Autor Subiect: Cost piese  (Citit de 5088 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Ruhestand

Re: Cost piese
« Răspuns #10 : 23.Mar.2018, 10:53:18 p.m. »
@BMihai in perioada de garantie, din cate stiu eu, poti sa iei piesele direct din fabrica...daca nu efectuezi reparatia in service-urile Suzuki pierzi oricum garantia...
in ceea ce priveste costul pieselor...pune mana si fa CASCO ca altfel nu prea renteaza o masina noua in caz de evenimente neplacute
  • Suzuki Vitara S

Offline GoneFishing

« Răspuns #11 : 28.Mai.2021, 09:25:43 p.m. »
Piesele pot fi aftermarket sau OEM si cumparate de tine. Chiar si in cazul unei masini aflate in garantie. Service-ul ti-l alegi. Atat timp cat este autorizat de RAR (ai pe site-ul rarom lista cu autorizatii) NU pierzi garantia.
Atat timp cat ai hartiile necesare (factura si nu mai stiu ce de la vanzatorul pers. juridica) pentru piese, orice service auto are obligatia sa le monteze pastrand ora de manopera neschimbata (nu cum incearca unii sa umfle manopera argumentand ca asa se intampla cand vii cu piesele tale - este ilegal...).
In caz contrar apelezi cu incredere la ANPC si vor fi amendati pt. ca incalca legea. Dupa, te duci la acelasi service sau cauti altul tinand cont de experienta negativa.

Poti folosi si piese SH dar nu si in cazul sistemului de franare si mai sunt cateva...(studiezi tot pe rarom) dar nu stiu sigur daca se aplica si in cazul masinilor aflate in garantie.

P.S. - stiu ca ultima postare a fost in 2018 dar consider ca informatia de mai sus este deosebit de utila.
  • Fosta Suzeta. Cat de curand, o masina adevarata...! ;)
- Hasta la vista bitch (=Suzuki) :))

Offline Bobcat134

« Răspuns #12 : 10.Iul.2021, 04:14:10 p.m. »
Salutare,

Dupa ultimul ITP am fost atenționat ca am burduful spart de pe partea spate stanga din spre diferential.
Am sunat la reprezentanta si mi au facut o "oferta" de 700 lei, dintre care 400 ron burduful, mi se pare enorm de scump, aproape cat o revizie...

A mai inoocuit cineva burduful de sustinere planetara spate ? Daca da, prin reprezentanta sau service particular?

Multumesc anticipat
  • Vitara passion 1.6 Mt 5 Allgrip

Offline ntire2000

« Răspuns #13 : 10.Iul.2021, 11:08:14 p.m. »
Un burduf din ala nu poate sa coste mai mult de 100 de lei, manopera înca pe atâta....

https://www.autopieseonline24.ro/suzuki/vitara-ly/110039/10174/ansamblu-burduf-articulatie-planetara

PS: niste ţepari nenorociti.....la banii aia gasesti planetara completa din dezmembrari.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

The following users thanked this post: GoneFishing

Offline bisti

« Răspuns #14 : 10.Iul.2021, 11:31:19 p.m. »
Intrebare : Cum schimbi burduful?
Raspuns: scoti uleiul de la diferential, scoti planetara, scoti burduful, apoi le pui in ordine inversa.
Cat costa uleiul de diferential, cat costa manopera, cat e burduful, te-ai scos de o revizie.
Desigur, la un service multimarca, te costa maxim 500 lei. La reprezentanta, mai pune 200 pentru firma luminoasa.

Offline ntire2000

« Răspuns #15 : 10.Iul.2021, 11:51:40 p.m. »
Da, de ulei am uitat, intra cât? Maxim 2 litri (eu cred ca 1 litru, dar nu-s sigur) ?
Inca 100 si ceva de lei.

PS: la 500 de lei ajungi daca trage si mecanicul un somn de dupa-masa de vreo ora si ceva.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline bisti

« Răspuns #16 : 11.Iul.2021, 12:36:03 a.m. »
Pai din ce vrei sa traiasca si el?
50 burduful, 150 uleiul, 200 manopera + 100 deranjul.

Offline BlueBear

« Răspuns #17 : 04.Iun.2024, 03:20:35 p.m. »
Salutare,

Dupa ultimul ITP am fost atenționat ca am burduful spart de pe partea spate stanga din spre diferential.
Am sunat la reprezentanta si mi au facut o "oferta" de 700 lei, dintre care 400 ron burduful, mi se pare enorm de scump, aproape cat o revizie...

A mai inoocuit cineva burduful de sustinere planetara spate ? Daca da, prin reprezentanta sau service particular?

Multumesc anticipat

Salut,

Se pare ca trebuie sa schimb si eu acest burduf catre diferential spate stanga (Vitara 1.4 all grip 2018). Din cate am inteles "cedeaza" la destul de multe Vitara fix pe acea parte.
In reprezentanta pret burduf 600 RON, manopera 300 RON. Super.....
Nu reusesc sa identific 100% daca acesta este ok aftermarket. Putin ajutor va rog : https://eshop.ntn-snr.com/en/product/IBK77004-SNR/IBK77.004 / https://www.autopieseonline24.ro/snr/11439898 Alt producator nu am reusit sa identific. Nici codul OEM al acestuia...
Din cate am vazut intr-un filmulet pe youtube (la sx4) , nu se umbla la uleiul din diferential pentru a scoate planetara.
Ceva pareri?
Merci !
  • Suzuki Vitara S 1.4 K14C

Offline BlueBear

« Răspuns #18 : 11.Iun.2024, 11:08:24 a.m. »
Raspund tot eu..... Am luat burduful de la SNR. S-a potrivit perfect cu tot kit-ul cu care vine. 250 RON cost total.
  • Suzuki Vitara S 1.4 K14C

The following users thanked this post: gabineg, kellogs

Offline wolfin

« Răspuns #19 : 11.Iun.2024, 12:56:17 p.m. »
salut @BlueBear

pune si tu un cod producator/magazin..eventual link

:good:
  • vitara 2016 1.6 4wd pasion + pegas 3120 din 80 si ceva reconditionat. Urmeaza si un 2020
Vitara pasion 1.6 allgrip benzina 2016
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970