Autor Subiect: [Tutorial] Cum sa inmatriculezi o masina noua  (Citit de 42114 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Lerua07

Re: [Tutorial] Cum sa inmatriculezi o masina noua
« Răspuns #40 : 13.Nov.2015, 12:11:08 a.m. »
Este vorba de factura si CMR-ul cu care dealer-ul a importat masina. La inmatriculare se cer copii dupa aceste documente
  • Vitara 2015, spirit 1.6 benzina, allgrip, TM, alba,
Multumeste-te cu putin, pentru ca putinul nu-ti va lipsi niciodata !

Offline yeti

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 1520
  • Gen: Bărbat
    • Bucuresti, Sector 3
« Răspuns #41 : 13.Nov.2015, 01:06:08 a.m. »
Este vorba de factura si CMR-ul cu care dealer-ul a importat masina. La inmatriculare se cer copii dupa aceste documente
1. Mie, la inmatriculare in Bucuresti, nu mi-au cerut - pe pagina anterioara am postat toate documentele necesare.
2. Daca ar fi fost necesare, mi le-ar fi dat dealer-ul "la pachet"cu toate documentele livrate odata cu masina - n-a fost cazul.
3. Poate se cer in Dambovita (si cine stie mai pe unde), dar consider este exces birocratic de interpretare a legii.
  • Opel Mokka Cosmo 1.4 benzina turbo 140CP 6MT 4x4 Red Velvet BFGoodrich G-grip allseason2 (fost Suzuki Vitara Cool 1.6 benzina 120CP 2WD 5MT Superior White Michelin CrossClimate)
Vitara 
Mokka

Offline yeti

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Bucuresti, Sector 3
« Răspuns #42 : 13.Nov.2015, 01:06:25 a.m. »
  • Opel Mokka Cosmo 1.4 benzina turbo 140CP 6MT 4x4 Red Velvet BFGoodrich G-grip allseason2 (fost Suzuki Vitara Cool 1.6 benzina 120CP 2WD 5MT Superior White Michelin CrossClimate)
Vitara 
Mokka

The following users thanked this post: shpeedy, rexkrokiDAU

Offline bisti

« Răspuns #43 : 13.Nov.2015, 05:32:56 a.m. »
Mersi de citare, sunt pasii parcursi de mine in 2011. Posibil sa se fi modificat ceva intre timp.

http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=3121.0
« Ultima Modificare: 13.Nov.2015, 05:38:23 a.m. de bisti »

Offline yeti

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Bucuresti, Sector 3
« Răspuns #44 : 13.Nov.2015, 08:35:50 a.m. »
Si eu multumesc. Informatii pentru inmatriculare se gasesc pe internet, multe si bune, dar nu toate asa frumos structurate ca in checklist-ul tau. Si chiar daca este din 2011, in 2015 August eu mi-am inmatriculat masina exact in aceiasi pasi si cu aceleasi documente.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Vitara 
Mokka

Offline marcone

« Răspuns #45 : 06.Apr.2016, 01:12:51 p.m. »
Am terminat si eu astazi cu inmatricularea si pot da un update cu pasii de inmatriculare:

De la dealer pe langa masina trebuia sa primiti in vederea inmatricularii:
*Factura fiscala pentru valoarea totala
*Carte de Identitate Vehicul (vine la o saptamana dupa ce se livreaza masina)
*Copie CUI dealer din care sa reiasa ca are ca domeniu de activitatea vanzarea de masini (4511) - fara el aveti neplaceri la inregistrarea la taxe si impozite.
De ex Autonet de la care am achizitionat eu masina are CUI de intretinere si reparare autovehicule, au mai fsot necesare 2 randuri de hartii pana sa accepte primaria inregistrarea.

Avand actele astea primul pas e la ANAF pentru timbrul de mediu.
Va trebuie:
*cerere tip - se descarca de pe site de la ANAF si se completeaza
*CIV original si copie
*Factura fiscala - original si copie
*CI - original si copie
Cu astea va depalsati la sediul ANAF de care apartineti, depuneti si asteptati 2 zile lucratoare pentru decizia de impunere.
Cu decizia de impunere platiti contravaloarea timbrului de mediu (la Vitara 1.6 Benzina a fost 528RON) la ghiseul

Al doilea pas e sa mergeti la taxe si impozite locale unde:
*completati cerere tip
*CIV original si copie
*Fisa de inmatricualre in original
*Factura fiscala original si copie
*Copie dupa CUI-ul dealerului
*CI original si copie
cu astea inregistrati masina la txe si impozite locale si cei de acolo va pun stampila/semneaza pe fisa de Inmatricularesi si pe factura fiscala.
Tot aici se plateste si taxa de inmatricualre de 60ron (cei din Bucuresti o poti plati si la CEC sau Posta de la inmatricualri)

Al treilea pas e la Inmatriculari unde trebuie sa aveti toate actele de mai sus plus:
*Cerere tip pe care o completati pe loc la ghiseu
*RCA original si copie
*37ron taxa talon pe care o platiti la CEC
*taxa numere 40ron la rand sau 85ron preferential pe care o achitati la direct la ghiseul de la inmatriculari.
Teancul asta de hartii se depune la ghiseu si in 2 ore aveti CIV, talon si numere.

Toti pasii astia se pot parcurge intr-un caz fericit pe durata a 3-4 zile lucratoare daca nu aveti ceva cunostine la ANAF, taxe si impozite sau inmatriculari, Succes!

Cat priveste parte materiala a alergaturii, toate taxele plus RCA 6 luni si CASCO 1 an au insemnat pentru mine 700 euro peste pretul masinii.
« Ultima Modificare: 06.Apr.2016, 01:23:19 p.m. de marcone »

The following users thanked this post: jupanul1, saureign, IoanCC

Offline enicky

« Răspuns #46 : 06.Apr.2016, 02:51:57 p.m. »
   Pai atunci,  s-o stapanesti sanatos multe sute de mii de km fara reparatii !!!! s-o pui si in semnatura sa vedem ce-ai luat .  :good:
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline marcone

« Răspuns #47 : 06.Apr.2016, 04:04:10 p.m. »
Mersi, am mers pe Vitara Passion Allgrip.

Offline rdc

« Răspuns #48 : 06.Apr.2016, 05:20:59 p.m. »
3-4 zile? mie mi-a luat aproape doua saptamani inmarticularea (PJ, sediu in alta localitate decat resedinta de judet)
3 zile a durat doar la politie, o data fiind respins pentru ca "nu semanati cu poza din buletin"
am refuzat sa dau jos barba pentru asta si am delegat pe altcineva
saga in toata regula
desi placerea de a intalni functionari romani e priceless, recomand sa delegati firme specializate sa faca si sa depuna dosarul :)
« Ultima Modificare: 06.Apr.2016, 05:22:53 p.m. de rdc »

Offline Bar

« Răspuns #49 : 06.Apr.2016, 05:59:51 p.m. »
Eu am reușit performanța de a înmatricula auto in 36 ore, in condițiile in care proprietarul era intr-un județ si utilizatorul in altul, dar nu vecine. Adica azi la ora 10.00 s-a demarat treaba si maine la 16.00 luam numerele.
Fara firma specializată. Totul personal.
Nu o spun ca o lauda, decat ca asta a fost realitatea.
Intr-o mică măsura s-a apelat si la P.C.R. ( pile, cunoștințe , relații).
« Ultima Modificare: 06.Apr.2016, 06:07:25 p.m. de Bar »
  • X