Autor Subiect: [Tutorial] Cum sa inmatriculezi o masina noua  (Citit de 42123 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline sirsefu

Re: [Tutorial] Cum sa inmatriculezi o masina noua
« Răspuns #80 : 08.Sep.2016, 12:40:51 a.m. »
Eu nu am avut nevoie decât de factură. Cui-ul, cred că e certificatul de înmatriculare al firmei dealerului, pentru a se vedea că are ca obiect de activitate vânzarea masinii

Sent from my ONE E1003 using Tapatalk

Offline Andreea Daniel

« Răspuns #81 : 08.Sep.2016, 08:00:09 a.m. »
Eu nu am avut nevoie decât de factură. Cui-ul, cred că e certificatul de înmatriculare al firmei dealerului, pentru a se vedea că are ca obiect de activitate vânzarea masinii

Sent from my ONE E1003 using Tapatalk
Eu nu am avut nevoie de niciun certificat al firmei, ci doar de factura fiscala

Sent from my SM-N910C using Tapatalk

• Vitara 1.6l Spirit/MT & Fiat Albea 1.2l Benz

Offline ...

« Răspuns #82 : 08.Sep.2016, 10:20:52 a.m. »
La Brasov mi s-a cerut copia dupa CUI-ul firmei cand am inscris-o la impozit. Plus vreo 3 sau 5 copii dupa factura finala, din care am primit vreo 2 inapoi, cu stampila rosie gen conform cu originalul, de care n-am avut nevoie in alta parte, deci le pastrez la dosar asa, de sanchi...

Offline Danciu Paul

« Răspuns #83 : 09.Oct.2016, 03:14:27 p.m. »
Salutare!Voi fi din noembrie posesorul unei vitare,dar masina va fi luata prin programul rabla pe numele sotiei(eu nefiind acasa sa pot depune fiscalul pe numele meu),ma puteti invata ce pasi trebuie sa parcurg pt a o inscrie pe numele meu,tinand cont ca trebuie sa o trec cumva de pe numele sotiei pe numele meu prima data.Multumesc!
  • Suzuki Vitara 1.6 passion 4*4

Offline jupanul1

« Răspuns #84 : 09.Oct.2016, 03:18:21 p.m. »
Dar ce-i în neregulă dacă o înmatriculați pe numele doamnei?

Sent from my iPhone using Tapatalk
  • Hyundai Tucson HEV (NX4e); ex Vitara 1.4 S, Allgrip, AT, turquoise

Offline kellogs

« Răspuns #85 : 09.Oct.2016, 03:31:30 p.m. »
Salutare!Voi fi din noembrie posesorul unei vitare,dar masina va fi luata prin programul rabla pe numele sotiei(eu nefiind acasa sa pot depune fiscalul pe numele meu),ma puteti invata ce pasi trebuie sa parcurg pt a o inscrie pe numele meu,tinand cont ca trebuie sa o trec cumva de pe numele sotiei pe numele meu prima data.Multumesc!

Se merge la cei care fac RCA-uri si pt vreo 30 lei ei va pun la dispozitie un contract vanzare-cumparare + se ocupa de alte detalii. Dupa care (cred ca ) se merge la RAR pt a trece noul proprietar iar apoi se urmeaza pasii descrisi de ceilalti colegi pe paginile din urma.
simulatoare TPMS, pentru Suzuki si nu numai - https://spooftpms.com
adaptoare lumini frane/semnalizare SUA (rosu/rosu) -> EU (rosu/portocaliu) - https://rearlightsbox.eu/

Offline enicky

« Răspuns #86 : 09.Oct.2016, 07:45:41 p.m. »
Am terminat si eu astazi cu inmatricularea si pot da un update cu pasii de inmatriculare:

De la dealer pe langa masina trebuia sa primiti in vederea inmatricularii:
*Factura fiscala pentru valoarea totala
*Carte de Identitate Vehicul (vine la o saptamana dupa ce se livreaza masina)
*Copie CUI dealer din care sa reiasa ca are ca domeniu de activitatea vanzarea de masini (4511) - fara el aveti neplaceri la inregistrarea la taxe si impozite.
De ex Autonet de la care am achizitionat eu masina are CUI de intretinere si reparare autovehicule, au mai fsot necesare 2 randuri de hartii pana sa accepte primaria inregistrarea.

