Autor Subiect: [Tutorial] Cum sa inmatriculezi o masina noua  (Citit de 42126 ori)

0 Membri şi 6 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Meltdown

Re: [Tutorial] Cum sa inmatriculezi o masina noua
« Răspuns #110 : 29.Iun.2017, 08:30:47 p.m. »

Revin la întrebarea principală
Documentul care atestă dreptul de proprietate, în original şi copie;
Care este mai exact acest document la o mașină nouă?
« Ultima Modificare: 29.Iun.2017, 08:43:18 p.m. de Meltdown »
  • 2017 SX4 S-Cross 1.4 TURBO 140CP 6MT AllGrip Passion Energetic Red Pearl

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #111 : 29.Iun.2017, 08:34:45 p.m. »
@Meltdown ,  pare a fi factura de achiziție.
« Ultima Modificare: 29.Iun.2017, 08:51:20 p.m. de gabineg »
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

The following users thanked this post: Meltdown

Offline Meltdown

« Răspuns #112 : 29.Iun.2017, 08:46:07 p.m. »
@gabineg
Ar mai fi și contractul de vânzare cumpărare.
O să merg cu ambele oricum.

De autorizația de circulație provizorie este nevoie?

Aș lăsa mașina la altcineva în ziua aia.
  • 2017 SX4 S-Cross 1.4 TURBO 140CP 6MT AllGrip Passion Energetic Red Pearl

Offline yeti

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 1520
  • Gen: Bărbat
    • Bucuresti, Sector 3
« Răspuns #113 : 29.Iun.2017, 09:41:21 p.m. »
Documentul care atesta dreptul de proprietate, in cazul unei masini noi cumparata de la dealer, este FACTURA.
Taxa de 37 lei pentru certificatul de inmatriculare si taxa pentru placutele cu numere se platesc cash chiar la ghiseul unde depui actele.
Autorizatia provizorie nu este necesara (nu se retine) la depunerea actelor pentru inmatriculare.
  • Opel Mokka Cosmo 1.4 benzina turbo 140CP 6MT 4x4 Red Velvet BFGoodrich G-grip allseason2 (fost Suzuki Vitara Cool 1.6 benzina 120CP 2WD 5MT Superior White Michelin CrossClimate)
Vitara 
Mokka

The following users thanked this post: Meltdown

Offline Soimu

« Răspuns #114 : 18.Aug.2018, 12:53:22 p.m. »
Documentul care atesta dreptul de proprietate, in cazul unei masini noi cumparata de la dealer, este FACTURA.
Taxa de 37 lei pentru certificatul de inmatriculare si taxa pentru placutele cu numere se platesc cash chiar la ghiseul unde depui actele.
Autorizatia provizorie nu este necesara (nu se retine) la depunerea actelor pentru inmatriculare.

....am inteles cu autorizatia provizorie!....banui ca nici numerele provizorii nu se predau, asa este?
Intrebare:odata ce ai ridicat talonul si numerele definitive, este obligatoriu ca sa le pui pe masina de indata? Daca de exemplu mai ai valabilitatea autorizatiei provizorii inca cateva zile si numere rosii pe masina, nu se mai poate circula pana in ziua expirarii autorizatiei? (Ma gândesc ca pot fi situatii in care sa nu poti schimba imediat numerele; cum ar fi sa fie sotia plecata la tara la parinti cu masina, si tu deja sa fi ridicat numerele definitive si talonul....) Logic ar fi sa poti circula cu nr.rosii cat timp e in valabilitate autorizatia provizorie, nu? Intreb ca suntem in RO si multe chestiuni sunt aiurea...
  • 2018 SWIFT 1.2 PASSION 90 CP 2WD si 2018 IGNIS 1.2 GLX AllGrip

Offline shpeedy

« Răspuns #115 : 18.Aug.2018, 01:08:23 p.m. »
Din ce stiu, odata ce ai talonul si numerele definitive, masina este identificata (in sisteme/in trafic) cu acestea - indiferent de cata valabilitate mai ai la numerele provizorii, nu le mai folosesti pe acestea...

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk

Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Online bisti

« Răspuns #116 : 18.Aug.2018, 05:54:01 p.m. »
In momentul in care primesti numere definitive, cele provizorii se anuleaza, indiferent daca ai sau nu autorizatie valabila.
Daca te opreste politia in trafic, risti dosar penal.

Offline Fujitsu

« Răspuns #117 : 07.Sep.2019, 06:41:02 p.m. »
In 2019 s-au mai schimbat lucrurile.
Acum faci programare online și se respecta la minut. Taxele le plătești pe loc la ghișeu. La primarie se rezolva instant și impozit plătești numai începând cu anul următor declarării. Taxa ANAF nu mai există.
Numerele și cartea le primești in următoarea zi lucrătoare iar talonul vine prin posta acasă.
Eu zic că am evoluat, sub aspectul serviciilor publice.
  • my ex: SX4 S-Cross 1.4 AT, actual: ID 4

The following users thanked this post: gabineg

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #118 : 07.Sep.2019, 07:17:48 p.m. »
Nu primești numerele pe loc, în ziua când ai programare? Sau asta e doar dacă vrei o anumită combinație?

Offline Soimu

« Răspuns #119 : 07.Sep.2019, 07:35:35 p.m. »
Nu primești numerele pe loc, în ziua când ai programare? Sau asta e doar dacă vrei o anumită combinație?

Nu, numerele daca nu sunt pe stoc(chiar daca nu sunt preferentiale) se produc(doar daca dosarul depus este complet si acceptat) si poti sa le ridici in 1-3 zile lucratoare; eu am vrut o anumita combinatie, si cand am depus actele(dimineata la ora 8, programare pe net) mi s-a spus sa vin sa le iau a doua zi dupamiaza; m-am dus a treia zi la pranz si a fost ok.(Pref.Bucuresti)
  • 2018 SWIFT 1.2 PASSION 90 CP 2WD si 2018 IGNIS 1.2 GLX AllGrip