerele de la vechiul autoturism. La DRPCIV nu trebuie să mai plătești nimic. Ideea e să duci dovada plății taxei de rezervare/păstrare a numerelor vechi. Dacă ai nevoie de plăcuțe noi, adică cele vechi sunt deteriorate, plătești doar contravaloarea lor (2x20 lei).

Și evident, să ai la tine în suficiente copii (dar și originalele) toate documentele de la ANAF - decizia de calcul a timbrului de mediu, dovada plății. Desigur, pentru noul autovehicul!
  • Hyundai Tucson HEV (NX4e); ex Vitara 1.4 S, Allgrip, AT, turquoise

Offline AT

« Răspuns #75 : 31.Aug.2016, 09:51:51 a.m. »
Pentru pastrarea numerelor vechi a trebuit sa mergeti la politie sa-i anuntati ca doriti pastrarea numerelor si sa platiti taxa de pastrare de 30 lei?Au fost necesare si depunerea anumitor acte?  Copie contract vanzare cu viza de la taxe si impozite? Copie talon cu mentiunea "instrainat catre..." ?
  • Suzi Quatro (spirit 1.6 vvt 4x4 2015) - Probably the first owner of New Vitara in Romania -

Offline jupanul1

« Răspuns #76 : 31.Aug.2016, 09:59:50 a.m. »
Pentru pastrarea numerelor vechi a trebuit sa mergeti la politie sa-i anuntati ca doriti pastrarea numerelor si sa platiti taxa de pastrare de 30 lei?Au fost necesare si depunerea anumitor acte?  Copie contract vanzare cu viza de la taxe si impozite? Copie talon cu mentiunea "instrainat catre..." ?

Pentru păstrarea numerelor vechi a trebuit să dau noului proprietar dovada plății celor 30 de lei și el a atașat-o la dosarul de înmatriculare. Atât.
  • Hyundai Tucson HEV (NX4e); ex Vitara 1.4 S, Allgrip, AT, turquoise

Offline AT

« Răspuns #77 : 31.Aug.2016, 10:24:34 a.m. »
Taxa de 30 lei trebuie platita neaparat la casieria serviciului inmatriculari sau poate fi platita si online/CEC
pentru a evita un drum suplimentar la serviciul inmatriculare? Pe dovada platii apare si numarul de inmatriculare?

Offline Andreea Daniel

« Răspuns #78 : 02.Sep.2016, 01:21:15 p.m. »
Gata!!! Am terminat in sfârșit!
Dimineață am merg la Inmatriculari in Iași la ora 9 am predat actele la ghiseu (dosarul de inmatriculare) iar la ora 12 am primit înapoi dovada de circulatie provozorie (15zile valabilitate).
Certificatul de inmatriculare va sosi prin posta la adresa de domiciliu.

Spor celorlalti  colegi/posesori de masini de pe forum care se afla in procesul de inmatriculare a SuziQs din dotare :) :)

Sent from my SM-N910C using Tapatalk

• Vitara 1.6l Spirit/MT & Fiat Albea 1.2l Benz

Offline kellogs

« Răspuns #79 : 07.Sep.2016, 10:59:15 p.m. »
Salutare,

a fost intrebat cineva de contractul de vanzare-cumparare al masinii (de la dealer catre client, e vorba de masini noi) in decursul procesului de inmatirculare ?

*Factura fiscala original si copie
*Copie dupa CUI-ul dealerului

CUI-ul nu e trecut pe factura fiscala ? cum e asta, act separat intitulat copie dupa CUI ? De unde il iau ?

Multumesc
simulatoare TPMS, pentru Suzuki si nu numai - https://spooftpms.com
adaptoare lumini frane/semnalizare SUA (rosu/rosu) -> EU (rosu/portocaliu) - https://rearlightsbox.eu/