Avand actele astea primul pas e la ANAF pentru timbrul de mediu.
Va trebuie:
*cerere tip - se descarca de pe site de la ANAF si se completeaza
*CIV original si copie
*Factura fiscala - original si copie
*CI - original si copie
Cu astea va depalsati la sediul ANAF de care apartineti, depuneti si asteptati 2 zile lucratoare pentru decizia de impunere.
Cu decizia de impunere platiti contravaloarea timbrului de mediu (la Vitara 1.6 Benzina a fost 528RON) la ghiseul

Al doilea pas e sa mergeti la taxe si impozite locale unde:
*completati cerere tip
*CIV original si copie
*Fisa de inmatricualre in original
*Factura fiscala original si copie
*Copie dupa CUI-ul dealerului
*CI original si copie
cu astea inregistrati masina la txe si impozite locale si cei de acolo va pun stampila/semneaza pe fisa de Inmatricularesi si pe factura fiscala.
Tot aici se plateste si taxa de inmatricualre de 60ron (cei din Bucuresti o poti plati si la CEC sau Posta de la inmatricualri)

Al treilea pas e la Inmatriculari unde trebuie sa aveti toate actele de mai sus plus:
*Cerere tip pe care o completati pe loc la ghiseu
*RCA original si copie
*37ron taxa talon pe care o platiti la CEC
*taxa numere 40ron la rand sau 85ron preferential pe care o achitati la direct la ghiseul de la inmatriculari.
Teancul asta de hartii se depune la ghiseu si in 2 ore aveti CIV, talon si numere.

Toti pasii astia se pot parcurge intr-un caz fericit pe durata a 3-4 zile lucratoare daca nu aveti ceva cunostine la ANAF, taxe si impozite sau inmatriculari, Succes!

Cat priveste parte materiala a alergaturii, toate taxele plus RCA 6 luni si CASCO 1 an au insemnat pentru mine 700 euro peste pretul masinii.
              Aceasta postare se afla la pagina 5 !! Evident ca am gasit-o dupa ore intregi de cautari ! :-))
   Din postarile colegilor am inteles ca procedura descrisa mai sus poate sa fie usor diferita in anumite judete fata de capitala. Succes! 
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

The following users thanked this post: G3n818

Offline Danciu Paul

« Răspuns #87 : 10.Oct.2016, 03:38:34 p.m. »
Dar ce-i în neregulă dacă o înmatriculați pe numele doamnei?

Sent from my iPhone using Tapatalk
sotia nu are carnet si va avea efect la asigurator....eu am carnet de 12 ani fara incidente,nu am fost in tara pt a scoate eu de la primarie certificatul fiscal la completarea actelor program.rabla,si am decis sa iau 65mil si mai dau alt milion pe un act vanzare-cumparare....tot raman castig

Offline Danciu Paul

« Răspuns #88 : 10.Oct.2016, 03:39:26 p.m. »
              Aceasta postare se afla la pagina 5 !! Evident ca am gasit-o dupa ore intregi de cautari ! :-))
   Din postarile colegilor am inteles ca procedura descrisa mai sus poate sa fie usor diferita in anumite judete fata de capitala. Succes!
pt RAR trebuie facut programare?

Offline aleksanders

« Răspuns #89 : 10.Oct.2016, 04:01:26 p.m. »
nu are vreo importanta daca proprietarul are sau nu carnet si mai ales de cand are carnet - singurul lucru ce conteaza este varsta si daca au fost incidente in trecut (ca proprietar si nu ca sofer) - asigurarea la noi este pe masina si nu pe cel ce este la volanul masinii de provoaca incidente....
  • vitara-spirit 1.6 vvt 4x4 2015
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea